![پوتین: موضع اوکراین درباره اوضاع جنگ تغییر کرده است/سرگئی لاوروف: تهدید جنگ هستهای را دستکم نگیرید](https://www.aryanews.com/Incsys/Photo.aspx?image=/Uploads/NewsPics/20220426231128490.jpg&width=300&height=225)
خبرگزاری آریا- همزمان با انتقادات سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه از ارسال تجهیزات نظامی از سوی کشورهای غربی به اوکراین، چندین خط راهآهن در اوکراین هدف گرفته شده است.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از یورونیوز،جنگ در اوکراین در شرایطی وارد شصت و دومین رو خود شده است که روسیه حملات خود را در شرق این کشور تشدید کرده و مقامهای نظامی غربی گفتهاند مسکو میخواهد با دور زدن مواضع نیروهای اوکراینی شهرهای این ناحیه را به تصرف خود درآورد.
در همین حال گفتگوهای دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ ادامه دارد و قرار است آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز سهشنبه با سفر به مسکو برای اولین بار از زمان آغاز جنگ با ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه دیدار کند.
بنا بر اعلام کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد تا کنون بیش از 5.2 میلیون نفر از اوکراین گریختهاند و تعداد آنان همچنان در حال افزایش است.
نمایندگان نظامی بیش از 40 کشور جهان روز سهشنبه به میزبانی ایالات متحده در پایگاه هوایی رامشتاین، محل استقرار نیروهای آمریکایی در آلمان، گرد هم میآیند تا مذاکراتی را با محوریت ارسال تسلیحات به اوکراین و تضمین ادامه کمکهای مالی و نظامی به این کشور انجام دهند.
ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، گفت که هدف اصلی این گفتگوها همگامسازی و هماهنگی برای ارسال بیشتر کمکهای نظامی و امنیتی به کییف است که شامل تسلیحات سنگین مانند توپخانه هویتزر و همچنین پهپادهای مسلح و مهمات میشود.
آقای میلی به خبرنگاران گفت: «چند هفته آینده بسیار بسیار حیاتی خواهند بود. اوکراینیها برای موفقیت در میدان جنگ به حمایت مستمر نیاز دارند و در واقع هدف این کنفرانس هم همین است.»
سرگئی لاوروف: تهدید جنگ هستهای را دستکم نگیرید
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، روز دوشنبه به غرب هشدار داد که خطر درگیری هستهای بر سر اوکراین را دستکم نگیرد و گفت که ناتو با ارسال تسلیحات به کییف در واقع «جنگی نیابتی» با روسیه را پیش میبرد.
آقای لاوروف در این مصاحبه که از تلویزیون دولتی روسیه پخش میشد گفت مسکو خود را متعهد به اصل تلاش برای جلوگیری از جنگ هستهای به هر قیمت میداند. او اضافه کرد: «این موضع اصلی ما است که همهچیز را روی آن بنا میکنیم. خطرها در حال حاضر قابل توجه هستند.»
وزیر امور خارجه روسیه درباره خطر وقوع جنگ جهانی سوم و بالا رفتن آستانه تنش هستهای به سطح بحران موشکی کوبا در سال 1962 گفت: «من نمیخواهم این خطرها را به طور مصنوعی بالا ببرم. خیلی ها این را دوست دارند اما خطر جدی و واقعی است و ما نباید آن را دستکم بگیریم.»
سرگئی لاوروف همچنین ارسال تسلیحات پیشرفته غربی از جمله موشکهای ضد تانک جاولین و پهپادهای پیشرفته توسط کشورهای عضو ناتو به اوکراین را اقدامات تحریکآمیزی خواند که با هدف «طولانی کردن درگیری و نه پایان دادن به جنگ» صورت میگیرند.
او اضافه کرد: «ناتو در اصل به شکل نیابتی درگیر جنگ با روسیه است و اوکراین را مسلح می کند. جنگ یعنی جنگ.»
بازگشت دیپلماتهای آمریکایی به اوکراین سه ماه پس از آغاز جنگ
مقامات آگاه آمریکایی اعلام کردند، دیپلماتهای این کشور روز سه شنبه، سه ماه پس از آغاز جنگ در اوکراین، به این کشور بازگشتهاند.
به گزارش "سی ان ان" یک مقام آمریکایی گفت: دیپلماتهای آمریکایی از لهستان وارد اوکراین شده و در شهر لویو واقع در غرب اوکراین مستقر شدند.
حضور دیپلماتهای آمریکایی در لویو، پس از سفر آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا به اوکراین و دیدار او با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور این کشور انجام میشود.
بلینکن در این دیدار که روز یکشنبه انجام شد به زلنسکی گفته بود دیپلماتهای آمریکایی به اوکراین باز میگردند.
پس از آنکه ولادیمیر پوتین رئیس جمهور آمریکا در اسفند ماه سال گذشته استقلال دو منطقه دونتسک و لوگانسک را به رسمیت شناخت، آمریکا اعلام کرد تمام دیپلماتهای خود را از اوکراین خارج و به لهستان منتقل میکند.
سفارت آمریکا قبلا از کییف به شهر لویو در غرب اوکراین منتقل شده بود.
