شناسهٔ خبر: 54384450 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

۵ شب شعر رضوی در استان‌های کشور برگزار می‌شود

گروه استان‌ها- مدیر فرهنگی بنیاد بین المللی امام رضا(ع) از برگزاری ۵ شب شعر رضوی در ۵ استان کشور با هدف ترویج شبک و سیره امام هشتم(ع) در ایام دهه کرامت خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، حجت الاسلام سیدی،اظهارداشت:بنیاد بین المللی امام رضا(ع) با همکاری موسسه آفرینش‌ها هنری آستان قدس رضوی به مناسبت دهه کرامت، 5 شب شعر فاخر در 5 استان برگزار خواهد کرد.

وی افزود: این نشست‌ها به ترتیب 10 خرداد ماه در استان‌های قم، 16 خرداد ماه در استان شیراز، 17 خرداد ماه در طبس، 19 خرداد ماه در رشت  و 21 خرداد ماه همزمان با ولادت امام هشتم(ع) در مشهد سالن همایش نور اداره اوقاف و امور خیریه برگزار خواهد شد.

حجت الاسلام سیدی تصریح کرد:در هر شب شعر، حداقل 3 شاعر برجسته ملی و  استانی با موضوع دهه کرامت شرکت خواهند کرد. سعی شده است که شاعران از نو سروده‌های خود استفاده کنند و شعرهای جدید از شاعرهای بزرگوار بشنویم.

وی ترویج فرهنگ رضوی، تقدیر از هنرمندان، ایجاد انگیزه در سرودن شعرهای رضوی، تبادلات اطلاعات و تولید محصولات فرهنگی جدید را هدف از برگزاری این نشست دانست و گفت: به خاطر بیماری کرونا از این محافل دور بودیم که خوشبختانه دهه کرامت یک استارت و شروعی دوباره برای فعالیت‌های فرهنگی است.

مدیرفرهنگی بنیاد بین المللی امام رضا(ع) با خاطرنشان کردن اینکه در حوزه شعر نباید دچار دور و تکرار شویم، افزود: متاسفانه برخی سروده‌ها نمادین و بار عاطفی و احساسی آن زیاد شده است، در نتیجه آنگونه که باید به اندیشه‌های رضوی پرداخته نشده است. 

سیدی گفت: در حوزه شعر رضوی آفت‌هایی وجود دارد و همانگونه که کمیت را اصلاح کردیم، امید است کیفیت را نیز بهبود ببخشیم تا به نقطه مطلوب دست پیدا کنیم. خوشبختانه این نشست‌ها فرصتی است برای ترویج اندیشه‌های رضوی؛ البته این مهم را توجه داشته باشید به کارگیری صنایع خیال و عاطفه وسیله برای ترویج اندیشه‌های امام رضا(ع) خواهند بود اما به شکل درست آن

پیشرفت شعر رضوی بعد از انقلاب اسلامی

وی به  اهمیت شعر در جامعه پرداخت و گفت: ما با شعر متولد می شویم و اولین مساله ای که بعد از شهادتین در گوش ما زمزمه شده است، لالایی‌هایی که در گهواره آرامش گرفتیم. برای قدرت گرفتن کلام از شعر استفاده می‌کنیم و در استنباط و استدلال‌های نیز از شعر بهره مند می‌شویم و آخر نیز در سنگ قبر ما شعر نگاشته می‌شود. 

مدیر فرهنگی بنیاد بین المللی امام رضا(ع) افزود: ممکن است جامعه ما با برخی هنرهای دیگری مانوس نباشند، اما قطعا با شعر مانوس هستند. شعر برای یک فارسی زبان تار و پودی است که با زندگی او عجیبن  و آمیخته شده است و قابل انفصال نیست.

حجت الاسلام سیدی به تبیین جایگاه شعر رضوی بعد از پیروزی انقلاب پرداخت و گفت: شعر رضوی بعد انقلاب با قبل از آن قابل قیاس نیست و با یقین می‌توان گفت در این 43 سال به اندازه کل ادبیات تاریخ شعر، درباره امام رضا(ع) شعر سروده شده است.

انتهای پیام/282/ش

نظر شما