شناسهٔ خبر: 55038456 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: جمله | لینک خبر

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران:

بازآفرینی و حفظ جان ساکنین در بافت‌های فرسوده اولویت دولت سیزدهم است

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: موضوع بازآفرینی و حفظ جان ساکنین در بافت‌های فرسوده به عنوان اولویت اول کاری ما در دولت سیزدهم به شمار می‌آید. محمد آئینی معاون وزیر و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران که همراه با رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی و همزمان با سفر هیات دولت به اصفهان رفته […]

صاحب‌خبر -

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: موضوع بازآفرینی و حفظ جان ساکنین در بافت‌های فرسوده به عنوان اولویت اول کاری ما در دولت سیزدهم به شمار می‌آید.

محمد آئینی معاون وزیر و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران که همراه با رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی و همزمان با سفر هیات دولت به اصفهان رفته است در نشستی با موضوع «شتاب بخشی به روند نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد اصفهان» که با حضور اعضای شورای شهر، نمایندگان اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان، شهرداری و سازمان نوسازی و بهسازی اصفهان برگزار شد، حضور یافت.
در این نشست و پیش از سخنان معاون وزیر راه و شهرسازی حاضران به بیان دیدگاه‌ها، اقدامات صورت گرفته و مشکلات پیش روی خود در حوزه بازآفرینی پرداختند و در موضوعاتی مانند تسهیلات و مشوق‌ها، وصول مطالبات مربوط به ماده ۱۶ قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن و همکاری سایر دستگاه‌ها خواستار راهنمایی‌ها و کمک معاون وزیر راه و شهرسازی شدند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران پس از استماع نظرات اعضای جلسه با بیان اینکه شتاب بخشی در نوسازی بافت‌های فرسوده و ناپایدار از مهم ترین برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی است، گفت: همکاری جدی شهرداری‌ها با وزارت راه و شهرسازی و دبیرخانه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار در این زمینه از اهمیت زیادی برخوردار است.
محمد آئینی راه حل بهره‌گیری از ظرفیت دستگاه‌های عضو ستاد بازآفرینی را فعال شدن ستادهای بازآفرینی و برگزاری منظم جلسات این ستاد و پیگیری مصوبات آن دانست و گفت: استانداران به عنوان روسای ستادهای بازآفرینی شهری استان‌ها، فرمانداران به عنوان روسای ستادهای بازآفرینی شهری شهرستان‌ها و شهرداران به عنوان دبیران ستادهای بازآفرینی شهری نقش مهمی در این زمینه دارند.
معاون وزیر راه و شهرسازی بر استفاده از ظرفیت‌های ماده ۶ قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن جهت انجام پروژه‌های نوسازی تاکید کرد و با بیان اینکه مردم ساکن در بافت‌های فرسوده و متقاضی نوسازی حق‌شان است که حداقل از ۵۰ درصد تخفیف در پرداخت عوارض پروانه و تراکم ساخت مطابق ماده ۱۶ قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن بهره‌مند شوند، گفت: در خصوص مطالبات شهرداری‌ها نیز دولت خود را مکلف به بازپرداخت آن می‌داند و شهرداری‌ها باید به ثبت مطالبات خوددر سامانه‌ای که به این منظور ایجاد شده است، بپردازند و جهت دریافت تخفیفات عوارضی که داده اند پیگیری لازم را به عمل آورند.
