شناسهٔ خبر: 54503587 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

مشکلاتی که ترک به جان سنگبری‌های اصفهان انداخته است/ سهم ۱۴۰۰۰ نفری از کل اشتغال استان را دریابیم + فیلم

گروه استان‌ها- واحدهای سنگبری از جمله صنوفی هستند که این روزها با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کنند. مشکلاتی که بسیاری را تا مرز تعطیلی کشانده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازاصفهان، واحدهای سنگبری از جمله صنوفی هستند که این روزها با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کنند. مشکلاتی که بسیاری را تا مرز تعطیلی کشانده است.

اما این مشکلات چیست و چگونه می‌توان این صنعت را زنده نگهداشت؟ این درصورتی است که اصفهان به عنوان پایتخت سنگ کشور شناخته شده است.

حسین حجاری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم دراصفهان، با اشاره به اینکه 12 هزار کارگر بومی و افغان در بیش از 2 هزار واحد سنگ‌بری در استان اصفهان فعالیت دارند، اظهار داشت: مشکلات اقتصادی واحدهای تولید مصالح ساختمانی از شروع سال 95 شدت یافت و طی سال‌های اخیر با تعداد تعطیلی واحدهای تولیدی افزوده است.

وی با اعلام اینکه حدود 50 درصد از تولید کشور در اصفهان انجام می‌شود، افزود: طی سال‌های اخیر تعداد بی‌شماری از کارخانه‌های سنگ اصفهان به علت رکود بازار و عدم توانایی پرداخت هزینه‌هایشان اقدام به تعطیلی کرده‌اند.

رئیس اتحادیه سنگبری‌های اصفهان با ابزار تاسف از اینکه کاهش تولید و تعدیل نیرو زخمی است که رکود بر جان این صنعت زده است، بیان کرد: افزایش قیمت ارز، تحریم، رکود و کاهش در ساخت و ساز داخلی از جمله مشکلات این صنعت است و تولیدکنندگان هم از انجام برخی واردات و صادرات بسیار ناراضی هستند.

وی با تاکید بر اینکه مشکلات اقتصادی واحدهای سنگبری به قیمت دلار گره خورده است، گفت: دست صنعت سنگ از ارز دولتی خالی مانده و افزایش روز افزون نرخ ارز نیز تاثیر منفی بر رشد این صنعت گذاشته است.

حجاری مشکلات ناشی از مالیات برارزش افزوده و مالیات بر درآمد را یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های در بخش سنگ عنوان کرد و افزود: مالیات بر ارزش افزوده در دراز مدت بسیاری از کارگاه‌های سنگبری را به تعطیلی می‌کشاند.

وی با بیان اینکه طی سال‌های اخیر واحدهای سنگبری به دلیل مشکلات ناشی از رکود موفق به مشتری‌یابی نشده‌اند، اظهار داشت: سرمایه این واحدها به دلیل نبود مشتری که آن هم ناشی از رکود در همه بخش تولید است، پایان یافته و تمام تولیدکنندگان سنگ اکنون دچار کسری سرمایه هستند.

ورود مجلس برای حل مشکلات صنعت سنگ

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدتقی نقدعلی، با اشاره به وضعیت سنگبری‌ها اظهار داشت:مشکل‌ آنها میزان مالیات بر ارزش افزوده است و معتقدند که با توجه به کسادی بازار اقبالی به خرید سنگ نیست با توجه به اینکه سرامیک و بعضی از اقلام رقیب سنگ شده و همیشه با تخفیف بیشتری به مشتری عرضه می‌شود و مالیات بر ارزش افزوده یک مانعی برای تخفیف بیشتر می‌شود و موجب می‌شود مشتری کم شود.

وی افزود: فناوری‌های نوینی که در بحث سنگ از جمله رزین و خشک‌سازی سنگ آمده باعث افزایش مصرف گاز شده و گران شدن قیمت گاز هم اثر منفی بر تولید و فروش آنها می‌گذارد.

نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اینها دو مساله اساسی مشکلات صنف سنگ است و از آنجایی که غالب سنگبری‌ها مانند شهرک حسین‌آباد و محمودآباد از چاه‌های آب استفاده می‌کنند با چالش سوم موضوع آب هم مواجه خواهند شد. قانون، دولت و مجلس می‌گوید که کنتور هوشمند بسته شود و چاه‌های غیر مجاز مسدود شود.

وی گفت: جلسه‌ای در کمیسیون صنایع مجلس گذاشتم و از کل کشور در این جلسه شرکت کردند و نتیجه خوبی هم داشت. بنده برای اینکه ببینیم چه باید کرد تصمیم گرفتیم واقعیت فرمول قیمت تمام شده سنگ تزیینی را استخراج کنیم و اگر واقعاً امکان ادامه فعالیت اقتصادی نیست، به طور یقین مجلس در این قصه ورود پیدا خواهد کرد و تصمیم مقتضی را اتخاذ می‌کند.

 

 

انتهای پیام/163/ی

نظر شما