به گزارش اقتصاد آنلاین، یک ماه پیش بود که رییس جمهوری در یک گفت و گوی تلویزیونی از یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰هزار تومانی خبر داد؛ این یارانه که همان شب و در حین گفتوگوی تلویزیونی رییسی واریز شد، برای برخی ابهامات زیادی به دنبال داشت؛ داستان این ابهامات نیز به افرادی بازمیگشت که مشمول یارانه نشده بودند.
طبق گفته همان شب رییس جمهوری قرار بود که دهکهای یک تا ۹ یارانه بگیرند و دهک دهم نیز تنها دهکی بود که مشمول یارانه نبود؛ به همین خاطر از فردای واریز یارانهها اعتراض به دهکبندیها آغاز و سایتی جهت ثبت این اعتراضات معرفی شد؛ در این بین یکی از اصلیترین سوالات آن بود که این دهکبندی بر چه اساس است؟ چراکه برخی از سایتها ارقامی را منتشر و اعلام کرده بودند که افرادی که بیشتر از رقم تعیینشده حقوق بگیرند، مشمول یارانه نمیشوند و به عبارتی دهک دهمی هستند.
داریوش ابوحمزه، معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در پاسخ به این سوال که دهکبندیها بر چه اساس انجام شده است، گفت: دهکبندیها، دهکبندیهای نسبی-جمعیتی هستند و این طور نیست که بگوییم افرادی که بالاتر از رقم خاصی حقوق میگیرند، دهک دهمی حساب میشوند.
وی ادامه داد: طبق اطلاعات درآمدی و معیشتی، ۱۰درصد افراد جامعه که وضعیت مالی و معیشتی بهتری نسبت به بقیه افراد داشتند، در دهک دهم قرار گرفتند؛ اطلاعاتی که مبنای دهک های درآمدی قرار گرفته اند ترکیبی از درآمد و دارایی افراد است که شامل گردش حساب بانکی، تراکنش های بانکی، حقوق، خودرو و ... بوده است.
نظر شما