به گزرش ایسنا، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه با شبکه العربیه به لفاظی های اخیر مسئولان کشورهای غربی درباره سخنان روز دوشنبه خود درخصوص جنگ هستهای اشاره کرد و عنوان داشت: روسیه کسی را به جنگ هسته ای تهدید نمی کند.
وی با اشاره به اظهارات ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین مبنی بر اینکه "اوکراین وقتی وضعیت یک کشور هستهای را رها کرد، مرتکب اشتباه شد و ممکن است دوباره به تلاش برای به دست آوردن آن فکر کند"، گفت، ما با موضوع جنگ هستهای بازی نمیکنیم.
لاوروف افزود: غرب باید شرکای خود را تحت فشار قرار دهد، زیرا "اوکراین و لهستان از ایراد اظهارات خطرناک پروا ندارند."
وزیر خارجه روسیه همچنین ناتو را به تلاش برای به شکست کشاندن تلاش ها برای رسیدن به راهکاری سیاسی درباره اوکراین متهم کرد و گفت: روسیه فکر نمی کند با ناتو در حال جنگ است اما متاسفانه این احساس وجود دارد که ناتو معتقد است با روسیه میجنگد. ناتو، آمریکا و بسیاری از رهبران اروپایی وقتی درباره جنگ اوکراین سخن میگویند، این چنین صحبت میکنند که پوتین باید شکست بخورد و باید بر روسیه پیروز شد. وقتی شخصی از چنین مفاهیمی استفاده میکند، فکر میکنم در حال جنگ با کسی است که می خواهد پیروز شود.
لاوروف در مورد احتمال پایان عملیات نظامی روسیه در اوکراین تا روز ۹ مه گفت که این عملیات پس از دستیابی به اهداف خود پایان خواهد یافت.
وزیر امور خارجه روسیه همچنین در پاسخ به این سوال که "آیا مزدوران خارجی از جمله نیرئهای سوریه در صفوف نیروهای روسیه در اوکراین حضور دارند یا خیر"، استفاده روسیه از مزدوران را تکذیب کرد.
وی در مورد پیشرفت روند مذاکرات بین روسیه و اوکراین هم اظهار داشت: موضع اوکراین دچار لغزش شده و کییف دنبال "بازیهای خود" است که احتمالاً دلیل آن این است که از واشنگتن، لندن و سایر پایتختهای غربی دستورالعملهایی دریافت میکند.
لاوروف گفت: اگر آنها (اوکراین)مذاکرهکنندگان صادقی بودند و به آنچه به تدریج کردیم پایبند بودند، میتوانستیم به پیشرفتهای محسوسی در این مذاکرات دست پیدا کنیم.
وی تصریح کرد، اوکراین ممکن است از گروهی از کشورها که احتمالاشامل اعضای شورای امنیت سازمان ملل، آلمان و ترکیه باشد، تضمین های امنیتی دریافت کند. روسیه مخالف ارائه ضمانتهای امنیتی به اوکراین نیست، اما باید مشخص شود که چه مناطقی مشمول این ضمانتها خواهند شد. البته این تضمینها نمیتواند شامل کریمه و شرق اوکراین شود؛ چرا که ما استقلال دو جمهوری (دونتسک و لوهانسک) را به رسمیت شناختیم.
وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد که مسکو تسلیم فشارهای غرب بر سر اوکراین نخواهد شد، از کسی طلب"بخشش" نخواهد کرد و تحت تحریم ها تسلیم نخواهد شد.
لاوروف خاطرنشان کرد: تحریمهای غرب علیه روسیه باعث ایجاد بحران غذایی در جهان شده، زیرا تحریمها زنجیره تامین را از بین برد و دهها کشتی در دریای سیاه و دریای آزوف در نزدیکی سواحل اوکراین به دلیل تحمیل تحریمها محاصره شدند. روسیه آماده آزادسازی این کشتی ها است، اما رهبری اوکراین در این زمینه با ما همکاری نمی کند.
وی همچنین خاطرنشان کرد که "اکثر شرکای روسیه" به مکانیسم جدید پرداخت بهای گاز اعلام شده توسط رئیس جمهور روسیه در شرایط تحریمهای غرب علیه بانکها و شرکتهای روسی روی آوردهاند.
روسیه: ملزم به همکاری با تحقیقات لاهه درباره اوکراین نیستیم
سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد مسکو این حق را برای خود محفوظ میدارد که با تحقیقات بین المللی دادگاه کیفری در مورد جنایات جنگی ادعایی در اوکراین همکاری نکند.
به گزارش ایسنا، به نقل از روسیا الیوم، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در بیانیهای تأکید کرد که مسکو از اطلاعیه ۲۵ آوریل مبنی بر پیوستن دادستان دیوان کیفری بینالملل به تیم تحقیقات مشترکی که زیر نظر آژانس قضایی اتحادیه اروپا "Eurojust" تشکیل شده مطلع است.
زاخارووا با بیان اینکه "روش کار چنین تشکلهایی به خوبی شناخته شده است"، پیش بینی کرد که نتایج تحقیقات جدید "سوگیرانه و یک جانبه" خواهد بود و در این رابطه به تحقیقات بین المللی در مورد فاجعه سقوط هواپیمای مالزیایی در دونباس در ۱۷ ژوئیه ۲۰۱۴ را یادآور شد.
این دیپلمات روسی تاکید کرد که تیم جدید شامل "قوی ترین حامیان بهره برداری از عدالت بین المللی برای بدنام کردن روسیه با بی توجهی کامل به واقعیات" است و دادستان دیوان کیفری بین المللی با این اقدام "نشان داد که حتی نمیخواهد چنین وانمود کند که یک نهاد بی طرف است و به محاکمه ای می پیوندد که در آن مجرمان آن به وضوح مشخص هستند.
زاخارووا دادگاه بینالمللی کیفری را به "سیاسیبازی" متهم کرد و آن را بهعنوان « نهادی که هیچ ارتباطی با عدالت مستقل ندارد» توصیف کرد.
این سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد که کمیته تحقیقات روسیه کشته شدن ۲.۶ هزار غیرنظامی و زخمی شدن بیش از پنج هزار نفر دیگر را در جریان درگیری در دونباس، به ویژه در نتیجه استفاده کی یف از سلاح های ممنوعه بین المللی، مستند کرده است.
وی افزود که سازمانهای غیردولتی در جمهوریهای دونتسک و لوهانسک بیش از سه هزار پرونده را در مورد جنایات ارتکابی علیه ساکنان این دو جمهوری به دادگاه کیفری بینالمللی ارسال کردهاند، اما تاکنون هیچ پاسخ روشنی از دادگاه لاهه دریافت نکردهاند.
زاخارووا گفت: یادآوری میکنیم که روسیه یکی از طرفهای اساسنامه رم دادگاه کیفری بینالمللی نیست و موظف به همکاری با آن نیست، اما به پیگیری دقیق کار این نهاد ادامه خواهیم داد.
∎