به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «عودید عیران» کارشناس مرکز مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در سخنانی درباره پرونده مناقشه مرزی این رژیم با لبنان و ترسیم مرزهای دریایی و همچنین اقدامات اسرائیل برای حفاری در منطقه مورد مناقشه گفت، از ده سال گذشته رهبران اتحادیه اروپا از سفر به «اسرائیل» (اراضی اشغالی) و برگزاری نشست سالانه شورای مشترک با ما خودداری کردهاند و علت این مسئله به انتقاد و نارضایتی آنها از سیاستهای اسرائیل در قبال مسائل مختلف از جمله درگیری با فلسطینیان برمیگردد.
این پژوهشگر صهیونیست در موسسه مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی وابسته به دانشگاه تلآویو با انتشار مقالهای که در وبسایت این موسسه منتشر شد تاکید کرد، سفر «اورسولا فون درلاین» رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا به اسرائیل (فلسطین اشغالی) نشان دهنده تغییر مواضع اروپا در برابر اسرائیل نیست بلکه این سفر با اهداف دیگری انجام شده است.
اواخر هفته گذشته رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا با «کارن الهرار» وزیر انرژی رژیم صهیونیستی، در اراضی اشغالی، دیدار وگفتگو کرده بود. موضوع این دیدار خرید گاز طبیعی از رژیم صهیونیستی اعلام شده بود.
وزیر انرژی رژیم صهیونیستی در ماه مه گذشته نیز در جریان یک کنفرانس خبری گفت: ما تلاش داریم به اروپا در زمینه تنوع بخشیدن به منابع تامین نیازهای گازیاش کمک کنیم. این رخداد همچنین فرصتی برای ما جهت صادرات بیشتر گاز طبیعی به جهان خواهد بود.
وی افزود، هدف واقعی سفر این مقام اتحادیه اروپا به اسرائیل (اراضی اشغالی) تلاش برای حل بحران انرژی پیش روی اروپاست که بعد از جنگ روسیه و اوکراین آغاز شد. بعد از تحریمهایی که آمریکا علیه روسیه اعمال کرده، اروپاییها به دنبال رهایی از وابستگی به نفت و گاز روسیه هستند اما حل این مسئله برای آنها بسیار دشوار است. اروپاییها سالانه به واردات نزدیک به 150 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی از روسیه وابسته بودند که اقتصاد اروپا را به حرکت در میآورد. این در حالی است که «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا به اروپاییها وعده داده که یک دهم این مقدار را برای آنها تامین کند و قرار است این میزان در سالهای آینده به تدریج افزایش یابد.
این پژوهشگر مرکز مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی تصریح کرد، اگرچه ذخایر گازی اسرائیل هزار میلیارد متر مکعب برآورد میشود اما میتواند 10 میلیارد متر مکعب گاز برای اروپا تامین کند. در حال حاضر بحران سوخت چالش بسیار بزرگی برای اروپاییها به وجود آورده و گسترش خط لوله از میادین دریایی اسرائیل به اروپا در مرحله فعلی نمیتواند راهکار عملی و منطقی باشد. راه حل فعلی استفاده از تاسیسات شناور برای مایعسازی گاز و پمپاژ کردن آن به نفتکشها جهت صادرات انرژی است.
وی تصریح کرد، اسرائیل باید منافع مشترکی با اروپا در زمینه انتقال انرژی داشته باشد. اما طی 10 سال روابط سیاسی سرد اسرائیل با اتحادیه اروپا، اختلافات میان تلآویو و لبنان بر سر ترسیم مرزهای دریایی میان دو طرف ادامه داشته است. لبنان هنوز پاسخ میانجی آمریکا در سال 2012 درباره ترسیم مرزهای دریایی در منطقه مورد مناقشه که 860 کیلومتر مربع تخمین زده میشود را نداده است.
این کارشناس اسرائیلی ادامه داد، دولتهای مختلف لبنان بحران انرژی در این کشور را تشدید کردهاند؛ به طوری که لبنانیها طی روز تنها چند ساعت میتوانند برق داشته باشند و لبنان از منطقه دریایی خود یک متر مکعب گاز هم استخراج نکرده است. بیروت در این شرایط به مصر و اردن و سوریه روی آورده تا با انتقال انرژی به لبنان موافقت کنند. این کشور همچنین در تلاش برای از سرگیری مذاکرات غیرمستقیم با اسرائیل از طریق میانجی آمریکایی است. تلآویو امیدوار است که این بحرانها و چالشها موجب گردد تا لبنان امتیازاتی در پرونده مناقشه مرزی در اختیار اسرائیل قرار دهد.
در این میان منابع دیپلماتیک غربی گزارش دادند که به نظر نمیرسد پرونده مذاکرات غیرمستقیم لبنان و رژیم صهیونیستی برای ترسیم مرزهای دریایی به زودی به سمت حصول توافق نهایی درباره منطقه مورد مناقشه پیش برود. به ویژه اینکه تحرکاتی از جانب اسرائیلیها برای اکتشاف و حفاری در منطقه مورد مناقشه دیده میشود. این در حالی است که اخیرا مقامات لبنانی در موضعی واحد و یکپارچه به «آموس هوکستاین» میانجی آمریکایی اعلام کردند قبل از به نتیجه رسیدن مذاکرات هیچ طرفی حق اقدام در منطقه مورد مناقشه را ندارد و اسرائیل نیز باید تحرکات متجاوزانه خود را در میدان کاریش متوقف سازد.
منابع مسئول در پرونده مناقشه مرزی لبنان و رژیم صهیونیستی اعلام کردند، آمریکا به طور کلی گفتمان مثبتی درباره از سرگیری مذاکرات غیرمستقیم لبنان و اسرائیل در پرونده ترسیم مرزها ندارد و نمیخواهد که درخواستهای لبنان را در این زمینه اجابت کند. به همین دلیل اظهاراتی که آموس هوکستاین مطرح کرد در راستای تلاش آمریکا برای آرام کردن اوضاع امنیتی در پرونده مناقشه مرزی بود و بنابراین نمیتوان اعتماد زیادی به مواضع آمریکا داشت. نباید خیلی خوشبین بود زیرا تجربه نشان میدهد که رژیم صهیونیستی در پرونده ترسیم مرزهای دریایی از طمع ورزیهای خود کوتاه نمیآید. بنابراین انتظار میرود که دور جدیدی از باجخواهیهای اسرائیل و آمریکا علیه لبنان آغاز گردد و لبنانیها باید آمادگی کامل جهت مقابله با این فشارها را داشته باشند.
انتهای پیام/
∎