شناسهٔ خبر: 54190678 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه فرهیختگان | لینک خبر

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی:

سهم مقالات Q1 دانشگاه آزاد به 60 درصد رسید

دانشگاه آزاد دارای سرمایه‌های انسانی، تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی و زیرساخت‌های بی‌نظیری است که در دیگر مراکز آموزش عالی کشور به چشم نمی‌خورد.

صاحب‌خبر -
سهم مقالات Q1 دانشگاه آزاد به 60 درصد رسید

دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در جلسه هیات‌ممیزه دانشگاه که صبح دیروز در سازمان مرکزی برگزار شد، با بیان اینکه دانشگاه آزاد دارای هسته دانا و قوه‌متفکره است، گفت: «در مدتی که افتخار حضور در این مسئولیت را دارم، تلاش کردیم دانشگاه آزاد را به‌خوبی شناخته و براساس ظرفیت‌های عظیم آن، حرکت جدی و موثری داشته باشیم. از این‌رو سند تحول و تعالی دانشگاه براساس اسناد بالادستی تدوین شد.»
وی خاطرنشان کرد: «دانشگاه آزاد دارای سرمایه‌های انسانی، تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی و زیرساخت‌های بی‌نظیری است که در دیگر مراکز آموزش عالی کشور به چشم نمی‌خورد. به‌عنوان نمونه یکی از اعضای فقید هیات‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) با همت و دانش خود توانست یک لاین بذر را راه‌اندازی کرده و آن را به محصول و مزرعه برساند. این درحالی است که راه‌اندازی لاین بذر کاری علمی و فناورانه است و جای آن در کشور ما خالی بود.»
دکتر طهرانچی با اشاره به پیشرفت‌های دانشگاه آزاد در حوزه پژوهشی و چاپ مقالات، گفت: «آمارهای علم‌سنجی حاکی از آن است که تعداد مقالات دانشگاه آزاد طی سه سال گذشته از 9هزار به بیش از 12هزار مقاله رشد داشته که این پیشرفت را مرهون فعال‌شدن قوه ممیزه و عملکرد سیستم نظارتی دانشگاه آزاد اسلامی در جهت‌دهی، رشد و کیفیت مقالات هستیم. علاوه بر رشد 25 درصدی در تعداد مقالات، سهم مقالات Q1 به 60 درصد رسیده است.» رئیس دانشگاه آزاد ادامه داد: «انسجام علمی که برای کیفیت‌بخشی و نظارت در دانشگاه، یک ضرورت به شمار می‌رود، در دانشگاه آزاد اسلامی محقق شده است؛ به‌طوری‌که این نظارت علاوه بر اعضای هیات‌علمی، به نظام  PhD و دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد نیز تعمیم یافته و برای ارزیابی و ارزشگذاری دوره تحصیلی دکتری، یک هیات 9 نفره کیفیت آموزشی و پژوهشی دانشجویان را بررسی می‌کنند. این درحالی است که چنین هیات و سازوکاری در دیگر مراکز آموزش عالی کشور وجود ندارد.»
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی، دانش تخصصی و توانایی حل مساله دانشجویان را توأمان افزایش می‌دهد، گفت: «شاه‌کلید موفقیت دانشگاه آزاد و به طور کلی نظام آموزش عالی، اقبال مردمی است. به همین دلیل، دانشگاه متاثر از اثرات محیطی و اجتماعی است. دانشگاه آزاد به‌منظور حرکت جدی و موثر در جامعه، سند آمایش اقتصادی - اجتماعی هر استان را تهیه کرده تا متناسب با آن، جهت‌گیری مناسب داشته باشد. در این رویکرد، کشور به 90 ناحیه تقسیم شده و برای هر ناحیه یک سند ماموریت‌گرایی درحال تدوین است.»
دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: «دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به دیگر نهادها و مراکز آموزش عالی، درک اجتماعی بالایی داشته و تحولات را به سرعت دریافت می‌کند و در پاسخ به این تحولات، منعطف است. از این‌رو بنا داریم در راستای تحقق سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی و براساس اسناد آمایش استان‌ها، پاسخ مناسب به تحولات اقتصادی، اجتماعی و فناورانه داشته باشیم و دانشگاه آزاد را به‌صورت مجموعه‌ای مزیت‌محور، مساله‌محور و آینده‌نگر پیش ببریم.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به برگزاری رویداد عصر امید همزمان با چهلمین سالگرد تاسیس این دانشگاه گفت: «رویداد ملی عصر امید ادبیات جدید دانشگاه آزاد اسلامی است که در آن به‌جای سخن از تعداد کلاس، رشته، واحدهای دانشگاهی و... ایده‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان، زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های دانشگاه آزاد به نمایش گذاشته می‌شود.»

دانش‌بنیان‌ها به کمک دانشگاه می‌آیند
دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو، درباره برنامه‌های این دانشگاه برای تامین بودجه از درآمدهای غیرشهریه‌ای اظهار داشت: «دانشگاه آزاد دیگر تنها مبتنی بر شهریه دانشجویان زندگی نخواهد کرد و از فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان هم بهره می‌گیریم.» وی با اشاره به شناسنامه‌دار شدن هزار شرکت دانش‌بنیان در رویداد عصر امید دانشگاه آزاد توضیح داد: «وقتی در رویداد عصر امید قرار است شرکت‌های دانش‌بنیان، استارتاپ‌ها و ایده‌های ناب عرضه و حمایت شوند، بخشی از این تحول و فعالیت (بخش حداقلی نسبت به کل سهام شرکت) در اختیار دانشگاه آزاد قرار می‌گیرد.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به این سوال که به لحاظ آماری این تامین منابع از درآمدهای غیرشهریه‌ای چقدر است، بیان کرد: «کار دانش‌بنیان‌ها به زمان نیاز دارد و باید سرمایه‌گذاری‌های لازم انجام گیرد لذا از سال مالی آینده (که از ابتدای شهریورماه آغاز می‌شود) پیش‌بینی ما این است که با یک نگاه حداقل 15درصدی شروع کنیم و هرساله این مقدار به میزان پنج درصد افزایش پیدا کند.»

نظر شما