به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «لیندا توماس گرینفیلد» نماینده آمریکا در سازمان ملل اعلام کرد در پی جنگ روسیه و اوکراین، کمبود جهانی غذا به بالاترین سطح هشدار رسیده است.
وی در مصاحبهای با بیبیسی اعلام کرد کمبود جهانی غذا به دلیل جنگ روسیه و اوکراین و عدم امنیت غذایی، از سطح 1 تا 10، به بالاترین رقم خود یعنی 10 رسیده است.
گرینفیلد با اشاره به اینکه عدم امنیت غذایی پیش از جنگ روسیه و اوکراین هم موضوعی جدی بود، تصریح کرد از زمان آغاز این جنگ، بحران غذایی بسیار بدتر شده طوری که تنها در آمریکا، بهای مواد غذایی در ماه آوریل، به بیشترین رقم خود از سال 1981 رسید.
وی خاطرنشان کرد تهاجم روسیه به اوکراین باعث مسدودشدن واردات گندم اوکراین به دیگر کشورها و بحرانی تر شدن شرایط غذایی جهان شد.
نماینده آمریکا در سازمان ملل درباره راه های حل این بحران گفت: اصلی ترین و اولین راه، فشار بر روسیه برای پایان دادن به جنگ و شرایط ایجاد شده است.
وی تاکید کرد در شرایط فعلی ما باید کشورها را متقاعد کنیم تا محدودیت های صادرات محصولات غذایی خود را برداشته و به امنیت غذایی جهان کمک کنند.
در همین حال، میکولا سولسکی، وزیر کشاورزی و مواد غذایی اوکراین، روز چهارشنبه گذشته هشدار داد که جامعه جهانی باید برای افزایش قیمت گندم و رسیدن آن به 700 دلار در هر تن در سال جاری میلادی آماده شود که جهشی تقریباً 40 درصدی نسبت به 430 دلار فعلی محسوب میشود.
وی با بیان اینکه "امسال انتظار کاهش 50 درصدی محصول را نسبت به سال گذشته داریم"، افزود: به دلیل ادامه حمه روسیه به اوکراین، کشت زمستانه بعدی در خطر است.
پیش از این، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد هشدار داده بود که جامعه جهانی بدون غلات اوکراین و کودهای روسیه و بلاروس قادر به حل کامل بحران غذایی نخواهد بود.
وی افزود: بازارهای جهانی باید دسترسی کامل و نامحدود به محصولات و کودهای روسیه داشته باشند. اوایل ماه جاری میلادی، وی هشدار داد که یک پنجم بشریت به دلیل وضعیت فعلی در بازار غلات در خطر فقر و گرسنگی قرار دارند.
نگرانی کشورهای جهان در مورد تولید غلات از ماه فوریه یعنی زمانی که روسیه عملیات نظامی خود را در اوکراین آغاز کرد، به شدت افزایش یافته است.
تحریم های غرب همچنین دسترسی بازار جهانی به محصولات کشاورزی و کودهای کشاورزی روسیه و بلاروس را محدود کرده است. با رشد قیمت جهانی غلات، تامین کنندگان عمدهای مانند روسیه، قزاقستان و هند به طور موقت صادرات را متوقف کردهاند تا از بازارهای داخلی خود محافظت کنند.
خریداران جهانی گندم پساز کاهش صادرات گندم از منطقه دریای سیاه بهدنبال حمله روسیه به اوکراین، روی هند بهعنوان دومین تولیدکننده بزرگ گندم در دنیا حساب کرده بودند. هند قرار بود 10 میلیون تن گندم در سال جاری میلادی صادر کند.
انتهای پیام/
∎
نظر شما