شناسهٔ خبر: 54876078 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

وقوع سه زلزله شدید در هرمزگان / افزایش شمار مصدومان به 89 نفر/ بسیاری از خانه های روستایی به طور کامل تخریب شدند + تصاویر

صاحب‌خبر -

شفقنا – زلزله ای به بزرگی 6 و سه دهم ریشتر ساعت 3:55 و دو زلزله دیگر به بزرگی شش و یک دهم ریشتر ساعت 2:02 و 3:54 بامداد شنبه حوالی بندرلنگه را لرزاند.

 به گزارش شفقنا، فاطمه نوروزیان، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اعلام کرد: برابر آخرین آمارها تا ظهر امروز مجموعه ۸۹ نفر مصدوم و 5 نفر شامل دو زن و سه مرد جان باختند.

وی ادامه داد: از میان ۸۴ فرد مصدوم نیز ۶۴ نفر به شکل سرپایی خدمات را دریافت کرده و مابقی به بیمارستان منتقل شدند که از این تعداد ۱۵ نفر همچنان در مراکز درمانی هستند.

نوروزیان با بیان اینکه وضعیت بهداشت در مناطق زلزله زده تحت کنترل است گفت: نگرانی هایی با توجه به گرمای هوا در این مناطق بابت گرمازدگی زلزله زدگان وجود دارد که تمهیدات لازم در این خصوص نیز اتخاذ شده است.

مصدومین به بیمارستان های بندرخمیر و بندرلنگه اعزام شدند

آقای دوستی، استاندار هرمزگان اعلام کرد: مصدومین زلزله اخیر هرمزگان به بیمارستان های بندرخمیر و بندرلنگه اعزام شدند و بیشترین خسارات در روستای سایه خوش با ۳۰۰ خانوار است که منازل قدیمی اکثرا تخریب شده است.

وی افزود: برخی محورهای مواصلاتی در مسیر نیز نشست کرده است اما تمامی راه های ارتباطی برقرار است، همچنین برق تنها ۵ روستا همچنان قطع است که دستگاه های خدمات رسان در تلاش برای اتصال مجدد هستند

خالدی سخنگوی اورژانس کشور متذکر شد: زمین لرزه های بامداد امروز سایه خوش تاکنون ۵ فوتی و ۴۴ مصدوم داشته است.

 دستور وزیر بهداشت برای رسیدگی به آسیب دیدگان زلزله هرمزگان

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با صدور دستور رسیدگی فوری به آسیب دیدگان زلزله در هرمزگان از رییس سازمان اورژانس کشور خواست جهت پیگیری وضعیت مصدومین زلزله به این استان سفر کند.

دکتر بهرام عین اللهی در تماس تلفنی با رییس اورژانس کشور و رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، خواستار رسیدگی فوری و آمادگی مراکز درمانی بیمارستان‌های این استان و بسیج همه امکانات برای پذیرش مصدومان حادثه زلزله شب گذشته هرمزگان شد.

وی در تماس تلفنی با رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تاکید کرد: ارائه سریع خدمات درمانی مطلوب به مصدومان حادثه زلزله انجام گیرد.

وزیر بهداشت همچنین به جعفر میعادفر، رییس اورژانس کشور ماموریت داد تا در محل حادثه حاضر شود.

بنابر اعلام وبدا، در این تماس تلفنی همچنین دکتر حسین فرشیدی رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به حضور فعال اورژانس پیش بیمارستانی و کادر تخصصی درمان برای ارائه خدمات به مصدومان، گزارشی از اقدامات انجام شده توسط اورژانس، اقدامات تشخیصی و رسیدگی‌های درمانی به آسیب دیدگان زلزله، به وزیر بهداشت ارائه کرد و از آمادگی کامل بیمارستان‌های هرمزگان برای اقدامات درمانی آنان خبر داد.

وی گفت: تیم‌های واکنش سریع و تکنسین‌های فوریت‌های پزشکی به منطقه سایه‌خوش و سایر روستاهای اطراف بندرلنگه اعزام شده‌اند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در این تماس تلفنی با اشاره به آماده باش تمامی نیروهای اورژانس و کادر درمان افزود: تمام بیمارستان‌های استان در آماده‌باش کامل هستند و آمبولانس‌های این دانشگاه به همراه امکانات کامل خدمات اورژانس از بندرعباس به بخش مهران اعزام شده است.

روستاهای سایه خوش، دژکان و کوشک به ترتیب بیشترین میزان آسیب را از زلزله دیده‌اند

دکتر یعقوب سلیمانی، دبیرکل جمعیت هلال‌احمر که به همراه مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر هرمزگان وارد مناطق زلزله‌زده شده، در تشریح اقدامات جمعیت در زلزله استان اظهار کرد: زمین‌لرزه بامداد امروز در هرمزگان ۲۰ پس لرزه داشته است و ۷ دقیقه پس از وقوع زمین‌لرزه، تیم‌های ارزیاب هلال‌احمر استان به منطقه حادثه‌دیده وارد شدند.

