جمهوریت – ایلنا نوشت: عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها، گفت: بحث تغییر نظام پرداخت یارانه باید انجام شود اما معتقدم که این تغییر باید از طریق رفراندوم و نظرسنجی از مردم صورت گیرد.
ابوالفضل ابوترابی عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها، در پاسخ به این سوال که «شما سال گذشته درخواست رفراندوم درخصوص تغییر شیوه پرداخت یارانههای پنهان و آشکار را داشتید، اکنون چه نظری پیرامون برنامه جدید دولت برای پرداخت یارانهها دارید؟»، گفت: ببینید اول پیش از هر چیز درخصوص اصل ضرورت هدفمند شدن یارانهها هیچکس تردیدی ندارد. به ویژه در ماههای اخیر و بعد از آغاز جنگ روسیه و اوکراین که باعث شد پیشبینیهای اقتصادی جهان به این سمت برود که طی ۵ آینده یک قحطی به مراتب بدتر از جنگ جهانی دوم کل دنیا را فرا خواهد گرفت و اخیرا هم یک وزیر آلمانی نیز صراحتاً این مساله را تایید کرد.
وی ادامه داد: در نتیجه به این علت که پیشبینی میشود ۳۵ درصد گندم دنیا تا ۵ سال آینده کشت نشود و ۷۰ درصد روغن جهان هم به همین علت از بین خواهد رفت، از سوی دیگر خشکسالی داخل کشور باعث میشود که ما ۳۰ تا ۴۰ گندم تولید داخل را از دست بدهیم. لذا موضوع تغییر شیوه پرداخت یارانهها یک مساله مهم و قابل توجه است.
نماینده مردم نجفآباد در ادامه به اجرای شیوه سهیمهبندی محصولات استراتژیک در دیگر کشورها اشاره کرد و ابراز داشت: امروز تمام کشورهای دنیا به سمت کوپن رفتهاند، فرانسه، آلمان و ترکیه این کار را شروع کردند و ما هم ناگزیر هستیم که این کار را انجام دهیم، پس ما باید یارانهها را هدفمند به دست قشر نیازمند برسانیم، اگر قحطی شود پولدارها چون پول دارند کمتر آسیب میبینند اما قشر مستضعف است که بیشترین ضربه را میخورد، لذا تا وقتی هنوز به آن مرحله نرسیدیم باید از همین الان به فکر این مساله باشیم.
وی اضافه کرد: یک مساله دیگر که باید به آن توجه داشت این است که ما به قدری مرزهای زیاد متنوع اعم از کوه، دشت، کویر و دریا داریم قادر به مبارزه کامل و موفق با قاچاق آرد، روغن و سایر اقلام کالاهای اساسی که بر روی آنها یارانه پرداخت میشود، نیستیم و چون قیمتها در درون مرزهای ما و خارج از مرزها تفاوت خیلی زیادی دارد یک بحث قاچاق معکوس گسترده داریم، تاحدی که میتواند گفت حدود ۲۰ درصد حوالی مرزهای کشورهای همسایه از یارانه ما و سفره جمهوری اسلامی مصرف میکنند، پس ما باید شیوه پرداخت یارانه را تغییر داده و هدفمندتر کنیم و به دست اقشار مستضعف برسانیم.
عضو مجمع نمایندگان استان اصفهان ادامه داد: مقام معظم رهبری هم اخیرا فرمودند که یک سری اتفاقات جهانی در حوزه سیاسی، امنیتی، نظامی، تکنولوژی و … در حال رقم خوردن است. لذا من احساس میکنم با توجه به اینکه دنیا الان کار جیرهبندی و هدفمندی یارانهها را شروع کرده، ما اکنون عقب هم هستیم.
