به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، مراسم تشییع پیکر استاد احمد مهدوی دامغانی از بست نواب صفوی و صحن کوثر حرم مطهر رضوی برگزار شد.
پیکر این دانشمند فرزانه و ادیب فاضل در جوار حرم مطهر امام رضا(ع) به خاک سپرده شد.
مراسم تشییع پیکر استاد مهدوی دامغانی در حالی با حضور مسئولین، اساتید حوزه و دانشگاه، خانواده و شاگردان استاد دامغانی در رواق کوثر حرم مطهر رضوی برگزار شد که آیتالله اشرفی شاهرودی از اساتید عالی حوزه علمیه مشهد بر پیکر این استاد گرانقدر نماز خواند.
پیکر دانشمند فرزانه و ادیب فاضل استاد احمد مهدوی دامغانی در رواق دارالحجه حرم مطهر رضوی به خاک سپرده شد.
مرحوم احمد مهدوی دامغانی در 13 شهریور 1305 در مشهد و در خاندانی اهل دانش و متدین و با اصالت دامغانی دیده به جهان گشود . وی بیست و هفتم خرداد ماه امسال در سن 95 سالگی دور از وطن از دنیا رفت.
وی علوم متداول قدیم و جدید را در مشهد فراگرفت و سپس در تهران اقامت گزید. در سال 1327 از دانشکدهٔ معقول و منقول (الهیات) دانشگاه تهران و در سال 1333 در رشتهٔ ادبیات فارسی از دانشکدهٔ ادبیات دانشگاه تهران لیسانس گرفت. در سال 1342 از دانشگاه تهران درجه دکتری در زبان و ادبیات فارسی گرفت و موضوع رساله دکتری او تصحیح کتاب "کشفالحقایق" عزیزالدین نسفی به راهنمایی محمدتقی مدرس رضوی بود.
پس از گذراندن دوره دکتری زبان و ادبیات فارسی به عنوان استاد دانشگاه تهران به تدریس در دانشکدههای ادبیات و الهیات دانشگاه تهران پرداخت.او از سال 1353 تا 1354 در دانشگاه مادرید به تدریس ادبیات عرب و فارسی و فقه اسلامی اشتغال داشت.مهدوی دامغانی همچنین چندین سال سر دفتر اسناد رسمی در تهران و از سال 1354 رئیس کانون سردفتران اسناد رسمی ایران بود.
احمد مهدوی دامغانی از سال 1366 مقیم آمریکا شد و در دانشگاه هاروارد و دانشگاه پنسیلوانیا مشغول به تدریس در مقطع دکتری و پسا دکتری بود. رشتههای تدریس او در آمریکا شامل معارف اسلامی، ادبیات عرب، ادبیات فارسی، فقه، تفسیر و برخی علوم اسلامی بود.
وی فرزند آیتالله شیخ محمد کاظم مهدوی دامغانی از بزرگان حوزه علمیه مشهد است. از هم دورهای های مهدوی دامغانی در حوزه علمیّه مشهد میتوان به شیخ کاظم مدیر شانه چی، شیخ محمّد واعظزاده، عبدالجواد فَلاطوری، سید جعفر سیّدان و آیتالله سیّد علی حسینی سیستانی اشاره کرد.
از آثار او میتوان به «از علی آموز اخلاص عمل»، »رساله درباره خضر»، «شاهدخت والاتبار شهربانو»، «در باغ روشنایی» «گزیده حدیقة الحقیقه»، «گزیدهای از شعر سعدی به زبان عربی»، «کشف الحقائق نَسَفی _ تحقیق و تحشیه»، «المَجدی فی أنساب الطّالبیّین» (تحقیق)، «نَسمةالسَّحر بذکر من تشیَّع و شعر» (تصحیح،تحقیق)، «دیوان خازن (عبداللّٰه بن احمد خازن)» (تصحیح و تحقیق) و «الوحشیات (ابوتمام)» (تصحیح) اشاره کرد.
انتهای پیام/282/ح
∎