شناسهٔ خبر: 54472851 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

واکنش ها به صدور قطعنامه احتمالی علیه ایران؛

جلسه فوق‌العاده کمیسیون امنیت ملی درباره نشست شورای حکام/رئیس کمیسیون امنیت ملی: قطعنامه صادر شود در مذاکرات هسته‌ای تجدید نظر می‌کنیم

صاحب‌خبر -
جلسه فوق‌العاده کمیسیون امنیت ملی درباره نشست شورای حکام/رئیس کمیسیون امنیت ملی: قطعنامه صادر شود در مذاکرات هسته‌ای تجدید نظر می‌کنیم

خبرگزاری آریا-منابع خبری روز سه‌شنبه ادعا کردند که قطعنامه ضد ایرانی ایالات متحده آمریکا و سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه شد.
به گزارش خبرگزاری آریا،خبرگزاری فرانسه به نقل از دیپلمات‌های آگاه ادعا کرد: طرح محکومیت ایران به دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل ارائه شد.
در همین حال منابع خبری شبکه‌های عربی به نقل از منابع مطلع مدعی شدند: آراء کافی برای تصویب قطعنامه علیه ایران وجود دارد.
در فرازهایی از این سند پیشنهادی که به رویت برخی رسانه‌های غربی رسیده، آمده است: شورای حکام آژانس از ایران می‌خواهد برای انجام تعهدات قانونی خود به صورت فوری اقدام کند و پیشنهاد مدیرکل آژانس در مورد تعامل بیشتر برای شفاف سازی و حل و فصل همه مسائل پادمان‌های باقی مانده را بلافاصله بپذیرد.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در گفت‌ وگوی جمعه گذشته با جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هشدار داد که هرگونه اقدام سیاسی در آژانس، با واکنش متناسب، موثر و فوری جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد.

نفتالی بنت:از آژانس می خواهیم تا "هشدار صریحی" به ایران بدهد
نخست وزیر رژیم صهیونیستی در ادامه تلاش‌های خود برای ایجاد هراس علیه برنامه هسته ای کشورمان، از آژانس بین المللی انرژی هسته‌ای خواست تا "هشدار صریحی" به ایران بدهد.
به گزارش  خبرگزاری رویترز، نفتالی بنت نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز (سه‌شنبه) در جلسه کمیته روابط خارجی و دفاعی این رژیم از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواست تا به ایران به دلیل برنامه هسته‌ای‌اش هشدار بدهد.
وی در این باره گفت: ما از شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انتظار داریم که هشداری آشکار به ایران درباره برنامه هسته‌ای‌ آن بدهد و مشخص کند که اگر به سیاست هسته‌ای خود ادامه دهد هزینه سنگینی خواهد پرداخت.
این درخواست در حالی مطرح شده است که رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تازگی به سرزمین‌های اشغالی سفر و با نفتالی بنت دیدار کرده بود.
مدیرکل آژانس روز دوشنبه در سخنرانی آغازین خود در نشست شورای حکام مدعی شد که ایران پاسخی قانع کننده‌ای درباره سه مکان اعلام نشده خود نداده است.
وی در عین حال گفت: طبق روال قبلی و برای این که آژانس در موقعیتی قرار بگیرد که بتواند تضمین کند برنامه هسته‌ای ایران منحصرا صلح‌آمیز است، آژانس آماده است بدون تاخیر با ایران برای حل‌وفصل این مسائل دوباره همکاری کند.

جلسه فوق‌العاده کمیسیون امنیت ملی درباره نشست شورای حکام
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس از برگزاری جلسه فوق‌العاده کمیسیون امنیت ملی درباره نشست شورای حکام و بررسی سفر اخیر گروسی به رژیم صهیونیستی خبر داد.
وحید جلال‌زاده درباره احتمال صدور قطعنامه علیه کشورمان در جلسه آینده شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، گفت: با سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به سرزمین‌های اشغالی آژانس برای بار چندم اثبات کرد که به جای اینکه سازمان فنی باشد، تبدیل به سازمانی سیاسی شده است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه تصویب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها در مجلس تکلیف دولت‌ها برای مقابله با زیاده‌خواهی‌های غربی‌ها را روشن کرده است، ادامه داد: انتظار نمایندگان مجلس از دولت این است که قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها را اجرایی کند
وی ادامه داد: گزارش‌های اخیر گروسی نشان می‌دهد که رفتارهای مسالمت آمیز کشورمان با آژانس تاکنون نتیجه عکس داده است. نمایندگان مجلس از دولت درخواست دارند که پاسخ قاطعی به آژانس داده شود.
جلال‌زاده با بیان اینکه اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس امروز (چهارشنبه 18 خرداد ماه) در جلسه فوق‌العاده با حضور مسئولان مربوطه موضوعات پیش آمده اخیر اعم از سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به اراضی اشغالی و جلسه آینده شورای حکام را بررسی خواهند کرد، گفت: پس از بررسی‌های لازم در کمیسیون، مواضع لازم و انقلابی را اتخاذ خواهیم کرد.


