شناسهٔ خبر: 54952034 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه کیهان | لینک خبر

درگیری شدید نیروهای امنیتی ازبکستان با خودمختاران قره قالپاقستان!

در پی وقوع ناآرامی‌ها در منطقه خودمختار قره‌قالپاقستان ازبکستان و درگیری معترضان با پلیس هزاران نفر زخمی شدند. برخی از منابع نیز از کشته شدن 5 تن سخن گفته‌اند.

صاحب‌خبر -

یک مقام محلی ازبکستان اعلام کرد که هزاران نفر پس از ناآرامی‌ها در مرکز استان خودمختار قره‌قالپاقستان زخمی شده و به بیمارستان منتقل شده‌اند. «سلطان بیک ضیایف» رئیس‌وزارت بهداشت این منطقه در گفت‌وگو با رسانه‌های محلی گفت که بیمارستان‌های شهر نوکوس مملو از بیمارانی است که در درگیری با نیروهای امنیتی زخمی شده‌اند. یکی از سیاستمداران تبعیدی گفته است که حداقل 5 نفر کشته شده‌اند.
از زمان شروع اعتراضات به جدایی این منطقه از ازبکستان تاکنون نگرانی‌ها مبنی بر سرکوب معترضان به دست نیروهای امنیتی افزایش یافته‌ است. «شوکت میرضیایف» رئیس‌جمهوری ازبکستان هرگونه جدایی این منطقه را رد کرده و معترضان را نیروهای بدخواه خوانده و آنها را متهم به تلاش برای بی‌ثبات کردن و تضعیف وضعیت این کشور آسیای مرکزی دانسته‌است. گفتنی است، قره‌قالپاقستان منطقه‌ای عمدتا بیابانی در نزدیکی دریای آرال با جمعیتی کمتر از دو میلیون نفر در کشور ۳۲ میلیونی ازبکستان، دارای وضعیت خودمختاری است. از چند روز پیش، مردم در منطقه خودمختار قره‌قالپاقستان شروع به اعتراض کردند. اعتراضات به خاطر تلاش دولت مرکزی برای کاهش اختیارات و سطح خودمختاری این منطقه بوده است.
به گزارش ایرنا، «پولات آهونوف» سیاستمدار مخالف تبعیدی و رئیس‌حزب اپوزیسیون «برلیک» درخصوص وضعیت حاکم بر کشورش به رویترز گفت که مردم به دلیل اعلام وضعیت اضطراری قادر به جابه‌جایی و کسب اطلاعات نیستند. وی همچنین نسبت به وقوع درگیری قومی میان ازبک‌ها و قره قالپاق‌ها ابراز نگرانی کرد.

برچسب‌ها: