به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، سید جواد حسینی اظهار کرد: اولین مورد آبله میمونی در سال ۱۹۳۲ شناسایی شد و در سال ۱۹۷۰، برای اولین بار این بیماری در انسان در کشور کنگو گزارش شد. در گذشته شیوع ویروس آبله میمونی در آفریقای مرکزی و غربی اتفاق میافتاد، اما اکنون تایید ظهور این بیماری در آمریکا، آفریقا و برخی از کشورهای اروپایی باعث شده که موضوع حساسیت زیادی پیدا کند.
وی افزود: آبله میمونی مانند کرونا یک بیماری ویروسی است،اما گستردگی آن را ندارد. با توجه به اینکه این بیماری از انسان به انسان انتقال مییابد، علائم این بیماری تب، سردردشدید، درد عضلانی، کمر درد، تب و لرز، احساس ضعف و بیحالی است. مهمترین علائم این بیماری تورم غدد لنفاوی است.
حسینی ادامه داد: موارد شدیدتر بثورات پوستی نیز اغلب روی صورت و اندامهای بدن دیده میشود که شبیه بثوراتی است که در آبلهمرغان مشاهده میشود. ضایعات دردناک و خارشدار میتوانند در سراسر بدن ظاهر شود و درنهایت دلمه ببندند و بیفتند. بثورات پوستی روی صورت ۹۵ درصد، کف دستها ۷۵ درصد، مخاط دهان ۷۰ درصد و در چشم ۲۰ درصد احتمال دارد، وجود داشته باشد. آثار این بثورات بر روی پوست باقی نمیماند و به مرور زمان بعد از بهبودی درمان میشود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه این بیماری چند هفته طول میکشد، عنوان کرد: افراد مبتلا به آبله میمونی معمولاً هفت تا ۱۴ روز پس از عفونت علائم را نشان میدهند. دوره نهفتگی بین عفونت و علائم طولانی است و از پنج تا ۲۱ روز متغیر است.
وی تاکید کرد: انتقال ویروس از طریق مایعات بدن، ضایعات پوستی و قطرات تنفسی است و استفاده از ماسک برای این بیماران توصیه میشود.این بیماری مانند تمام ویروسها قابل درمان است.
حسینی در خصوص ۶ نفر که مشکوک به آبله میمونی در داخل کشور بودند، اظهار کرد: از این تعداد جواب تست ۴ نفر منفی شده است و ۲ مورد در حال بررسی است. تا امروز ظهر موردی از ابتلا به آبله میمونی در کشور و استان گزارش نشده است، اما اگر احتمال بروز و تهدید در این زمینه باشد باید تیمهای واکنش سریع شکل بگیرد و این بیماری کنترل شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بخشنامههای پیشگیرانه برای مقابله با بیماری آبله میمونی به مبادیهای ورودی استان از جمله فرودگاه و مرزهای زمینی ابلاغ و اطلاعرسانی شده است.
نظر شما