رئیس کمیسیون امنیت ملی: قطعنامه صادر شود در مذاکرات هسته‌ای تجدید نظر می‌کنیم
همچنین جلال‌زاده با بیان اینکه اعضای کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس فردا (چهارشنبه 18خرداد) در جلسه فوق‌العاده با حضور مسئولان مربوطه موضوعات پیش آمده اخیر اعم از سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به اراضی اشغالی را بررسی خواهیم کرد، اظهار داشت: قطعا پس از بررسی‌ها در کمیسیون مواضع لازم و انقلابی را اتخاذ خواهیم کرد و به عنوان کمیسیون تخصصی آن مواضع را به اطلاع عموم مردم کشورمان خواهیم رساند
 وی خاطرنشان کرد: انتظار امروز نمایندگان مجلس از دولت این است که قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها را اجرایی کند، نمایندگان در این قانون تمام تلاششان این بود که به جاده یکطرفه بهره‌برداری از پروتکل الحاقی پایان دهند و لذا دولت را مکلف کردیم در یک بازه زمانی اگر تحریم‌ها برداشته نشد باید به اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی پایان داده شود.
جلال زاده ادامه داد: در بحث دوربین‌های نظارتی آژانس در تاسیسات هسته‌ای کشورمان نیز به خاطر اینکه بهانه به دست غربی‌ها ندهیم تصویربرداری دوربین‌ها را متوقف نکردیم، هرچند هیچ تصویری از این دوربین‌ها به آژانس داده نشد.
نماینده ارومیه در مجلس تصریح کرد: گزارشات اخیر گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان می‌دهد که رفتارهای مسالمت آمیز کشورمان با آژانس تاکنون نتیجه عکس داده است لذا نمایندگان مجلس از دولت درخواست دارند که پاسخ قاطعی به آژانس داده شود.
رئیس کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس عنوان کرد: اینکه غربی‌‌ها در مذاکرات نمی‌توانند به نتایج مطلوب خودشان دست پیدا کنند و امتیازات بیشتر از جمهوری اسلامی بگیرند و آژانس و گزارش آن را ابزاری برای فشار به جمهوری اسلامی کردند قطعاً پاسخی قوی دریافت خواهند کرد، اگر قطعنامه صادر شود حتما در فرآیند مذاکرات برجامی با 1+4 تجدید نظر خواهیم کرد.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: واکنش ایران به قطعنامه احتمالی شورای حکام  قاطع خواهد بود
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که واکنش ایران به قطعنامه احتمالی ضد ایرانی شورای حکام هوشمندانه و قاطعانه خواهد بود.
ابراهیم عزیزی در گفت‌وگو با ایسنا در واکنش به ارائه شدن پیش‌نویس قطعنامه علیه ایران به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توسط آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان گفت: واکنش ایران به قطعنامه احتمالی علیه ایران هوشمندانه و قاطعانه خواهد بود.
وی توضیح داد: ما بر مبنای اصول اسلامی و دیپلماسی فعال انقلابی برخورد می‌کنیم و از مواضع به حق ملت ایران دفاع خواهیم کرد. اجازه زیاده‌خواهی به دولت‌های وابسته به نظام سلطه را نخواهیم داد و اجازه نمی‌دهیم ذره‌ای به حقوق ملت ایران تعدی شود در عین حال هیجانی هم نمی‌شویم.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت که مبانی اصلی سیاست خارجی بر پایه سه اصل عزت، حکمت و مصلحت است و بر مبنای آن و رویکرد هوشمندانه و قاطعانه برخورد می‌کنیم البته که قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران هم دست دولت را برای برخورد باز گذاشته است.
عزیزی در پایان با اشاره به اظهارات گروسی مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: آقای گروسی حرف‌های لابی صهیونیست‌ها را می‌زند و تمامی منویات لابی صهیونیستی از حلقوم آقای گروسی خارج می‌شود و ترجمان تفکر صهیونیستی است.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس : در صورت صدور قطعنامه ایران باید تاکتیک خود علیه آژانس را تغییر دهد
یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت که اگر احیانا قطعنامه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران در شورای حکام صادر شود ماهیت آن با گذشته متفاوت خواهد بود چون ایران در چند سال گذشته نهایت همکاری را با آژانس داشته است.
فداحسین مالکی در واکنش به تلاش سه کشور اروپایی در نشست شورای حکام برای صدور قطعنامه درباره ایران اظهار کرد: آنچه که مسلم است، اگر احیانا قطعنامه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران صادر شود قطعا ماهیت آن با گذشته متفاوت خواهد بود چون ایران در چند سال اخیر نهایت همکاری را با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشته است و هیچ کشوری در دنیا منکر این قضیه نیست به طوری که آمریکایی‌ها در مقاطعی اعلام کردند که ایران با آژانس همکاری خوبی داشته است.
وی اضافه کرد: ما در دولت قبل و دولت فعلی بر این موضوع تاکید داشتیم که اقدامات آژانس تحت فشار لابی صهیونیست‌هاست و باید میزان همکاری ایران تعریف شود. اما همکاری ما با آژانس فراتر از عرف بود پس نهایت بی‌انصافی است که آقای گروسی بخواهد دنبال صدور قطعنامه علیه ایران باشد. در صورت این اتفاق هم ایران باید تاکتیک خود علیه آژانس را تغییر دهد؛ این طور نباشد که هر وقت آقای گروسی خواست به ایران باید. این هشداری برای آنهاست که بدانند اگر کشوری همکاری می‌کند باید نگاه متفاوتی وجود داشته باشد نسبت به کشورهایی که همکاری نکرده و مشکلات ایجاد می‌کنند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که سفر آقای گروسی به سرزمین‌های تحت اشغال رژیم صهیونیستی توجیهی نداشت، افزود: تنها استنباط از این سفر این است که لابی فشرده صهیونیست‌ها در جریان است. اسرائیل چند صد کلاهک هسته‌ای دارد که خطر جدی برای دنیا محسوب می‌شود در این شرایط آقای گروسی به اسرائیل سفر کرده و مشورت می‌کند. چنین اقداماتی ماهیت آژانس را برای جمهوری اسلامی ایران کاهش داده و دنیا هم باید واکنش نشان دهد.