رییس هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران در ارتباط با تسهیلات و مشوق‌های در نظر گرفته شده برای نوسازی بافت‌های فرسوده، اظهار کرد: اشخاص حقیقی یعنی ساکنان در بافت فرسوده شهری که بخواهند برای وام نوسازی مسکن در بافت فرسوده کلانشهر اصفهان اقدام کنند می‌توانند مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان وام و در سایر شهرهای استان ۳۵۰ میلیون تومان دریافت کنند که ۱۵۰ میلیون تومان از این مبلغ با سود صفر درصد محاسبه و در دوران ساخت باید به بانک بازگردانده شود.
او ادامه داد: مالکان واحدهای مسکونی در محلات هدف بازآفرینی در طول زمان نوسازی و بهسازی واحدهای مسکونی خویش می‌توانند به دریافت تسهیلات اسکان موقت (وام ودیعه مسکن) اقدام کنند که برای هر واحد مسکونی ۴۵ میلیون تومان پرداخت می‌شود.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با بیان اینکه بسته‌های تشویقی شهرسازانه جهت جلب مشارکت مردم، سرمایه‌گذاران، توسعه‌گران و سازندگان در دست تدوین است گفت: سازندگان و توسعه‌گرانی که نسبت به نوسازی محله‌ای و یا از روش تجمیع پلاک‌ها استفاده می‌کنند، از امتیازات و مشوق‌های بیشتری از جمله اضافه تراکم، کسر پارکینگ، کاهش زمان صدور پروانه، تخفیفات نظام مهندسی و تخفیفات عوارض شهرداری و تسریع در اخذ مجوزهای مربوط به دستگاه‌های خدمات رسان (آب، برق، گاز) بهره‌مند می‌شوند.
او بر استفاده از متخصصان، نخبگان و اندیشمندان دانشگاهی در حوزه بازآفرینی شهری تاکید و اظهار کرد: به دنبال این هستیم تا از ظرفیت جوانان و گروه‌های جهادی متخصص در محلات کم برخوردار در راستای تحقق سند تحول مردمی دولت سیزدهم استفاده کنیم. آئینی با یادآوری اینکه دفاتر نوسازی و تسهیلگری در محلات هدف بازآفرینی شهری می‌توانند سهم زیادی در مشارکت مردمی و تجمیع در موضوع نوسازی بافت‌های فرسوده داشته باشند، گفت: موضوع بازآفرینی و حفظ جان ساکنین در بافت‌های فرسوده به عنوان اولویت اول کاری ما در دولت سیزدهم به شمار می‌آید.
او ادامه داد: بیشترین انتظار ما از شهرداری و شورای شهر اصفهان این است که زمینه را به گونه‌ای فراهم کنند تا در تمام ۹۹ محله بافت فرسوده و ناکارآمد اصفهان، هسته‌های تسهیل‌گری و گروه‌های جهادی تخصصی وارد محلات شوند و با ارائه مشورت‌های تخصصی و آموزش‌های لازم به شهروندان آن‌ها را به نوسازی بافت‌های فرسوده تشویق کنند تا شبیه پروژه همت‌آباد اصفهان را در ۹۹ محله دیگر هم داشته باشیم و به زودی با موج جدیدی از نوسازی مواجه شویم.
به گزارش شرکت بازآفرینی شهری ایران، آئینی همچنین تاکید کرد تا فعالان این حوزه با تمام ظرفیت‌های قانونی آشنا شوند و از آن استفاده کنند. ماده ۱۱ و ماده ۹ قانون حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری در کنار معافیت‌هایی که برای مناطق محروم در نظر گرفته شده، مواردی است که می‌تواند به نوسازی بافت‌های فرسوده کمک کند. شهرداری اصفهان نیز باید بسته‌های تشویقی مناسب را جهت تسهیل امر نوسازی بافت‌های فرسوده تهیه کند و در کمیسیون ماده پنج بگنجاند.

 

 

رئیس بنیاد مسکن:
۴۲ هزار میلیارد ریال برای اجرای طرح هادی روستاهای کشور اختصاص یافت

