شناسهٔ خبر: 53845748 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: بولتن‌نیوز | لینک خبر

حمیدرضا نائینی مدیرعامل هلدینگ خدمات انفورماتیک راهبر خبر داد:

تولید محصولات احراز هویت و امضای دیجیتالی با همکاری شرکت های دانش بنیان

حمیدرضا نائینی، مدیرعامل هلدینگ خدمات انفورماتیک راهبر اعلام کرد که این هلدینگ با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان در حال تولید محصولات احراز هویت و امضای دیجیتالی هستیم.

صاحب‌خبر -

گروه اقتصادی: اسفندماه که مقرر شد مرکز میانی بانک مرکزی ذیل شورای سیاست‌گذاری گواهی الکترونیکی کشور و مرکز ریشه فعالیت کند اختلاف طولانی‌مدت بانک مرکزی و وزارت صمت بر سر ریشه مستقل بانکی به پایان رسید؛ هرچند هنوز مرکز میانی بانک مرکزی به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز نکرده است و بانک مرکزی و مرکز صدور گواهی الکترونیکی ریشه در حال نهایی کردن دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌های فعالیت مرکز میانی بانک مرکزی هستند اما این شائبه ایجاد شده که مراکز میانی فعال باید از مرکز میانی بانک مرکزی برای صدور امضای قابل پذیرش در شبکه بانکی باید مجوز بگیرند حال آنکه معاون زیرساخت کلید عمومی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی این گفته را رد می‌کند و می‌گوید امضاهای صادرشده از سوی هر کدام از مراکز میانی را سایر مراکز میانی خواهند پذیرفت.

به گزارش بولتن نیوز، در این راستا، حمیدرضا نائینی مدیرعامل هلدینگ خدمات انفورماتیک راهبر در مصاحبه با پیوست گفت:


در شرایطی مرکز میانی بانک مرکزی فعالیت خود را به تدریج آغاز خواهد کرد که پیشتر هفت مرکز میانی اقدام به صدور امضای الکترونیکی کرده‌اند.


حمیدرضا نائینی، مدیرعامل هلدینگ خدمات انفورماتیک راهبر، در مورد فعالیت‌های شاخص این هلدینگ طی دو سال گذشته گفت: در بحث صدور گواهی امضای دیجیتالی طی دو سال گذشته اقدامات بیشتر در حوزه دو سامانه املاک و اصناف کشور بوده و در نظر داریم از سال جدید رویکردهای تجاری بیشتری را دنبال کنیم، از این رو با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان در حال تولید محصولات احراز هویت و امضای دیجیتالی هستیم.


به عقیده او حوزه بانکی با توجه به گستردگی و تنوع خدمات نیاز به حضور بیشتر دارد، بنابراین توضیح داد: بازار هدف ما بیشتر حوزه بانکی است و در حال حاضر نیز با دو بانک بزرگ در حال مذاکره هستیم و کار را به صورت آزمایشی جلو می‌بریم. برنامه ما این است که در سال جاری در حوزه CA (certification authority به معنی مرجع صدور گواهینامه) بیشتر وارد شویم. با توجه به اینکه شرکت راهبر سابقه‌ای طولانی در این حوزه دارد، اعتماد و اطمینان نهادهای دولتی و شبه‌دولتی را در اختیار داریم و از این مزیت استفاده خواهیم کرد. ما در حال حاضر اپراتور گذرگاه عمومی خدمات دولت الکترونیکی هستیم و در ارائه خدمات به این حوزه به صدور گواهی امضای دیجیتالی نیاز داریم.


نائینی در مورد اضافه شدن بانک مرکزی به عنوان هشتمین مرکز میانی کشور به این حوزه گفت: وارد شدن یک بازیگر دیگر به این حوزه می‌تواند بر شرایط سایر بازیگران قدیمی تاثیر بگذارد و فضای رقابتی را تشدید کند و از طرفی وجود رقابت در این صنعت باعث پویایی و نوآوری بیشتر سایر شرکت‌ها خواهد شد.

رضا جوادی‌‌نیا، معاون زیرساخت کلید عمومی و امنیت اطلاعات تجاری مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، نیز در این خصوص گفت: هنوز مجوز مرکز میانی بانک مرکزی ذیل شورا صادر نشده و هم‌اکنون در حال تعامل با بانک مرکزی هستیم تا استانداردهای لازم را در مراکز میانی خود پیاده کنند.


او تاکید کرد: برای اجرایی شدن این امر علاوه بر اینکه آنها باید تغییراتی را در زیرمجموعه خود اعمال کنند ما نیز باید تغییراتی را اعمال کنیم.


او توضیح داد: تاکنون دو مصوبه برای اجرایی کردن این فرایند از سوی دولت و هیات عامل بانک مرکزی صادر شده است و در نهایت بانک مرکزی پذیرفت تا مرکز میانی خود را ذیل مرکز ریشه و شورای سیاستگذاری گواهی الکترونیکی کشور قرار دهد؛ حال ما در حال نزدیک کردن دیدگاه‌هایمان با یکدیگر هستیم


او ادامه داد: در نهایت ما به همراه بانک مرکزی به یک سند سیاست‌های واحد خواهیم رسید که برای تمامی هشت مرکز میانی لازم‌الاجراست.


جوادی‌نیا با اشاره به اینکه هیچ کدام از مراکز میانی برای صدور امضای الکترونیکی در حوزه بانکی نیازی به دریافت مجوز از مرکز میانی بانک مرکزی ندارند گفت: تمامی امضاهایی که از سوی هر کدام از مراکز میانی صادر می‌شود از سوی مراکز میانی دیگر پذیرش می‌شوند و مراکز میانی لازم نیست در این زمینه اقدامی انجام دهند.


او در پاسخ به این سوال که هر کدام از مراکز میانی که پیشتر فعالیت خود را آغاز کرده‌اند نیز می‌توانند برای شبکه بانکی امضا صادر کنند گفت: اول نیاز کاربر مد نظر قرار می‌گیرد؛ اگر کاربر بخواهد برای افتتاح حساب در بانک امضای الکترونیکی دریافت کند، حتماً باید از مرکز میانی بانکی امضای الکترونیکی خود را دریافت کند اما اگر یک بازرگان برای استفاده در سامانه جامع تجارت امضای خود را دریافت کرده باشد، دیگر نیازی به دریافت امضای جدید برای انجام فرایندهای بانکی خود ندارد.


او اظهار امیدواری کرد که تمامی اختلاف نظرها پس از پیاده‌سازی فنی و کامل شدن فرایند برطرف شود.