عصر ایران - بعد از ناآرامی های 25 بهمن 1389، میر حسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد، حصر خانگی شدند. اینک اما خبر می رسد که در آهنی کوچه اختر - کوچه محل زندکچگی موسوی و رهنورد - برداشته شده است.
اما آیا این به معنای پایان بیش از یک دهه حصر است؟
خبرگزاری دولت - ایرنا - چنین ادعایی دارد و با اشاره به وعده های روحانی مبنی بر لغو حصر (که محقق نشد) تیتر زده است: "کوچه «اختر» باز شد؛ شعاری که روحانی داد و رئیسی عمل کرد".
با این حال رسانه دولت چند سطر پایین تر نوشته است: اصل مراقبت از فرد یاد شده با هدف پیشگیری از هرگونه آسیب به وی یا اقدامات خلاف قانون از سوی نامبرده که از تصمیمات شورای عالی امنیت ملی بوده، همچنان برقرار است.
جواد امام، رئیس بنباد باران، در این باره با اشاره به برداشتن در آهنی کوچه اختر به "منیبان"می گوید: آن در باشد یا نباشد چندان مهم نیست و این در آهنی، مانع اصلی در تعریف حصر نبود. سر خیابان کماکان حفافظت برقرار است و عنوان شده که این حفاطت برای محافظت جانی از محصورین است در حالی که از اساس، به خاطر دستگاه های اجرایی و ریاست جمهوری در این منطقه، آنجا حوزه استحفاظی تلقی می شود و منطقه حفاظت شده است.
دری که برداشته شد
وی می افزاید: این خبر به عنوان رفع حصر تنها می گوید، دربی که قبلا ایجاد شده بوده را برداشتند و این گونه نیست که یک در، سر کوچه تعیین کننده باشد چرا که حفاظت کماکان ادامه دارد و به نظرم تغییر خاصی در وضعیت حصر رخ نداده است.
با این حال، عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح طلب از همین تغییر اندک نیز استقبال کرده و در توییتر نوشته است: "گرچه هنوز محدودیتها از آقایان موسوی و کروبی بطور کامل رفع نشده ولی رفتن آقای کروبی به منزل جدیدشان و تغییرات اخیر در منزل آقای موسوی، یک گام بزرگ به پیش است و باید از آن استقبال کرد."
کوچه اختر کجاست؟
کوچه اختر، بن بستی در خیابان پاستور در نزدیکی نهاد ریاست جمهوری است. این کوچه، همان طور که در تصویر می بینید، در دوران حصر موسوی و رهنورد، با دری آهنی مسدود شده بود و تحت نظارت 24 ساعته قرار داشت تا محصورین نتوانند از آن خارج شوند. اینک آن در اهنی برداشته شده ولی نگهبانی همچنان برقرار است و اگر واقعاً آن طور که ایرنا نوشته، رئیسی وعده رفع حصور روحانی را محقق کرده، باید دید که آیا موسوی و رهنورد، می توانند آزادانه از خانه و کوچه بیرون بیایند یا خیر؟!
میر حسین موسوی، هم اکنون 80 سال دارد و زهرا رهنورد نیز 77 ساله است.
موسوی در انتخابات ریاست جمهوری 1388 کاندیدا بود ولی نتیجه انتخابات را هرگز نپذیرفت. در آن انتخابات، محمود احمدی نژاد، برای دومین رئیس جمهور شد.