بلینکن که روز یکشنبه همراه لوید آستین وزیر دفاع آمریکا به اوکراین سفر کرده بود، صبح دوشنبه و پس از ملاقات و گفت وگو با زلنسکی در یک کنفرانس خبری مشترک با وزیر دفاع کشورش در مرز اوکراین- لهستان با اعلام این که دیپلماتهای امریکایی به اوکراین باز میگردند، مدعی شد که روسیه در رسیدن به اهداف خود در اوکراین ناکام مانده است.
واشنگتن برای رویارویی طولانی مدت با مسکو آماده میشود
اظهارات لوید آستین، رئیس پنتاگون در مورد قصد آمریکا برای تضعیف روسیه نشان دهنده آمادگی واشنگتن برای رویارویی طولانی مدت با مسکو است.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از "نیویورک تایمز"، دیوید سانگر، روزنامه نگار نیویورک تایمز در مقاله خود به این نتیجه رسیده است که واشنگتن برای رویارویی طولانی مدت با مسکو آماده میشود.
روز دوشنبه 25 آوریل، آستین طی یک سخنرانی در لهستان پس از سفر به کیف، در مورد اهداف ایالات متحده در زمینه حوادث اوکراین گفت که واشنگتن "می خواهد روسیه را ضعیف ببیند." به گفته سانگر، ایالات متحده به "تبدیل درگیری" در اوکراین به "روابط مستقیم تر بین واشنگتن و مسکو" اشاره کرد. نویسنده این مطلب یادآور شد که در آغاز عملیات ویژه روسیه در اوکراین، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا اصرار میورزید که "نمیخواهد آن را به درگیری بین ایالات متحده و روسیه تبدیل کند". با این حال، سانگر خاطرنشان کرد: "از آن زمان این لفاظیها شدیدتر شده است".
این روزنامهنگار به نقل از منابعی در وزارت خارجه آمریکا مینویسد که بیانیه آستین در ماههای آینده نشاندهنده حمایت آمریکا از اوکراین در "هر شکلی از مذاکرات صلح است". سانگر در بلندمدت در سخنان رئیس پنتاگون، آمادگی واشنگتن برای "سالها رویارویی با مسکو برای کسب قدرت و نفوذ" را مشاهده می کند. وی در عین حال معتقد است که این استراتژی برای ایالات متحده "با برخی خطرات همراه است"
واکنش پوتین به حضورغیرنظامیان در آزوفستال
رئیس جمهور روسیه: می شنویم که غیرنظامیان در آزوفستال هستند و نظامیان اوکراین باید اجازه خروج آنها را بدهند در غیر این صورت آنها تروریست هایی هستند که مانند داعش عمل می کنند.
به گزارش اسپوتنیک، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در دیدار با دبیرکل سازمان ملل گفت: روسیه از مقامات اوکراینی می شنود که غیرنظامیان در آزوفستال هستند، اما پس از آن ارتش اوکراین باید آنها را آزاد کند، در غیر این صورت آنها تروریست هایی هستند که مانند داعش (ممنوع در روسیه) عمل می کنند.
ولادیمیر پوتین بازداشت غیرنظامیان توسط ارتش اوکراین در کارخانه آزوفستال در ماریوپل را جنایت خواند و خاطرنشان کرد که فدراسیون روسیه با کسانی که در این کارخانه هستند در تماس است.
پوتین در دیدار با دبیرکل سازمان ملل آنتونیو گوترش گفت: "این فقط یک جنایت است که غیرنظامیان در آنجا به عنوان سپر انسانی نگه داشته شوند، اگر آنها آنجا باشند. ما با آنها در تماس هستیم. با کسانی که آنجا در سیاهچال آزوفستال نشسته اند".
پوتین: موضع کی یف در مورد حل و فصل اوضاع تغییر کرده است
رئیس جمهور روسیه در سخنانی اعلام نمود که موضع کیف در مورد حل و فصل تغییر کرده است.
به گزارش اسپوتنیک، رئیس جمهور روسیه، موضع کی یف در مورد حل و فصل تغییر کرده است.
پیش از این، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که تحریک مستقیم کی یف توسط لندن برای حمله به اهدافی در قلمرو روسیه به سرعت با پاسخی متناسب مواجه خواهد شد.
وزارت دفاع روسیه درباره اظهارات معاون وزیر خارجه بریتانیا مبنی بر اینکه استفاده کی یف از تسلیحات ارسالی از سوی لندن برای حمله به اهدافی در خاک روسیه لزوما مسئله ساز نیست، گفت: "یادآور می شود که تحریک مستقیم کی یف توسط لندن به چنین اقداماتی، در صورت تلاش برای انجام آنها، با پاسخ سریع ما مواجه خواهد شد. نیروهای روسیه تمام وقت در آماده باش برای حمله متقابل با تسلیحات دقیق دوربرد به مراکز تصمیم گیری در کی یف، هستند."
گفتگوی اردوغان و پوتین درمورد مذاکرات استانبول میان روسیه و اوکراین
رئیس جمهوری ترکیه روز (سهشنبه) بر اهمیت حفظ پویایی مثبت در روند مذاکرات استانبول میان روسیه و اوکراین تاکید کرد.
