شناسهٔ خبر: 54512547 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: تحلیل بازار | لینک خبر

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و امارات مطرح کرد

توسعه تجاری در مسیر جاده سیاسی ایران و امارات| ظرفیت بالای دانش بنیان ها برای ارزآوری از منطقه

مقیسه، نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و امارات به بازار گفت: هموارسازی جاده سیاسی ایران و امارات می تواند ظرفیت شکوفایی توسعه تجاری کشور را با اتکا به دو حوزه دانش بنیان و کشاورزی فراهم کند.

صاحب‌خبر -

بازار؛ گروه ایران: فصل تازه ای از روابط ایران و امارات در آستانه آغاز است؛ هر دو این کشورها با هدف خروج نیروهای غیربومی از منطقه در صدد این هستند که با تغییر روابط اقتصادی، اتفاق تازه ای را در منطقه رقم بزنند.

در این راستا نیز طی هفته های گذشته شاهد سفر حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه کشور به امارات بودیم و در مقابل محمد بن زاید نیز از دعوت رئیس جمهور کشورمان برای سفر به ایران استقبال و اعلام آمادگی کرد که همین موضوع می تواند نشان دهنده شروع تازه ای برای فعالیت های اقتصادی کشورهای منطقه باشد.

در این راستا سعید مقیسه نایب رئیس اول اتاق بازرگانی ایران و امارات به بازار گفت: در خصوص احیای روابط ایران و امارات و آثار آن، جمهوری اسلامی ایران همواره بر حسن همجواری با همسایگان و ارتباط توام با احترام متقابل تاکید داشته است. امارات یکی از همسایگان مهم ایران است؛ چرا که اشتراکات فراوانی در زمینه های دینی، فرهنگی و غیره با این کشور داریم و از همه مهم تر تعداد زیادی از هموطنان در این کشور سکونت دارند و مشغول تجارت هستند. بنابراین سالیان سال است که ارتباطات بسیار خوبی با مردم این کشور برقرار است.

وی اضافه کرد: دولت سیزدهم نیز به ارتباط خوب با همسایگان و همراه با احترام متقابل تاکید دارد و تلاش های خوبی هم در این زمینه صورت گرفته است؛ هر چند متاسفانه در دنیا شاهد ایران هراسی هستیم و از طرفی تحریم های ناجوانمردانه و ظالمانه عرصه را بر مردم ایران سخت کرده است.

امارات همواره به عنوان اولین یا دومین شریک تجاری ایران حتی در دوره ای که روابط چندان گرمی در حوزه سیاست نداشتند، شناخته می شده و حالا هر دو در انتظار فصل تازه ای از تعاملات اقتصادی هستند

ضرورت برنامه ریزی برای بهبود روابط
نایب رئیس اول اتاق بازرگانی ایران و امارات بیان کرد: کشور ما به دلیل موقعیت ویژه چه از لحاظ استراتژیک و چه به لحاظ منابعی و نیروی انسانی که دارد موقعیتی دارد که هیچ کشوری به خصوص کشور های همسایه به راحتی نمی توانند از آن بگذرند و به ظرفیت های آن نیاز دارند. از طرفی دیگر ما هم خیلی علاقه مند هستیم با کشورهای همسایه ارتباط خوب و گسترده ای به خصوص در سطوح اقتصادی و تجاری داشته باشیم.

مقیسه اضافه کرد: همیشه کشور امارات به عنوان اولین یا دومین شریک تجاری ایران قلمداد می شده و سطوح تجاری ما عدد قابل توجهی بوده است؛ به طوری که حتی برای مثال در شرایط سرد سیاسی هم این تبادلات تجاری انجام می شد اما با سطح پایین تر و میزان کمتری بوده است.

وی با اشاره به اینکه در سال های اخیر روابط سیاسی ایران و امارات در سطح پایینی قرار داشته است، تاکید کرد: امروز نه اماراتی ها در کشور ما سفیر دارند و نه ایران در کشور آن ها سفیر دارد اما طی دو سال اخیر اتفاقات خیلی خوبی رخ داده و داریم به سمت آب شدن یخ های سیاسی حرکت می کنیم و شاهد هستیم که وزرا و و مقام های عالی رتبه سفر هایی به امارات دارند. همچنین مقامات عالی امارات هم به ایران سفرهایی داشتند که این اتفاق بسیار خوبی در حوزه سیاسی و تجاری است.