ابوترابی با اشاره به درخواست رفراندوم خود در سال گذشته، اظهار داشت: در نتیجه ما بر روی اصل این مساله یعنی تغییر شیوه پرداخت یارانه اتفاق نظر اما در شیوه یا روش فعلی دولت اختلاف نظر داریم. منظور من از «ما» تعدادی از همکاران همفکر با بنده است که ۳۵ نفر هستیم، به این خاطر که ما معتقدیم در این زمینه باید به سمت حکمرانی مردمی برویم. لذا در همین راستا درخواست کردیم که از ظرفیتهای خوب قانون اساسی استفاده کنیم، این دلایل را برای مردم تشریح کنیم و بعد با رفراندوم در خصوص تغییر شیوه پرداخت یارانه به صورت کالابرگ یا نحوه توزیع آن را از مردم کسب نظر کنیم.
وی ادامه داد: در بحث شیوههای دیگر پرداخت یارانه بر این مساله تاکید داریم که نقدی نباشد به این خاطر که پرداخت نقدی اولا تورمزا است و باعث گرانی میشود، علاوه بر آن تجربه نشان داده است که بسیاری از سرپرستهای خانوار ما معتاد هستند یا برای بسیاری ممکن است که اولویتهای دیگری مانند اقساط، بدهی و تفریح نسبت به سفره خانوار در اولویت قرار گیرد و به فکر خانواده و زن و بچه نباشند. لذا ما امروز فقر پروئتئین را بین خانوارها به ویژه خانوادههای محروم داریم، در نتیجه باید یارانه را به صورت کالابرگ به پروتئین خانوار اختصاص دهیم، این موضوع شدنی است و قانون بودجه ۱۴۰۱ همین مساله را میگوید اما متاسفانه دولت دارد یک اشتباه میکند در این زمینه و میخواهد به مردم پول بدهد که تورمزا است.
عضو مجمع نمایندگان استان اصفهان همچنین عنوان کرد: دولت اکنون قانون بودجه را که تعیین شده بود پرداخت یارانه با کالابرگ باشد اجرا نمیکند، اما قول داده است که بین یک تا دو ماه کالابرگ را بیاورد و کالابرگ الکترونیک را اجرایی کند، حرف ما این است که باید از روز اول این اجرایی شود چراکه در همین یک تا دو ماه، پرداخت یارانه نقدی اثر تورمی خود را بر بازار میگذارد.
عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها همچنین اظهار داشت: درخصوص شیوه پرداخت من معتقدم که ما باید حکمرانی مردم را با کارهای مهمی مثل این موضوع اجرایی کنیم، یعنی با مردم صحبت کنیم و با رفراندوم و نظرخواهی از مردم با رأی خود مردم این کار بزرگ را اجرا کنیم. من بر این مساله اصرار دارم و اعتقاد دارم که اگر دولت اسم خودش را گذاشته دولت مردم، حکمرانیاش هم که طبق قانون اساسی ظرفیت خوبی برای آن دیده شده، باید حکمرانی مردمی شود. ما باید به مردم صادقانه وضعیت بینالمللی و ناگزیر بودن از این کار را تشریح کنیم و در نهایت اینکه آیا این کار بشود یا نشود را به رأی مردم بگذاریم.
وی در پایان در رابطه با سرنوشت درخواست رفراندوم خود، گفت: درخواست رفراندوم باید حداقل ۹۰ امضا داشته باشد تا به جریان بیفتد، در حالیکه تاکنون ۳۵ امضا برای آن جمعآوری شده است.
بیشتر بخوانید:
- رئیسی: ماهانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان یارانه می دهیم
- چه افرادی یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی نمی گیرند؟
- خبر مهم وزیر کشور درباره گران شدن ۴ کالای اساسی
- کل موجودی کارت پس از واریز یارانه جدید مسدود شد!
- اطلاعیه درباره معترضین به یارانه های جدید
- اگر یارانه نگرفتهاید، این مطلب را بخوانید
- قیمت مرغ ، تخممرغ و شیر نجومی شد
- هجوم و غارت فروشگاهها در قزوین حقیقت دارد؟
- هجوم بیسابقه مردم برای خرید روغن خوراکی/فیلم
نظر شما