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: امسال ۴۲ هزار میلیارد ریال اعتبار ملی برای اجرای طرح هادی در روستاهای کشور تصویب شده‌ که به تدریج هزینه خواهد شد.
اکبر نیکزاد اظهار کرد: از این میزان، ۳۱ هزار میلیارد ریال توسط مجلس به تصویب رسیده که علاوه بر آن، هشت درصد اعتبارات استانی برای اجرای طرح های هادی در روستاها در نظر گرفته می شود. وی با بیان اینکه اختصاص قیر نیز جهت آسفالت معابر روستاها به تصویب رسیده، اضافه کرد: این‌ اقدامات در راستای آبادانی روستاها توسط دولت و مجلس بوده است. رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه ۵۰ درصد واحدهای روستایی در کشور نوسازی شده، افزود: ۵۰ درصد دیگر شامل ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد روستایی نیز نیاز به بازسازی دارد که با ابلاغ وام ۲۰۰ میلیون تومانی کار مقاوم‌سازی آنها شتاب می‌گیرد. نیکزاد با اشاره به اینکه براساس آخرین پیگیری‌ها، تسهیلات مسکن ۲۰۰ میلیون تومانی ساخت واحدهای روستایی به‌زودی ابلاغ می‌شود، ادامه داد: مشکل ابلاغ این تسهیلات تاکنون مابه‌التفاوت سود آن بود که توسط سازمان برنامه و بودجه حل شده‌ است. وی گفت: پیش‌بینی می‌کنیم که تا سال ۱۴۱۰ جشن مقاوم‌سازی تمام مساکن روستایی را در کشور برگزار کنیم. رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به شهرستان‌های میاندوآب، چهاربرج و باروق سفر کرده که در این سفر برای اجرای طرح هادی در ۴۵ روستای این شهرستان‌ها ۴۵۰ میلیارد ریال اعتبار ویژه اختصاص یافته است. رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی همچنین گفت : تسهیلات ۲ میلیارد ریالی مسکن روستایی مصوبه شورای عالی مسکن است و باید پرداخت شود، اگر لازم باشد هر روز برای این موضع مهم مصاحبه می کنم . وی گفت : بانک ها نیز منتظر هستند تا سازمان برنامه و بودجه نامه پذیرفتن ۱۳ درصد مابه التفاوت سود را به بانک مرکزی ارسال کند و پرداخت این تسهیلات شروع شود . رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه کشور ما روی کمربند زلزله قرار گرفته افزود : روزانه فرصت بهسازی ۵۵۵ واحد مسکن روستایی از دست می رود که از مسئولان خواهش می کنم که برای پرداخت این تسهیلات مقاومت نکنند .

 

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید:
ضرورت فعال‌سازی دفاتر توسعه اشتغال و کارآفرینی در تمامی شهرهای جدید

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید، بالا بودن سطح امید به زندگی، تغییر الگوی رفتار اجتماعی به سمت الگوهای ملی و انقلابی، توانمندسازی در نگاه فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و مشارکت‌پذیری شهروندان را پنج استراتژی اصلی و ضروری در سیستم مدیریت شهری اعلام کرد.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، علیرضا جعفری معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید طی سخنرانی در گردهمایی مشاورین و مسئولین توسعه اجتماعی و فرهنگی شهرهای جدید کشور با تأکید بر اهمیت ظرفیت فرهنگی و اجتماعی در حوزه شهرسازی بیان کرد: شما باید به عنوان فرماندهان فرهنگی در جبهه انقلاب ضمن پیاده سازی فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه فضای شهری، سیاست‌های فرهنگی – اسلامی، بحث تولید، حوزه‌های دانش بنیان، اشتغال زایی و … را پیش ببرید. جعفری با اشاره به ضرورت فعال سازی دفاتر توسعه اشتغال و کارآفرینی در تمامی شهرهای جدید کشور بیان کرد: قطعا اثبات کارآمدی دین در اداره جامعه باید دیده شود، از آنجایی که رویکرد ما نیز در این حوزه ساخت سکونتگاه صرف نبوده و قصد شهرسازی داریم پس پیوست مطالعات اجتماعی باید برای تمامی پروژه‌ها تعریف و در نظر گرفته شود.
معاون وزیر را و شهرسازی در ادامه سخنان خود هویت بخشی، بالا بودن سطح امید به زندگی، تغییر الگوی رفتار اجتماعی به سمت الگوهای ملی و انقلابی، توانمندسازی در نگاه فرهنگی-اجتماعی – اقتصادی و مشارکت پذیری شهروندان را پنج استراتژی اصلی و ضروری در سیستم مدیریت شهری اعلام کرد و افزود: بدون شک با اعمال موارد مذکور سبک زندگی ایرانی – اسلامی در جامعه نمود پیدا خواهد کرد.
به گزارش شرکت عمران شهرهای جدید، وی در پایان با تأکید بر تلاش بی وقفه این حوزه در ارتقای سطح سلامت اجتماعی خاطرنشان کرد: شما به عنوان مأموران بخش توسعه فرهنگی و اجتماعی در شهرهای جدید موظفید در تحقق تمدن نوین اسلامی به دستور مقام معظم رهبری در این مناطق فعال باشید.

