به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، دومین رویداد همافزایی عرضهکنندگان صنایع فرهنگی کشور با حضور هیئت مدیره انجمن صنایع فرهنگی (صف)، جمعی از عرضهکنندگان محصولات و صنایع فرهنگی در سرچشمه برگزار شد.
در بخش ابتدایی این مراسم، عرضهکنندگان محصولات و صنایع فرهنگی، چالشهای پیشروی خود، دغدغهها و فرصتهای پیشرو را بیان کرده و درباره راهحلهای ارتقای توزیع این محصولات صحبت کردند.
احسان اصفهانی مدیرعامل انجمن تولیدکنندگان محصولات حجاب و عفاف در این مراسم ضمن گلایه از برخی کمتوجهیها به محصولات عفاف و حجاب گفت: از جمله مشکلاتی که توزیعکنندگان محصولات عفاف و حجاب دارند نبود یک سکوی فروش متمرکز است. به عبارت دیگر، عرضهکنندگان محصولات حجاب یک راسته مشخص برای فروش کالاهایشان ندارند. همچنین بسیاری از مغازهداران اگر متوجه شوند که شما قصد دارید محصول عفاف و حجاب بفروشید، به شما مغازه اجاره نمیدهند. برهمین اساس، تنها یکی دو جا میماند که مدیریت ضعیفی دارند.
وی اضافه کرد: علاوه براین، عرضهکنندگان چشم امید به نمایشگاههای مقطعی دارند و مثلاً نمایشگاه قرآن را بهار فروش محصولات خود میدانند. ما دنبال این هستیم که اتحادیه داشته باشیم اما خیلیها مخالف این موضوع هستند.
اصفهانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مشکل دیگری که در این عرصه وجود دارد این است که محصولات عفاف و حجاب را کالای فرهنگی حساب نمیکنند. مثلا آلبوم موسیقی کالای فرهنگی حساب میشود اما چادر، کالای فرهنگی نیست. البته ما دنبال این موضوع هستیم اما تاکنون به نتیجه نرسیده است.
وی در پایان گفت: انجمن تولیدکنندگان محصولات حجاب 300 عضو دارد. این اعضا از یک چرخ گرفته تا کسی که هزاران متر زمین دارد را شامل میشود.
در بخش دیگری از این جلسه، محمدرضا سیمیاری درباره چالشهای عرضه محصولات فرهنگی صحبت کرد و گفت: در حوزه فرهنگ، هزینه بیش از درآمد است و به همین دلیل یکی از بزرگترین دغدغههای ما درآمد است تا بتوانیم هزینههای خود را پوشش بدهیم. برای رسیدن به درآمد بالاتر یک نکته حائز اهمیت است و آنهم مخاطبسنجی است. متاسفانه در تولید صنایع فرهنگی مخاطبسنجی نداریم. تبلیغات گستردهای میکنیم که محصول ما این امکانات را دارد اما بدون توجه به سلیقه و خواست مخاطب کالا تولید میکنیم.
وی اضافه کرد: از سال 1395 به بعد، فعالان عرصه کتاب کودک به مخاطبسنجی بسیار فکر کردند و به همین دلیل در زمینه فروش کتاب به ویژه در سالهای اخیر بسیار موفق عمل کردند. آنان ضمن گفتوگو با کودکان و والدین آنان دغدغههایشان را شناسایی کرده و با توجه به همین موضوع دست به تولید کتاب زدند. از این روی، الگوی خوبی در کتاب کودک داریم.
اعضای دیگر حاضر در این جلسه نیز درباره موضوعاتی نظیر عدم شناخت درست جامعه از محصولات فرهنگی، سخت بودن تامین کالا، کمبود نیروی انسانی فعال در زمینه محصولات فرهنگی، شتابدهندههای فرهنگی و رسانهای و ... صحبت کردند.