این عضو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه بستر فعالیت های تجاری دو کشور تا حدود زیادی به روابط سیاسی بستگی دارد اضافه کرد: درست است که تحریم ها یک مانع عظیمی بوده اما بالاخره در همین فضای سرد سیاسی هم اتفاقاتی در حوزه تجارت رخ داده اما زمانی که این فضای سیاسی به سمت تعامل می رود بستر مناسبی برای فعالیت تجاری و اقتصادی فراهم می شود. بنابراین نیاز است که یکی از برنامه های ویژه دولت فعلی بهبود روابط ایران با کشور امارات باشد.

در حوزه کشت فرا سرزمینی که امارات سرمایه گذاری های خوبی انجام می دهد ایران دارای ظرفیت های خیلی مناسبی است و از این فرصت می توان در راستای توسعه فعالیت های کشاورزی و استفاده بهینه از منابع آب بهره برد

ضرورت هموار سازی جاده سیاسی ایران
مقیسه با اشاره به برنامه دولت سیزدهم برای بهبود روابط با کشورهای منطقه گفت: شاهد بودیم که یکی دو بار دولت امارات از رئیس جمهور ایران برای سفر به این کشور دعوت کرد، بنابراین زمینه بهبود روابط فراهم است و اگر این سفر صورت گیرد برکت های خوبی برای جمهوری اسلامی دارد.

وی اضافه کرد: البته لازم است که یک هیئت تجاری با رئیس جمهور ایران سفر کند البته طی یک سال اخیر تعدادی از وزرا سفرهایی داشتند اما یک نکته ای که وجود دارد تفاهم نامه هایی است باید بین دولتمردان منعقد شود و از همه مهم تر اینکه این تفاهم نامه ها پیگیری شود، ما طی پیگیری هایمان متوجه شدیم یکی از نگرانی های دولتمردان امارات این است که از طرف ایران، مقامات وقتی صحبتی می کنند اقدامات بعدی انجام نمی شود و کار باقی می ماند؛ به نظر می رسد اگر قسمتی از کار به بخش خصوصی واگذار شود و بستر مناسبی فراهم شود به طور حتم سطح تبادلات تجاری مان را بالا می بریم و می توانیم در زمینه توسعه صادرات هم اقدام کنیم .

نایب رئیس اول اتاق بازرگانی ایران و امارات ادامه داد: اکنون امارات در برخی از زمینه ها به خوبی سرمایه گذاری می کند و روی بخش کشت فرا سرزمینی تاکید دارد که در این زمینه ایران ظرفیت های خوبی دارد و می توانیم از آن ها در جهت توسعه کشاورزی و استفاده بهینه از منابع آب با سرمایه گذاری اماراتی ها همکاری داشته باشیم.

وی در خصوص دیگر ظرفیت های اقتصادی ایران تاکید کرد: در حال حاضر شرکت های دانش بنیان و استارت آپی قدرتمندی در ایران داریم که نیاز به سرمایه گذاری دارند و می توان از آن ها در سطح بین المللی بهره برد. بنابراین می توان از ظرفیت سرمایه گذاری اماراتی ها در این زمینه استفاده کرد تا ایده ها در سطح بین المللی تجاری گردد و هر دو کشور از منافع ارزی آن در دنیا بهره ببرند.

مقیسه با اشاره به اینکه پیش زمینه تمام این فعالیت های تجاری مباحث سیاسی است اضافه کرد: یعنی اگر جاده سیاسی هموار شود به طور حتم از برکات آن توسعه تجارت کشور است. بنابراین به نظر من با توجه به ظرفیت های متمایزی که امارات در مقایسه با کشورهای دیگر منطقه از لحاظ لجستیکی، مباحث مالی و بانکی و غیره دارد این موضوع فرصت بسیار مناسبی پیش روی ایران قرار داده است. بنابراین سفر مقامات عالی و اجرایی دو کشور همراه با حضور هیئت های تجاری زمینه تسهیل تجارت و توسعه صادرات را فراهم خواهد آورد. تمام این اتفاقات مایه برکت و توسعه تجارت کشور خواهد شد. به خصوص که در حوزه کشاورزی و بحث های دانش بنیان با تاکید مقام معظم رهبری بر شعار تولید،‌ دانش بنیان و اشتغال آفرین می توان دستاوردهای خوبی از جمله توسعه تولید و صادرات محصولات دانش بنیان را انتظار داشت.

نظر شما