 

 

مقام مسئول در وزارت راه:
مشمولان نهضت مسکن تا پایان تیر مدارک ندهند، حذف می‌شوند

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: اگر افرادی که مشمول نهضت ملی مسکن شده اند اما مدارک را بارگذاری نکرده اند، تا پایان تیر مهلت تکمیل مدارک را دارند.
پروانه اصلانی مدیرکل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی اظهار کرد: ۵ میلیون ۴۰۰ هزار ثبت نام در نهضت ملی مسکن داشتیم که از این تعداد ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر حائز شرایط اولیه بودند و برای آنها پیامک ادامه فرآیند نام نویسی و بارگذاری مدارک ارسال شد.
وی ادامه داد: از مجموع ۳ وی ۴۰۰ هزار نفر کمتر از یک میلیون نفر وضعیتشان نامشخص است اما تا پایان تیر ماه این رقم به صفر می‌رسد و وضعیت همه متقاضیان مشخص خواهد شد.
اصلانی افزود: علت نامشخص بودن وضعیت این تعداد از متقاضیان، عدم مراجعه یا بارگذاری نکردن مدارک علی رغم ارسال پیامک برای آنها بوده است. اگر تا پایان تیر ماه این تعداد مراجعه یا مدارک خود را بارگذاری نکنند، حذف خواهند شد.
وی تصریح کرد: برخی از پروژه‌های نهضت ملی مسکن در بافت‌های فرسوده و برای نوسازی واحدهای موجود در این بافت هاست، برخی دیگر در قالب تفاهم نامه‌های وزارت راه و شهرسازی با دستگاه‌های اجرایی است برخی هم توسط بخش خصوصی ساخته می‌شود؛ این ۳ دسته نیازی به مراجعه به بانک یا افتتاح حساب یا واریز آورده اولیه ندارند. مدیرکل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: همچنین بخشی از متقاضیان هم در قالب گروه‌های ۳ تا ۶ نفره در شهرهایی که مشکل کمبود زمین نداشتیم، زمین دریافت و خودشان ساخت و ساز را آغاز کرده اند. این دسته هم نیازی به افتتاح حساب در بانک و واریز آورده ندارند.
وی تأکید کرد: بنابراین نمی‌شود از روی واریزی آورده متقاضیان پیش بینی کرد که چه تعداد از ادامه مسیر منصرف شده اند یا چه تعدادی در این طرح باقی می‌مانند.

 