به گزارش اسپوتنیک، ریاست جمهوری ترکیه در بیانیهای اعلام کرد که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در تماسی تلفنی با ولادیمیر پوتین، همتای روس خود تحولات بحران در اوکراین در کنار روابط دوجانبه آنکارا و مسکو را مورد بررسی قرار داد.
طبق این بیانیه، اردوغان تاکید کرد که به نفع همگان است که پویایی مثبت در روند مذاکرات استانبول ادامه یابد تا راهی در مقابل صلح میان روسیه و اوکراین گشوده شود.
رئیس جمهور ترکیه با بیان اینکه کشورش تمام تلاش خود را برای تحقق صلح دائمی در اوکراین خواهد کرد، بر اهمیت آتش بس و فعال سازی گذرگاههای انسانی و اجرای عملیات خارج کردن امن افراد تاکید کرد.
استانبول ماه میلادی گذشته میزبان مذاکرات میان هیاتهای اوکراین و روسیه به منظور بررسی مسائل مورد اختلاف و ایجاد برونرفت از درگیریها بود. پس از آن چند دور مذاکرات میان طرفین در بلاروس برگزار شد و تفاهماتی پیرامون ایجاد گذرگاههای انسانی مشترک برای خارج کردن غیرنظامیان و رساندن مواد غذایی و دارو حاصل گشت.
گوترش در مسکو: شرایط مذاکره و آتشبس با اوکراین سریعتر مهیا شود
دبیرکل سازمان ملل روز (سهشنبه) گفت، لازم است هر چه سریعتر شرایط برای گفتوگو درباره اوکراین و آتشبس در این کشور ایجاد شود.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در دیدار با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در مسکو تاکید کرد: ما بسیار علاقهمند به یافتن راههایی برای ایجاد شرایط برای گفتوگویی مؤثر، ایجاد شرایط برای آتشبس در اسرع وقت و ایجاد شرایط برای راهحل مسالمتآمیز هستیم.
وزیر امور خارجه روسیه اخیرا در سخنانی با بیان این که مذاکرات صلح با اوکراین ادامه خواهد یافت، تاکید کرد همچنان خطر "واقعی" جنگ جهانی سوم وجود دارد.
سرگئی لاوروف، در برنامه موسوم به "بازی بزرگ" در شبکه یک تلویزیون روسیه تاکید کرد که تسلیحات ارسالی ناتو به کییف یک "جنگ نیابتی" است و نیروهای روسیه این انبارهای تسلیحاتی را به عنوان اهداف "قانونی و مشروع" برای خود در نظر خواهند گرفت، همانطور که قبلا در اوکراین حمله کرده بودند.
پوتین: آمریکا و متحدانش قصد تقسیم جامعه روسیه را دارند
ولادیمیر پوتین، آمریکا و متحدان این کشور را به تلاش برای "تقسیم جامعه روسیه" متهم کرد.
به گزارش فاکس نیوز، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه طی جلسهای با مقامات ارشد در دفتر دادستانی کل این کشور عنوان داشت: «روسیه به دلیل مبارزات نظامی در اوکراین، تحت تحریمهای بیسابقه غرب قرار گرفته است.»
وی علاوه بر اشاره به اینکه برنامههای غرب شکست خورده است، آمریکا و متحدانش را به تلاش برای "تقسیم جامعه روسیه" متهم کرد و افزود: غرب میخواهد روسیه را از داخل نابود کند.
پوتین از دادستانهای روسی خواست تا از "تظاهرات غیرمجاز که توسط غرب سازماندهی شده است"، جلوگیری و اقداماتی را در این راستا فورا اتخاذ کند.
وی همچنین تاکید کرد که روسیه باید بر "تهاجمهای آشکار" علیه ارتش روسی که از طریق رسانههای بینالمللی و شبکههای اجتماعی انجام میشود، متمرکز شود.
پوتین در قسمت دیگری از سخنانش گفت که روسیه توطئه یک "گروه تروریستی" را برای کشتن ولادیمیر سولوویف، روزنامه نگار روسی خنثی کرده است.
آنها میگویند که سرویس اطلاعاتی اوکراین در این توطئه دست داشته است اما اوکراین در بیانیهای مدعی شد که "هیچ قصدی" درخصوص ترور این روزنامهنگار نداشتند.
سفارتهای دونتسک و لوهانسک در مسکو باز میشود
یکی از منابع دیپلماتیک گفته، سفارتخانههای دو منطقه لوهانسک و دونتسک در استان دونباس در شرق اوکراین به زودی، شاید ظرف یک یا دو ماه در مسکو باز خواهند شد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، این منبع دیپلماتیک افزود: ما تلاشهایی را برای انجام این کار در آیندهای نزدیک انجام میدهیم. ما میخواهیم ظرف یک یا دو ماه این سفارتخانهها باز شوند.
22 فوریه سال جاری میلادی، روسیه روابط دیپلماتیکی را با دونتسک و لوهانسک و پس از به رسمیت شناختن استقلال آنها ایجاد کرد.