در بخش دیگری از این جلسه، دکتر سلمان مدیر منابع انسانی همراه اول در قالب یک کارگاه با موضوع جذب نیروی انسانی صحبت کرد. او با اشاره به سخنان برخی از حاضران در جلسه در موضوع مارکتینگ گفت: مارکتینگ یکی از مهمترین موضوعاتی است که در هر شغل و صنعتی لازم است. حتی در همراه اول هم تعداد زیادی از نیروها به صورت شبانهروزی کار میکنند تا بدانیم در هر وضعیت باید چه بستههایی را به مخاطبان پیشنهاد بدهیم.
مسعود استاد حسین عضو هیئت مدیره انجمن صف در بخش دیگری از این جلسه درباره فعالیتهای این انجمن توضیح داد و گفت: در سال 1395 دورهمیهایی با چند فروشگاه صنایع فرهنگی داشتیم و دغدغههای آنان را لیست کردیم. در بین این درخواستها مهمترین دغدغه آنان دریافت جواز فعالیت و وجود برخی تداخلهای صنفی بود. به این نتیجه رسیدیم که اگر یک اتحادیه وجود داشته باشد و صنایع فرهنگی را به عنوان یک صنف بشناسند بسیاری از مشکلات حل میشود. برهمین اساس بود که انجمن صنایع فرهنگی را تاسیس کرده و به این نتیجه رسیدیم که باید جمعمان را بزرگ کنیم.
وی اضافه کرد: در 2 سال اخیر انجمن صنفی عرضهکنندگان محصولات فرهنگی در وزارت کار ثبت شد و هیئت مدیرهای برای آن منصوب شد. در این انجمن 7 کارگروه داریم که فعالیتها را در حوزههای مختلف دنبال میکنند. این کارگروهها عبارتند از: گارگروه نمایشگاه و رویداد، کارگروه تامین کالا، کارگروه آموزش و پژوهش، کارگروه شبکهسازی و عضوگیری، کارگروه رسانه، کارگروه عملیات مشترک و کارگروه ارزیابی.
استاد حسین بیان داشت: در سال 1400 تمرکز ما روی فروشگاههای عرضهکننده چند منظوره بود اما در سال 1401 به این سمت رفتیم که تمرکز ویژهای روی فروشگاههای تخصصی هم داشته باشیم.
علی ثابت دیگر عضو هیئت مدیره انجمن صف درباره لزوم آموزش در صنایع فرهنگی گفت: فضای رقابتی کسب و کار، افزایش بهرهوری، توانمندسازی نیروها و کاهش هزینهها نیاز آموزش مداوم را به ما یادآوری میکند. ما در کارگروه آموزش انجمن تلاش میکنیم تا نیازهای اعضا را از طریق برگزاری دورههای آموزشی برطرف کنیم. علاوه بر آموزش، پژوهش هم داریم اما نگاه ما تحقیق و پژوهش غیرکاربردی نیست.
در بخش پایانی این جلسه، مهین بابایی دبیر انجمن صف گزارشی از پویش «رویای همبازیت رو بساز» ارائه داد و گفت: پویش رویای همبازیت رو بساز کار مشترکی بود که انجام دادیم. برای این پویش 5 تیزر و موشن ساختیم و بهانه ما این بود که فروشگاههای عرضهکننده محصولات فرهنگی را بیشتر به مردم معرفی کنیم. این پویش را در 8 استان و 27 فروشگاه آغاز کردیم. 25 شب در برج میلاد برنامه نمایشگاه و برنامه های فرهنگی داشتیم تا جزئیات پویش به مردم معرفی شود.
وی اضافه کرد: علیرغم نقاط قوتی که این طرح داشت، یک نقطه ضعف نیز داشت و آنهم بازهزمانیاش بود. در زمان برگزاری این پویش، فروشگاهها شلوغ بودند و صدا و سیما نیز درگیر رویدادهای دیگری بود.
دبیر انجمن صف در پایان درباره رویدادهای جدید این انجمن گفت: با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، کسب و کارها و طرحهای حوزه صنایع فرهنگی از سوی انجمن معرفی میشود تا در ورود آنها به عرصه بین الملل تسهیل شود.
انتهای پیام/
∎
نظر شما