وی با بیان اینکه دقایق اولیه پس از وقوع حادثه، ارزیابی تلفنی از طریق خانه‌های هلال نیز انجام شد، افزود: ۲۳ منطقه روستایی و شهری تاکنون ارزیابی شده و براساس گزارش تیم‌های ارزیاب، روستاهای سایه خوش، دژکان و کوشک به ترتیب بیشترین میزان آسیب را از زلزله دیده‌اند.

دبیرکل جمعیت هلال‌احمر اظهار کرد: بلافاصله پس از گزارش تیم‌های ارزیاب اعزامی، به هلال‌احمر استان‌های هرمزگان، بوشهر، فارس، سیستان و بلوچستان و کرمان اعلام آماده باش شد و تقویت و شارژ انبارهای امدادی شعب از سوی مرکز استان در دستور کار قرار گرفت.

سلیمانی ادامه داد: در حال حاضر کمپ اسکان اضطراری در ورزشگاه خلیج فارس در شهرستان بندرعباس برپا شده و اقلام امدادی از استان‌های معین در حال ارسال به منطقه است.

به گفته دبیرکل هلال‌احمر، در مجموع با حضور تیم‌های عملیاتی از استان‌های هرمزگان، فارس و بوشهر به مناطق زلزله‌زده، ۲۷ تیم عملیاتی شامل ۱۰۵ امدادگر و نجاتگر در منطقه زلزله‌زده هرمزگان حضور دارند. علاوه بر این، ۲۵ خودروی عملیاتی، ۳ فروند بالگرد و ۴ تیم سگ‌های زنده‌یاب برای عملیات جست‌وجو و نجات و همچنین امدادرسانی به حادثه‌دیدگان در منطقه حضور دارند.

وی با اشاره به اینکه ۶۰۰ دستگاه چادر در منطقه نصب شده و حدود ۷۰ درصد خانواده‌های آسیب‌دیده، چادر امدادی دریافت‌ کرده‌اند، افزود: ۴۰۰۰ تخته موکت و ۵۰۰۰ تخته پتو نیز در منطقه توزیع شده و یکهزار بسته غذایی نیز تا ساعات آینده وارد منطقه و میان زلزله‌زدگان توزیع می‌شود.

وزیر کشور: اتصال آب و برق مناطق زلزله زده هرمزگان در حال انجام است

اتصال آب و برق مناطق زلزله زده هرمزگان در حال انجام است

وزیر کشور گفت: خدمات رسانی به مناطق زلزله زده استان هرمزگان از ساعات اولیه آغاز شده است.

احمد وحیدی ظهر شنبه در بازدید از مناطق زلزله زده هرمزگان، افزود: بیشتر منازل در این زلزله تخریب شده است و کار آوار برداری شروع شده است.

وی با بیان اینکه اتصال آب و برق مناطق زلزله زده درحال انجام است، اظهار کرد: ۲ هزار ۵۰۰ غذای گرم آماده و بین مردم مناطق زلزله زده درحال توزیع است.

وحیدی با اشاره به۹ اینکه روستاها پراکنده هستند اما خسارت اصلی به روستای سایه خوش وارد شده است، خاطرنشان کرد: هماهنگ شده تا کانکس‌هایی برای منطقه اعزام شود تا مشکل گرما کمتر شود.

وزیر کشور ادامه داد: به بقیه روستاها نیز سر کشی خواهد شد و در همه استان همه دستگاه‌ها آماده باش هستند تا در صورت وجود نیازی در مناطق زلزله‌زده، اقدامات لازم صورت گیرد.

وحیدی اضافه کرد: مسئولان استانی از همان ساعات اولیه در مناطق زلزله حضور دارند.

احداث بیمارستان صحرایی در مناطق زلزله زده 

امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش ضمن تسلیت به مردم داغدار و آسیب دیده استان هرمزگان با اعلام خبر اعزام تیم‌های تخصصی این نیرو گفت: نیروی دریایی ارتش همچون گذشته همراه مردم بوده و با وقوع زلزله صبح امروز تیم‌های تخصصی امداد و نجات به محل حادثه اعزام و مشغول امداد رسانی شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: منطقه یکم دریایی با احداث بیمارستان صحرایی در منطقه در حال انجام خدمات درمانی و بهداشتی به آسیب دیدگان حادثه است. همچنین آشپزخانه صحرایی این نیرو با طبخ غذای گرم در حال خدمت رسانی به مردم آسیب دیده می‌باشد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در ادامه افزود، بالگردهای نیروی دریایی ارتش نیز آماده انتقال تجهیزات و نیروهای بیشتر در صورت نیاز به منطقه هستند.