به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، آیین اختتامیه ملی یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی عصر امروز با حضور وزیر ارشاد، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، تولیت حرم مطهر شاهچراغ (ع)، مسئولان ملی و استانی و همچنین برگزیدگان ملی این رویداد از سراسر کشور برگزار شد.
مهدی رمضانی، دبیر کل نهاد کتابخانههای عمومی در این مراسم اظهار داشت: شبکهای که این برنامه را آغاز کرد خاستگاه آن از شرق کشور در خراسان رضوی بوده است، یک مرکز دیگر در شهر مقدس قم در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) و شبکهای هم در شهر شیراز در حرم حضرت شاهچراغ(ع) شکل گرفت با توجه به اینکه یک شبکه پیچیده و ساختارمند این موضوع را راهبری میکند این شبکه در قلوب مردم ایران شکل گرفته است.
وی بیان کرد: بیش از یک میلیون نفر در این دوره جشنواره کتابخوانی رضوی اعم از کودک، نوجوان، جوان، خانواده و بزرگسال با عنوان و نام حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) با موضوع کتاب و کتابخوانی شرکت کردند.
رمضانی تصریح کرد: شبکه گسترده دیگر در راستای این اقدام انجام شده حضور و مشارکت بیش از 2 هزار و 600 دستگاه بوده و این شبکه از بین مردم آغاز و شکل گرفته و به بیش از 3800 کتابخانه در سراسر کشور رسیده است.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور خاطرنشان کرد: از کتابداران گمنام ما که ممکن است هیچ نامی از آنها آورده نشود که راهبری و هدایت این موضوع رو برعهده داشتند تقدیر و قدردانی میکنیم و عمده مسائل آنها موضوعات معیشتی است که امید میرود با به ثمر نشستن این اتفاقات این امر نیز بهبود یابد.
روحالله منوچهری مدیرکل کتابخانههای عمومی استان فارس در این مراسم بیان کرد: در جشنواره کتابخوانی رضوی این افتخار را داریم که در مورد حضرت شاهچراغ(ع) همچون حضرت امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) اجرای برنامههایی در سطح ملی داشته باشیم و طی سالیان گذشته این افتخار نصیب ما شده است که برای فهم شعائر دینی به ویژه فهم مسائل و زندگی حضرت احمد ابن موسی(ع) تلاشهای قابل توجهی در سطح کشور شده است.
حجتالاسلام ابراهیم کلانتری تولیت آستان مقدس حرم مطهر شاهچراغ (ع) نیز در این مراسم بیان کرد: در انواع کارهای فرهنگی هیچ کاری ارزش کار کتابخوانی به ویژه پیرامون اهل بیت عصمت و طهارت(ع) را ندارد چرا که وقتی نام کتاب در میان باشد از دهها جهت کار ارزشمند و قابل تقدیر است.
وی عنوان کرد: هر تمدنی که در دنیا شکل گرفته بر مبنای کتاب و هر تمدنی که سقوط کرده است دلیل اصلی آن فاصله گرفتن از کتاب و کتابخوانی بوده است.
کلانتری افزود: معجزه جاودانه و ابدی پیامبر(ص) کتاب بوده است و این کتاب است که دست بشر را میگیرد و از گرداب جهل و نادانی و انحطاط نجات میدهد.
تولیت حرم مطهر شاهچراغ(ع) با بیان اینکه روحیه تحقیق، مطالعه و روز به روز پیشرفت کردن در مدارج علم و آگاهی است افزود: یکی از کارهای فرهنگی اصیل، ارزشمند و ماندگار این است که در حوزه کتاب و کتابخوانی تلاش شود.
کلانتری اضافه کرد: امروز که جنگ رسانهها است بینظیرترین شکل انقلاب اسلامی در جریان است و دشمنان از یک کاه کوه میسازند و قلههای عظیم پیشرفت را در نگاه مردم کوچک میسازند این در حالی است که رسانه کتاب وقتی وارد میدان میشود میتواند سرنوشت انسان را متحول کند.
وی ابراز کرد: بنا بر فرمایش مقام معظم رهبری جهاد تبیین هم عینی است و هم فوری که این فریضه به معنای واجب عینی بودن برای همه ما است.
تولیت آستان مقدس حضرت شاهچراغ(ع) گفت: یکی از عرصههای ارزشمند و اصیل موضوع جهاد تبیین رسالتی است که این جشنواره بر عهده گرفته است.
کلانتری عنوان کرد: وقتی به زندگی اهل بیت عصمت و طهارت(ع) نگاه میکنیم در هیچ دین، مکتب و آیینی نداریم که رهبران معصوم آنها به علم، دانش و مطالعه تأکید مکرر داشته باشند و این از افتخارات مکتب اهل بیت(ع) است و این گونه جشنوارهها این افتخار را روز به روز بالاتر میبرند و این مدال بزرگ را بر سینه جوانان میزنند.
وی همچنین با بیان اینکه انقلاب اسلامی هزاران میوه دارد و این اقدام یکی از میوههای آن است، یادآور شد: با توجه به گستردگی شبکههای عظیم کتابخانهها در سراسر کشور اگر هر بخشی وظیفه خود را به درستی انجام دهد در راستای جهاد تبیین گامهای بزرگی بر خواهیم داشت.
کلانتری در پایان خاطرنشان کرد: حرم مطهر شاهچراغ(ع) به عنوان یک مرکز ترویج فرهنگ اهل بیت عصمت و طهارت(ع) این آمادگی را دارد که با یکصد هزار عنوان کتاب ثبت شده در خدمت نهاد کتابخانههای عمومی و کلیه اهالی علم، استادان، دانش آموزان و دانشجویان باشد.
به گزارش تسنیم در پایان این مراسم از برگزیدگان این جشنواره قدردانی شد.
انتهای پیام/424/ح
∎