نماینده ولی فقیه در استان سمنان:
شرایط خانه‌دار شدن جوانان در استان سمنان تسهیل شود
نماینده ولی فقیه در استان سمنان خواستار فراهم شدن شرایط لازم برای خانه‌دار شدن جوانان استان شد و گفت: مردم در اجرای طرح مسکن ملی انتظار تسهیل‌گری دارند.
حجت‌الاسلام مرتضی مطیعی در دیدار معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان به همراه مدیران کل دفاتر شهری و روستایی استانداری و جمعی از شهرداران، دهیاران و مدیران این حوزه به مناسبت روز شهرداری و دهیاری به میزبانی دفتر خود، خواستار توجه بیشتر مسئولان شهری به مقوله مسکن جوانان شد.
وی با بیان اینکه مردم در اجرای طرح مسکن ملی انتظار تسهیلگری دارند، افزود: در بحث نهضت ملی مسکن تسهیل در امور برای جوانان برای نام نویسی و تکمیل آن و خانه دار شدن این قشر در دستور کار قرار گیرد.
امام جمعه سمنان در دیگر بخش سخنان خود با بیان اینکه شهرداری‌ها و دهیاری‌ها به واقع خدمت رسان مستقیم به مردم هستند، ابراز کرد: شهرداران و دهیاران باید در تمامی امور امین مردم بوده و نفع شخصی را در کار وارد نکنند.
مطیعی با بیان اینکه بحث دریافت و عوارض و خدمت‌های ارائه شده‌ای که حاصل از پرداخت این مقوله‌ها است، باید به صورت کامل برای مردم تفهیم و آگاهی بخشی شود، بیان کرد: کمترین زمان، کمترین هزینه و ارائه بهترین خدمت از انتظارات مردم از شهرداری‌ها و دهیاری‌ها است که باید مورد توجه قرار گیرد.

é ثبت نام مسکن ملی
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان نیز در این نشست پیرامون اولویت‌های اقتصادی و عمرانی شهرهای استان سمنان گفت: تسهیل در امور مردم در حوزه شهرداری‌ها و دهیاری‌ها از سیاست‌ها و برنامه‌های جدی ما در استان است.
محمد حمیدی همچنین افزود: شفاف سازی در امور حوزه شهری و روستایی برای جلوگیری از ایجاد رانت از دیگر برنامه‌های کاری حوزه عمرانی استان است که مَدنظر و توجه قرار دارد از سوی دیگر پرونده‌های موجود در کارگروه مغایرت‌ها در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در حوزه روستایی نیز با دقت بررسی و به روز شد.
وی با بیان اینکه وام‌های بسیار خوبی بخصوص پس از سفر ریاست محترم جمهوری به استان در قالب تسهیلات روستایی و اشتغال پرداخت شد و همچنان ادامه دارد، گفت: ما در استان سمنان در بحث مقاوم سازی مسکن روستایی در کشور پیشرو هستیم و هم‌اکنون نیز آمادگی لازم برای پرداخت وام مسکن روستایی در راستای مقاوم سازی منازل، وجود دارد.
معاون استاندار سمنان در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: ۵۴ هزار نفر ثبت نامی در بحث نهضت ملی مسکن در استان انجام شد که تاکنون ۳۵ هزار نفر رد درخواست داده و از لیست خارج شدند و زمین برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن در استان در حوزه شهری و روستایی برای تمامی متقاضیان واجد شرایط تأمین شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران اعلام کرد؛
آغاز واگذاری زمین ویلایی نهضت ملی مسکن به متقاضیان تهرانی
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران از واگذاری زمین به متقاضیان نهضت ملی مسکن استان تهران در دوره جدید ثبت‌نام این طرح تا ۳۱ تیر ۱۴۰۱ خبر داد.
خلیل محبت‌خواه، اظهار کرد: سامانه نهضت ملی مسکن از امروز ۱۵ تیر تا ۳۱ تیرماه در شهرهایی مورد درخواست ادارات راه‌و شهرسازی استان‌ها فعال شده است.
وی ادامه داد: در استان تهران، شهر جدید ایوانکی، سامانه ثبت‌نام نهضت ملی مسکن فعال شده است.
محبت‌خواه افزود: افرادی که پیش از این ثبت‌نام نکرده بودند و متقاضیانی که در غیر از شهرهایی که برای استان تهران اعلام شده بود، می‌توانند نسبت به ویرایش و ثبت‌نام جدید در این شهر اقدام کنند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران بیان کرد: یکی از مزیت‌هایی که شهر جدید ایوانکی برای متقاضیان نهضت ملی مسکن، واگذاری یک قطعه زمین به ۲ یا ۳ نفر است. متقاضیان می‌توانند به‌صورت ویلایی در این زمین ساخت‌وساز انجام دهند.
شهر جدید ایوانکی در ۵۵ کیلومتری جنوب شرق استان تهران قرار دارد.