به گزارش خبرگزاری آریا، سیدمیرهاشم موسوی روز گذشته (1401/03/01)در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: با توسعه پوشش بیمه همگانی، در سال گذشته علیرغم دشواریهای اقتصادی یک میلیون نفر بیمهشده جدید تحت پوشش این سازمان در قالب بیمههای اختیاری، بیمه دانشجویان، خانوار ایرانی و... قرار گرفت.
وی با اشاره به سامانه خدمات غیرحضوری ارسال لیست حق بیمه کارگاهها، تصریح کرد: یکی از رویکردهای تحولی سازمان هوشمندسازی تأمین اجتماعی با هدف کاهش مداخلات انسانی در تعاملات خدماتی بود که با راهاندازی سامانه دریافت لیستهای حق بیمه کارفرمایان گامی ارزشمند در این راستا برداشته شد. شفافیت و نظارت راهبردی از طریق این طرح افزایش یافته و مراجعات حضوری مردمی کاهش یافت. به گفته موسوی، تعامل با کارفرمایان و پاسخگویی بهتر سازمان به این جمعیت از دیگر نتایج اجرای سامانه خدمات غیرحضوری است.
موسوی در ادامه اضافه کرد: با ارسال این لیستها از طریق این سامانه همچنین اختلافات بیمهشدگان و کارفرمایان با یکدیگر و کارفرما با سازمان نیز برطرف شده و اعتراضات کارگری و... نیز با همپوشانی به حداقل خواهد رسید.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی تاکید کرد: در حقیقت بستری فراهم شد که سازمان به سمت یکپارچگی مالیاتی، بانکی و مالی حرکت کند. این طرح در صورت اجرا در سطوح کلان، شرایط سوءاستفاده را نیز از بین خواهد بود.
موسوی با تاکید بر فراهم بودن فرصت باقیمانده برای ثبت شرکت ها تاکید کرد: تاکنون یک میلیون و 300 کارگاه فعال تامین اجتماعی در این سامانه ثبت نام کرده اند.
اما مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی بدهی این کارگاهها در سال گذشته را بیش از 20 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: قرار شد، 90 هزار میلیارد تومان در قالب سهام شرکتی به این سازمان واگذار شود که نزدیک به 73 هزار میلیارد تومان از این مبلغ وصول شد.
به گفته موسوی با توجه به حساسیت های موجود تلاش شده نه تنها از واگذاری شرکت های زیان ده به این مجموعه جلوگیری شود و در نهایت شرکتهای ارزشمندی در زمینه نفت و گاز و پتروشیمی به سازمان واگذار و در حقیقت از اموال تأمین اجتماعی صیانت شد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی همچنین از تهیه برنامه مدون و جامعی در رابطه با کارفرمایان و وصول بدهیها به عنوان یکی از اولویتهای سازمان در سال جاری خبر داد که بخشی از این برنامه جامع ؛ رویکردهای حقوقی و قضایی است.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی همچنین بدهی کارگاهها به این سازمان را 40 هزار میلیارد تومان اعلام و اضافه کرد: سال گذشته با ابلاغ قانون بخشودگی جرایم ؛ 150 هزار کارگاه معادل 3 هزار میلیارد تومان نیز مشمول بخشودگی جرایم شده اند.
وی هدف سازمان تامین اجتماعی را کاهش هزینههای درمانی بیمهشدگان برشمرد و افزود: در حوزه خدمات مستقیم گاه هزینهای ناچیز برای دارو و... از طرف بیمهشده پرداخت میشود که باید به حداقل برسد. نظارت بر پرداختها در این زمینه از جانب این سازمان کنترل میشود. در حوزه درمان مستقیم نیز در حال حاضر بیماران خاص هزینهای پرداخت نکرده و با تفاهمنامه مشترک سازمان سلامت این جمعیت تحت پوشش کامل قرار گرفته است.
موسوی تصریح کرد: طی ماههای اخیر خدمات تکمیلی درمان نازایی برای زوجین نابارور هم اجرایی شده و بیش از 6 هزار نفر (6300) از خدمات تخصصی این حوزه معادل 8 میلیارد تومان استفاده کردهاند.