تروريستها در عراق و سوريه در حالي بر شدت جناياتشان افزودهاند كه آمريكا و انگليس به بهانه پايان بحران منطقه، طرح تجزيه منطقه را با اولويت عراق و سوريه پيگيري ميكنند.
تكرار سايس - پيكو يا همان طرح تجزيه منطقه از مولفههايي است كه نظام سلطه با محوريت آمريكا و انگليس به دنبال آن ميباشند. ايجاد گروههاي تروريستي از جمله داعش از جمله اين طراحيها بوده است كه پروژه از نيل تا فرات صهيونيستها را در بعد جديدي اجرايي ميسازد. اين روزها در حالي گروههاي تروريست با حمايتهاي گسترده آمريكا و انگليس و متحدان منطقهاي آنها در سوريه و عراق تقويت و جنايات گستردهاي را صورت ميدهند كه مواضع آمريكاييها و انگليسيها از گام بلند آنان براي تجزيه منطقه حكايت دارد كه با ادعاي شكست در مبارزه با تروريسم و لزوم تجزيه منطقه و پذيرش حاكميت داعش صورت ميگيرد.
در همين چارچوب در سخناني كه حرف دل اوباما رئيسجمهور آمريكا و برخي متحدان اروپايي آن نظير انگليس و فرانسه است بولتون سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل میگوید که واشنگتن باید با ترکیب منطقه غرب عراق و شرق سوریه یک دولت سنی جدید تشکیل دهد. بولتون به شبکه فاکسنیوز گفت: ما باید از خلال جنگ کنونی در عراق و سوریه یک دولت سنی جدید و میانه رو تشکیل دهیم که از کنترل اسلامگرایان تندرو خارج باشد. وی تاکید کرد که ما در جنگ علیه داعش شکست خوردیم؛ در این شکی وجود ندارد. پيش از وي نيز بزرگان و انديشمندان آمريكايي مانند كيسينجر طرح تجزيه منطقه را مطرح كردهاند.
در ادامه طراحي براي نمايش قدرت داعش و لزوم تجزيه منطقه پایگاه صهیونیستی «دبکا» در تازهترین گزارش خود مدعی شده است که ستونی از خودروهای نظامی گروه تروریستی «داعش» از سوریه به سمت مرز اردن در حرکت است و قصد دارد گذرگاههای مرزی بین دو کشور را تحت کنترل درآورد.
بنابر این گزارش، که به نقل از «منابع نظامی اختصاصی دبکا» منتشر شده، اعضای این گروه سوار بر تانکهای آمریکایی و خودروهای زرهی به غنیمتگرفته شده در عراق، از شهر «پالمیرا» سوریه به سمت مرز اردن در حرکت هستند. دبکا همچنین مدعی شده است که یک منبع آگاه میگوید هدف اولیه این گروه تصرف بخش شرقی مرز دو کشور، از جمله نقطه مشترک میان مرز عراق، سوریه و اردن است. این گروه تلاش میکند تا از طریق منطقه دیرالزور، مصافت ۲۵۰ کیلومتری بین پالمیرا و مرز اردن را به تصرف خود درآورد.
این پایگاه صهیونیستی همچنین ادعا کرده است که هدف بعدی داعش ورود به خاک اردن و تصرف روستاهای مرزی از جمله منطقه «الرویشد»، یعنی محلی که بیش از ۸۰۰ هزار آواره سوری در آنجا اسکان یافتهاند، است. در همين حال منابع خبري اعلام كردند نیروهای امنیتی و پلیس انگلیس از احتمال حمله شیمیایی تروریستی در خاک این کشور ابراز نگرانی کردند. اين ادعا در حالي صورت گرفته است كه فرمانده سابق ستاد مشترک ارتش انگلیس از نمایندگان پارلمان این کشور خواست نیروی زمینی به عراق و سوریه اعزام کند.
به نوشته گاردین، «سر ریچارد دانات» ریاست سابق ستاد کل ارتش انگلیس گفت با توجه به اینکه حملات هوایی نتوانسته جلوی پیشروی تروریستها را بگیرد پارلمان انگلیس باید برای اعزام حدود ۵ هزار پیاده نظام اقدام کند. همچنين وزیر خارجه ترکیه با بیان اینکه آموزش و تجهیز نیروهای میانهرو مخالف سوریه آغاز شده است گفت این مساله بدون حمایت هوایی مفید نخواهد بود.
نكته بسيار قابل توجه آنكه شبکه خبری فرانس ۲۴ در گزارشی مدعی شد دولت سوریه به دلیل ضعیف شدن طی سال های گذشته، استراتژی دفاعی خود را تغییر داده و آماده است تا به صورت دوفاکتور تقسیم کشور را بپذیرد. در ادامه نمايش قدرت داعش فرمانده آمریکایی نیروهای ناتو در افغانستان در اظهاراتی از اقدام داعش برای استخدام نیرو در افغانستان و پاکستان خبر داد.
مجموع اين تحولات نشان ميدهد كه كشورهاي غربي با تقويت تروريستها و بحرانسازي در منطقه برآنند تا طرح تجزيه كشورها را اجرايي سازند كه دامنه آن سراسر منطقه را در بر ميگيرد. اين در حالي است كه عراق و سوريه با تقويت بسيج مردمي بر مقابله با اين توطئه تاكيد دارند. داوطلب مردمی عراق از آغاز عملیات لبیک یا رسولالله ۲ برای آزادی مناطق باقی مانده از شمال تکریت و همچنین جنوب غرب شهر سامرا به سمت الرمادی خبر دادند.
در همين حال العبادی، نخستوزیر عراق با بیان این مطلب نسبت به سخنان اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا که گفته بود ارتش عراق اراده مقابله با داعش را از دست داده، اظهار تعجب کرد. از سوي ديگر در اقدامي مغاير با وحدت ملي كه تحت تاثير وعدههاي آمريكا صورت گرفته دبیرکل نیروهای پیشمرگه در کردستان عراق با اشاره به اینکه سقوط شهر «الرمادی» به گردن فرماندهان نظامی است اعلام کرد که پیشمرگه در عملیات آزادسازی استان «الانبار» شرکت نخواهد کرد.
آمريكا و انگليس طرح تجزيه منطقه را در سوريه، عراق و اردن پيگيري ميكنند
حرف دل اوباما بر زبان بولتون
صاحبخبر -
∎