خبرگزاری آریا- لبنان روز یکشنبه در اولین انتخابات خود از زمانی که بحرانهای متعدد آن کشور را به آستانه یک کشور شکست خورده کشاند، رأی داد.
به گزارش سرویس بینالملل آریا؛پس از یک مبارزات انتخاباتی طاقت فرسا در بسترمشکلات اقتصادی همهجانبه کشور ؛ 3.9 میلیون لبنانی واجد شرایط رای دادن هستند.شعب رای گیری در ساعت 7:00 صبح (04:00 GMT) باز شدند.
ارتش در سراسر کشور برای تضمین امنیت انتخابات مستقر شده است.از زمان انتخابات گذشته، لبنان با انفجاری در اوت 2020 در بندر بیروت که به عنوان یکی از بزرگترین انفجارهای غیرهستهای در تاریخ ثبت شد و یکی از غیر عادی ترین رکودهای اقتصادی دوران مواجه شد.
پوند لبنان 95 درصد ارزش خود را از دست داده است، پسانداز مردم در بانکها مسدود شده است، حداقل دستمزد حتی نمی تواند یک باک بنزین بخرد و برق اصلی تنها دو ساعت در روز روشن میشود.
بر اساس اعلام مقامات مسئولان انتخابات لبنان، این انتخابات در حوزههای انتخاباتی در پنج استان به شرح زیر برگزار میشود:
** استان بیروت (شامل دو ناحیه)
- ناحیه اول که در آن 6 لیست شامل «حزب الکتاب»، «ائتلاف جریان ملی آزاد» و «طاشناق ارامنه» و «نیروهای لبنانی» همراه با سه لیست نامزدهای مستقل رقابت میکنند.
- ناحیه دوم که در آن 10 لیست با یکدیگر رقابت میکنند که مهمترین آنها لیستی است که توسط «فواد سنیوره» نخست وزیر سابق و «ائتلاف 8 مارس» شامل حزب الله، جنبش امل و جریان ملی آزاد هدایت میشوند و همراه با 5 لیست از نامزدهای مستقل رقابت خواهند کرد.
**استان جبل لبنان (شامل چهار ناحیه)
- ناحیه اول شامل «جبیل» و «کسروان» است و در آن هفت لیست رقابت میکنند، یعنی حزب نیروهای لبنانی، ائتلاف جریان ملی آزاد، حزب الله و پنج لیست مستقل.
- ناحیه دوم شامل منطقه المتن است که در آن 6 لیست «نیروهای لبنانی»، کتائب، جریان ملی آزاد و سه لیست مستقل حضور دارند.
- ناحیه سوم شامل منطقه بعبدا است که در آن هفت لیست رقابت میکنند، یعنی ائتلاف 8 مارس شامل حزب الله، جنبش امل، و جریان ملی آزاد، ائتلاف 14 مارس شامل حزب لبنان و نیروهای سوسیالیست و پنج لیست مستقل. .
- ناحیه چهارم شامل «الشوف و عالیه» است که در آن هفت لیست یعنی ائتلاف 14 مارس شامل حزب سوسیالیست مترقی و نیروهای لبنانی و ائتلاف 8 مارس شامل جریان ملی آزاد و حزب دموکرات لبنان و پنج لیست نامزدهای مستقل به رقابت خواهند پرداخت.
** استان شمالی (شامل سه ناحیه)
- ناحیه اول «عکار» را شامل میشود و در آن هشت لیست یعنی جریان ملی آزاد، نمایندگان پیشین حزب المستقبل و ائتلاف نیروهای لبنانی و گروه اسلامی و 5 لیست از افراد مستقل رقابت میکنند.
- ناحیه دوم که شامل طرابلس، المنیه و الضنیه است و در آن 11 لیست شامل نمایندگان سابق حزب المستقبل، لیستی از سوی «اشرف ریفی» وزیر سابق دادگستری، لیستی از جریان الکرامه به ریاست فیصل کرامی نماینده کنونی پارلمان لبنان و هشت لیست از نامزدهای مستقل رقابت میکنند.
ناحیه سوم که شامل زغرتا، بشری، الکوره و البترون است و در آن هفت لیست به نامهای جریان ملی آزاد، المرده، نیروهای لبنانی، کتائب و جنبش استقلال همراه با سه لیست از نامزدهای مستقل حضور دارند.
** استان البقاع (شامل 3 ناحیه):
- ناحیه اول شامل زحله است که در آن هشت لیست با هم رقابت میکنند، یعنی نیروهای لبنانی، جریان ملی آزاد، حزب الله، جنبش امل، حزب طاشناق (ارامنه) و چهار لیست از نامزدهای مستقل.
-ناحیه دوم شامل البقاع غربی و راشیا است و در آن 6 لیست یعنی نیروهای 8 مارس، ائتلاف حزب سوسیالیست ترقی خواه با نمایندگان سابق پارلمان از حزب المستقبل و چهار لیست از افراد مستقل به رقابت خواهند پرداخت.
- ناحیه سوم شامل بعلبک و الهرمل که در آن 6 لیست یعنی نیروهای 8 مارس، حزب نیروهای لبنانی و 4 لیست از نامزدهای مستقل حضور دارند.
** استان جنوب (شامل سه ناحیه):
- ناحیه اول شامل جزین و صیدا که در آن 6 لیست یعنی جنبش امل، حزب الله، جریان ملی آزاد، لیستی که توسط «فواد سینیوره» و نیروهای لبنانی حمایت میشود و سه لیست از نامزدهای مستقل با یکدیگر رقابت میکنند.
- ناحیه دوم شامل صور و الزهرانی که در آن چهار لیست رقیب یعنی حزب الله و جنبش امل و سه لیست از نامزدهای مستقل حضور دارند.
- ناحیه سوم شامل «بنت جبیل» و «مرجعیون»، «النبطیه» و «حاصبیا» است که در آن سه لیست به نامهای حزب الله، جنبش امل و دو لیست مستقل رقابت میکنند.
انتخابات پارلمانی لبنان بر اساس قانون اساسی این کشور هر چهار سال یکبار برگزار میشود و بر اساس قانون فعلی، انتخابات این کشور بر پایه نظام رای دهی نسبی استوار است که بر اساس آن انتخابات در 15 حوزه انتخاباتی اصلی برگزار میشود و حوزههای اصلی نیز به نوبه خود به مناطق کوچکتر تقسیم میشوند.
بر اساس متن این قانون، به هر حوزه انتخابیه تعدادی کرسی پارلمان اختصاص داده شده است که کمترین آن پنج کرسی و حداکثر آن 13 کرسی است تا 128 کرسی پارلمان لبنان به طور مساوی بین مسلمانان و مسیحیان پر شود.
سهمیه کرسی مسلمانان در پارلمان لبنان به شرح زیر تقسیم میشود:
28 کرسی برای اهل سنت، 28 کرسی برای شیعیان، 8 کرسی برای دروزیها و 2 کرسی برای علوی ها.
نظر شما