موضع رئیس مجلس درباره صدور احتمالی قطعنامه علیه ایران
دیروز محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در سخنرانی به بیان برخی از موضوعات پرداخت. او هرچند که اشاره‌ای به مسئله شورای حکام نکرد اما ادبیات او نشان می‌داد که او هم احتمالاً موافق رویکردی خلاف جهت احیای برجام است. به‌خصوص آنکه قالیباف پیش‌ازاین نشان داده بود از مخالفان احیای برجام است. به‌هرحال او دیروز در سومین اجلاس فعالان مهدوی گفت: «البته مردم ما می‌دانند و باور دارند که ما تحت‌فشار استکبار جهانی هستیم و هرکدام از این فشارها برای هیچ نظام دیگری غیر از جمهوری اسلامی قابل‌تحمل نبوده و نیست. همچنین، دولت اسلامی و نظام جمهوری اسلامی یک نقطه تمایز با دیگر دولت‌ها دارد و وقتی به خاطر این تمایز تحت‌فشار قرار می‌گیرد، باید یا با قدرت نرم و گفت‌وگو یا با قدرت سخت و بازدارنده، اقتدار خود را حفظ کند. باید مراقب باشیم که بر سر سیرت انقلاب اسلامی با هیچ‌کسی و در هیچ زمانی معامله نکنیم. امروز نیازمند یک حکمرانی نو هستیم و این حکمرانی جدید، مستلزم اراده عمومی، تولید فکر و «جهاد تصمیم» هستیم، نه اینکه برای هر تصمیم، منفعل و مردد باشیم. در این مسیر، آمریکا هیچ‌گاه با ما کنار نخواهد آمد و ما هم بر سر سیرت انقلاب با کسی معامله نخواهیم کرد و معتقدیم ظرفیت‌ها و امکانات پیشرفت کشور کاملاً فراهم است.»

واکنش روسیه به ارائه پیش‌نویس قطعنامه‌ ضد ایرانی به شورای حکام 
نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین در پی ارائه پیش‌نویس قطعنامه‌ای درباره ایران توسط آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان به شورای حکام درباره حل و فصل مسائل پادمانی ایران، رویکرد این کشورها را نسبت به این موضوع، تردیدآمیز تلقی کرد.
میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین در صفحه توییترش نوشت: شرکای غربی مذاکرات وین درباره[احیای] برجام، پیش‌نویس قطعنامه‌ای را برای بررسی و تصویب به شورای حکام ارائه داده‌اند. آن‌ها به دلایلی نامعلوم بر این باورند که یک قطعنامه بهترین راه برای پرداختن به مسائل پادمانی است. این بسیار جای تردید دارد.
اظهارات اولیانوف در پی این مطرح می‌شود که خبرگزاری فرانسه به تازگی به نقل از دیپلمات‌ها در خبری فوری گزارش داد که پیش‌نویس قطعنامه انگلیس، فرانسه، آلمان و آمریکا علیه ایران روز (سه‌شنبه) به نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه شده است.
نشست فصلی شورای حکام آژانس روز دوشنبه در وین، مقر این سازمان آغاز شده است که ایران، اوکراین، موضوعات پادمانی، اجرای پادمان‌ها در کره شمالی و همکاری‌های فنی از موضوعات مورد اصلی در این دور از نشست خواهد بود.

سفیر روسیه در تهران :از ایران در شورای حکام دفاع می‌کنیم
سفیر روسیه در تهران گفت: از جمهوری اسلامی ایران در شورای حکام دفاع می‌کنیم.
لوان جاگاریان، سفیر روسیه در تهران در پاسخ به سوال خبرنگار سیاست خارجی ایرنا در مورد پیش‌نویس کشورهای غربی برای صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: روسیه از جمهوری اسلامی ایران دفاع می‌کند، روسیه همواره در کنار ایران بوده و خواهان رسیدن ایران به توافق است.
وی ادامه داد: آقای امیرعبداللهیان در گفت‌وگوی تلفنی که با آقای لاوروف داشتند، ما اعلام کردیم که از ایران در موضوع هسته‌ای حمایت خواهیم کرد. برخی متاسفانه مدعی می‌شوند که روسیه می‌خواهد در مذاکرات مشکل ایجاد کند، در صورتیکه ما حتی از توافق ایران با آمریکا هم حمایت می‌کنیم.
سفیر روسیه در تهران تاکید کرد: روسیه در سال 2015 نیز از توافق ایران با کشورهای دیگر نیز حمایت کرد و هیچ‌گاه مخالف رسیدن توافق ایران با کشورهای دیگر نیست.
وی درباره توقیف محموله نفتی ایران که اخیرا به دستور آمریکا انجام شد، گفت: آنها دزد هستند. دیروز پول ما را دزدیدند و امروز نفت شما را.