شناسهٔ خبر: 5397384 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه سیاست‌روز | لینک خبر

عراقي‌ها عملیات آزادسازی استان الانبار را آغاز كردند

لبیک یا حسین(ع)، كليد وحدت و آزادي

صاحب‌خبر -

سرانجام عراق بار ديگر راه وحدت را براي آزادي كشور از تروريسم در پيش گرفت چنانكه فرماندهی عملیات مشترک نیروهای عراقی از آغاز عملیات آزاد‌سازی استان الانبار از دست گروهک تکفیری داعش با مشارکت نیروهای بسیج مردمی با رمز لبيك يا حسين‌(ع) خبر داد.
اين روزها عراق بار ديگر كانون وحدت و يكپارچگي گرديده است كه مقابله با تروريست‌ها در الانبار محور آن مي‌باشد. عراقي‌ها دريافته‌اند كه اختلاف داخلي و دل بستن به آمريكا دستاوردي ندارد و صرفا بايد در راه وحدت گام بردارند. در همين چارچوب فرماندهی عملیات مشترک عراق لحظاتی پیش از آغاز عملیات آزادسازی استان الانبار خبر داد.
از سوی دیگر دفتر حیدر عبادی نخست‌وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: حیدر العبادی دستور شروع عملیات آزادسازی الانبار را از لوث داعش صادر کرده است. در این بیانیه آمده است: عبادی تاکید کرده است که عملیات نیروهای امنیتی و مردمی در بیجی برای پاکسازی مناطق مجاور آن از داعش ادامه خواهد یافت. شبکه تلویزیونی عراق در خبری از شروع عملیات "لبیک یا رسول‌الله ۲ " خبر داد و اعلام کردند که این عملیات مقدماتی است.
ديروز شبکه العراقیه همچنین به نقل از الحشد الشعبی عراق (نیروهای داوطلب مردمی) اعلام کرد: الحشد الشعبی عملیات نظامی گسترده‌ای با هدف آزادسازی شمال صلاح‌الدین و الانبار با نام "لبیک یا حسین" شروع کرده است.‎بنا بر اعلام حشد العشبی، عملیات لبیک یا حسین(ع) عملیات آزادسازی استان صلاح‌الدین را تکمیل می‌کند. تروریست‌های داعش در‌پی تردیدها و مخالفت‌هایی که با حضور نیروهای مردمی می‌شد در ۲۷ اردیبهشت گذشته الرمادی را به اشغال خود درآوردند. سقوط این شهر به مثابه شوکی برای همگان محسوب می‌شد.
این اقدام داعش سبب شد که شورا و مسئولان الانبار از حیدر العبادی بخواهند که نیروهای مردمی را وارد عمل کند. این در حالی است که حامد المالکی فرمانده نیروی هوایی عراق اعلام کرد: نیروی هوایی عراق موفق به هلاکت بیست نفر از سرکرده های داعش در شهر الرمادی شده است و مراکز مهم آنها را ظرف روزهای گذشته منهدم کرده است. سرهنگ حمید شندوق رئیس پلیس الفرسان در الانبار اعلام کرد: نیروهای امنیتی و مردمی و عشایری در منطقه العنکود و دانشگاه الانبار پیشروی‌هایی به دست آورده اند. نیروهای امنیتی و مردمی در حال پیشروی به سوی منطقه السجاریه هستند.
در اقدامي تبليغاتي براي ايجاد فضاي رعب و وحشت ميان مردم برخی بیان کردند: ابوبکر البغدادی سرکرده داعش به همراه برخی سرکرد‌های عرب و خارجی این گروهک از الرقه سوریه به نینوا وارد شده است و تغییراتی در ماموریت‌ها و تاکتیک‌های نظامی در الانبار داده است به گونه‌ای که یک سرکرده چینی را مامور امور کرده است. وی قبلا سرکرده داعش در فلوجه، هیت و القائم و مرزهای عراق با سوریه بوده است. از سوی دیگر نیروهای امنیتی و مردمی خطوط امداد‌رسانی داعش را در جنوب الرمادی قطع کردند.
وزیر امور مذهبی و اوقاف الجزایر اعلام کرد که در حال حاضر نزدیک به ۴۶ هزار پایگاه تکفیری بر روی شبکه اینترنت وجود دارد که تفکرات داعش و امثال آن را ترویج می‌دهند و در خدمت این گروه‌ها هستند.
نكته قابل توجه آنكه در اقدامي تامل‌برانگيز و تفرقه‌افكنانه بی‌بی‌سی پس گرفتن الانبار عراق را از تروریسم داعش بسیار دشوار ارزیابی کرد.
جان سیمپسون سردبیر ارشد بخش بین‌الملل شبکه در گزارشی از استان الانبار عراق گفت: «دولت اسلامی» (داعش) توانسته است بخش‌های اعظمی از استان الانبار عراق را تحت کنترل خود در آورد. این منطقه از سال‌ها قبل، عرصه درگیری بوده است. آثار بمب‌های کنار جاده‌ای در این منطقه به روشنی به چشم می‌خورد.
یگان‌های شبه‌نظامی مردمی که اکثر اعضای آن از شیعیان هستند در منطقه فعال هستند و می کوشند درمقابل دولت اسلامی بایستند. در مواضعي كاملا مغرضانه و جهت‌دار بي‌بي‌سي ادعا كرده با توجه به اینکه ساکنان استان الانبار سنی هستند این نگرانی وجود دارد که حضور شبه‌نظامیان شیعی به جنگ فرقه ای منجر شود. لازم به ذكر در واكنش به اقدامات مغرضانه غرب در قبال تروريسم کمیسیون روابط خارجه پارلمان عراق از عدم مشارکت این کشور در کنفرانس پاریس درباره نبرد با داعش خبر داد.
«سمیرة الموسوی» عضو این کمیسیون در گفت‌وگو با خبرگزاری عراقی «المعلومة» اظهار داشت: کمیسیون روابط خارجه عراق پیش از این، در این‌باره نشست تشکیل داده و به عدم مشارکت عراق در این کنفرانس رای داده بود.