شناسهٔ خبر: 54924496 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: افکارنیوز | لینک خبر

مرندی:

آمریکا و اروپا به توافق با ایران نیاز دارند

تحلیلگر ارشد سیاسی و متخصص مطالعات آمریکا تأکید کرد که آمریکا و اروپا به واسطه بحرانی که در اوکراین ایجاد کرده‌اند، تحت فشارند و به توافق با ایران نیاز دارند.

صاحب‌خبر -

تحلیلگر ارشد سیاسی و متخصص مطالعات آمریکا در گفت‌وگو با خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» ضمن اعلام این خبر که محل برگزاری دور بعدی مذاکرات رفع تحریم‌ها ی ایران هنوز نامشخص است و توافقی در خصوص آن صورت نگرفته است، گفت که آمریکا و اروپا به دلیل شیوع کرونا و بحرانی که در اوکراین ایجاد کرده‌اند تحت فشار قرار دارند و به توافق با ایران نیاز دارند.

مرندی که از او به عنوان مشاور هیأت ایرانی در مذاکرات هسته‌ای یاد می‌کنند، در پاسخ به سؤال اسپوتنیک در خصوص دور بعدی مذاکرات رفع تحریمی ایران گفت: «مشخص نیست مذاکرات بعدی هسته‌ای در کجا برگزار می شود و تاکنون توافقی در این زمینه حاصل نشده است».

وی در ارتباط با روند مذاکرات اخیر دوحه گفت: «واشنگتن خواستار ابزاری برای اعمال فشار به تهران است و تغییراتی در مواضع آمریکایی‌ها صورت گرفته است اما نمی‌توان گفت که مذاکرات قطر پیشرفت‌هایی نداشته است».

تحلیلگر مسائل سیاسی سپس ادامه داد: «پذیرش خواسته‌ها و شرایط تهران برای واشنگتن سخت است و اگر تصمیم فقط با اروپایی‌ها بود حتماً توافق می‌شد».

محمد مرندی همچنین به بحران جنگ اوکراین با عرضه تسلیحات غرب به کی‌یف اشاره کرد و گفت: «آمریکایی ها و اروپایی ها به دلیل کرونا و بحرانی که در اوکراین ایجاد کردند تحت فشار زیادی هستند و نیاز به توافق با ایران دارند».

وی سپس با اشاره به این موارد ادامه داد: «ایران خواستار اجرای کامل توافقی است که ممکن است حاصل شود و این که خواهان تضمین‌های کافی در توافق است  و می‌خواهد که تحریم‌ها به گونه‌ای برطرف شود که موانع در شرایط اقتصادی ایران خاتمه یابد».

مرندی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره تأثیر سفر آتی «جو بایدن» رئیس‌جمهور ایالات متحده به غرب آسیا گفتک «سفر بایدن به منطقه ارتباطی به مذاکرات هسته‌ای ندارد و آن قدر که برخی رسانه ها تبلیغ می‌کنند اهمیتی ندارد».

مذاکرات دوحه سه شنبه و چهارشنبه هفتم و هشتم تیر ماه بعد از سه ماه و نیم وقفه پس از مذاکرات وین، بین ایران و آمریکا به صورت غیرمستقیم و با تسهیل گری انریکه مورا برگزار شد و در همین راستا علی باقری مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در رأس هیأتی به دوحه سفر کرد. البته در طول این مدت انتقال پیام‌ها به واسطه انریکه مورا، جوزپ بورل و برخی از وزرای خارجه اروپایی و منطقه بین ایران و آمریکا ادامه داشت تا این‌که بورل سفری به تهران داشت و در پی توافق حاصله مقرر شد مذاکرات از سرگرفته شود که در نهایت این مذاکرات در دوحه برگزار شد.

انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حساب کاربری خود در توییتر مذاکرات رفع تحریم‌ها در دوحه را فشرده توصیف کرد.

آمریکا و اروپا به توافق با ایران نیاز دارند

مورا در توییتر نوشت: «دو روز مذاکرات فشرده و با واسطه در دوحه در خصوص برجام [داشتیم]. متأسفانه، هنوز پیشرفتی که تیم اتحادیه اروپا به عنوان هماهنگ‌کننده امیدوار به آن بود حاصل نشده است. همکاری‌ها را با فوریت بیشتر برای به آنکه توافق کلیدی برای منع اشاعه و ثبات منطقه را به مسیر بازگردانیم ادامه خواهیم داد.»

پس از پایان مذاکرات «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت خارجه در اظهاراتی با بیان این‌که نظرات و پیشنهادهای عملیاتی ایران درباره موارد باقیمانده طرح و طرف مقابل نیز ملاحظاتش را ارائه کرد، گفت: در مورد ادامه مسیر و مرحله بعدی گفت‌وگوها، باقری و مورا در تماس خواهند بود.

«جو بایدن» رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا علی‌رغم آن‌که با وعده بازگشت به برجام روی کار آمد و بارها به شکست سیاست «فشار حداکثری» دولت ترامپ علیه ایران اعتراف کرد اما تاکنون نه تنها اقدام ملموسی برای احیای برجام و لغو تحریم‌های یکجانبه علیه جمهوری اسلامی ایران نکرده بلکه همواره توپ را به زمین ایران می‌اندازد و می‌‌گوید که ایران باید برای احیای توافق هسته‌ای تلاش کند.

 

نظر شما