خبرگزاری قدس (قدسنا) جوان محمود صالح – غزه؛ هر بار که سرویسهای امنیتی رژیم صهیونیستی به همراه دستگاههای امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین بر این باورند که اوضاع امنیتی در کرانه باختری و قدس اشغالی با هماهنگی امنیتی مشترک کنترل شده است، مقاومت فلسطین غافلگیرکننده ظاهر میشود. مبارزان فلسطینی یک سری عملیات چریکی از جمله تیراندازی، چاقو زدن و زیر گرفتن در کرانه باختری اشغالی و بیت المقدس انجام می دهند، تا باور صهیونیستها در زمینه توقف عملیاتهای مقاومتی را از بین ببرند این مساله ناتوانی هماهنگی امنیتی در مقابله با مقاومت را آشکار می کند.
تجاوزات اسرائیل باعث تشدید عملیات مقاومتی می شود و تأیید می کند که مقاومت و انتفاضه حتی اگر گاهی عقب نشینی کند، هرگز متوقف نخواهد شد. با نزدیک شدن به سالگرد یوم النکبه که در 15 ماه مه است، انتظار می رود این امر باعث شعله ور شدن درگیری های مردمی با اشغالگران و ایجاد جو مساعد برای اجرای طرح های جدید شود؛ از جمله عملیات مقاومتی با هدف قرار دادن نظامیان اشغالگر.
رژیم صهیونیستی قدرت کنترل خود را از دست داده است
باسم ابو عطایا کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی می گوید: طی چند ماه گذشته، اراضی اشغالی شاهد درگیری های زیادی با ارتش اشغالگر و دستگاه های امنیتی آن بوده است که این رویارویی ها تنها به یک نقطه از فلسطین اشغالی محدود نمی شود. این درگیریها از اراضی اشغالی 1967 آغاز و به مناطق اشغالی 1948 کشیده شد. عامل مشترک این درگیری ها اشغال، مصادره زمین و شهرک سازی عمدتاً مبتنی بر تبعید و سرقت از سرزمین های فلسطینی است.
عطایا در ادامه افزود: در مناطق مختلف، ابزارهای مقاومت در برابر این اشغال متفاوت بود، در برخی مناطق شاهد عملیاتهای مسلحانه و انفرادی و برخی مناطق فعالیت های مردمی علیه اشغالگری بودیم. اما هراس اصلی رژیم صهیونیستی را می توان در دو مساله به شرح زیر خلاصه کرد:
اول: تشدید عملیاتهای مسلحانه، نگرانی شدیدی را برای اشغالگران به وجود آورده است، بهویژه که این عملیات ها با وجود تشدید وضعیت امنیتی در اماکن و معابر متعدد رخ می دهد. یکی از اصلی ترین نگرانی ها صهیونیستها در این بخش از عملیات های اهالی جنین و سلاح در اختیار آنهاست.
دوم: ترس شدید رژیم اشغالگر از سقوط ابهت پوشالی، به ویژه با توجه به تشدید اعتراضات اخیر علیه آن و از بین رفتن اعتماد جامعه به آن و سرویس های امنیتی آن، که منجر به وخامت اوضاع می شود.
وی ادامه داد: سیستم امنیتی اسرائیل منافعی در حفظ ثبات حکومت در کرانه باختری اشغالی دارد، زیرا ثبات این رژیم ثبات امنیتی را حفظ می کند.
وی افزود: بنی گانتس وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اخیرا گفت که معتقد است هماهنگی و همکاری با تشکیلات خودگردان در چارچوب پیشبرد اهداف اشغالگران است که منجر به تشدید نبرد امنیتی علیه فلسطینی ها می شود. در واقع همکاری امنیتی تل آویو با تشکیلات خودگردان، مقاومت در کرانه باختری، حقوق خانواده های اسرا و اقدامات بین المللی علیه اشغالگری را هدف قرار داده است.
وی افزود: "آنچه که تشکیلات خودگردان ایفا می کند یک نقش عملکردی است که فقط به جنبه امنیتی محدود می شود و این چیزی است که اسرائیلی ها از آن خواسته اند. صهیونیستها از تشکیلات خودگردان می خواهند به وظایف دیکته شده عمل کند و عملا نه گفتگوی سیاسی، نه نشستی و نه کشور فلسطینی در میان نیست.
اسرائیل به دنبال تغییر واقعیت های جمعیتی در کرانه باختری از طریق غصب زمین و شهرک سازی است
شاکر شباط، کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی، با تاکید براینکه رژیم صهیونیستی در حال تشدید جدی شهرک سازی در کرانه باختری است، افزود: فلسطینی ها باید با اقدامات جدی از هر نوع مانع توسعه شهرک سازی ها شده و از پیشرفت این طرح صهیونیستی جلوگیری کنند.
در مورد گسترش رویارویی ها، فرض بر این است که یک اقدام مردمی سازماندهی شده و همچنین با عدم کنار گذاشتن سایر گزینه ها و ابزارهایی که می تواند مانع از حمله شدید شهرک سازی شود، صورت گیرد.
وی ادامه داد: اقدام جمعی سازماندهی شده فلسطینی ها با مشارکت تمامی نیروهای زنده در کرانه باختری، مسئله شهرک سازی را کاملا به عقب باز می گرداند. من معتقدم در این تحولات نقش رهبران دینی کافی نبوده و آنها سقف اقدامات خود را به محکوم کردن کاهش داده اند.
این کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی در ادامه گفت: خشونت و حمله شهرک نشینان به اراضی فلسطینی و اموال فلسطینی ها بخشی از سیاست دولت اسرائیل است و در عمل شهرک سازی ها را مشروع می کند، صدور مجوز را تسهیل می کند، از شهرک نشینان محافظت می کند و به حق مالکیت فلسطینی ها را در معرض خطر قرار می دهد. سیاست دولت رژیم صهیونیستی با شهرک نشینان سازگار است و از آن محافظت می کند، این یک دولت شهرک سازی است، نه یک دولت مذاکره.
نگرانی های شدید امنیتی رژیم صهیونیستی
عیسی النشار یکی از بنیانگذاران جنبش حماس در گفتگو با قدسنا تاکید کرد: «مقاومت ریشه در وجدان مردم ما دارد و مردم ما همیشه آماده مقابله با اشغالگر هستند و مقاومت را به تأخیر نمی اندازند مگر به خاطر فشار شدید مقامات و اعمال هماهنگی امنیتی آن با اشغالگران.
وی افزود: مسلم است که با گسترش رویارویی، جوانان فلسطینی برای آسیب رساندن به دشمن و دفاع از خود مسلح شوند و جوانان متقاعد شده اند که راه مقاومت، راه درستی برای دستیابی به اهداف و احیای حقوق آنهاست.
وی ادامه داد: تردیدی نیست که دشمن از آنچه در کرانه باختری رخ می دهد بسیار نگران است و تمام تلاش خود را برای حمایت از اقتدار در جهت هماهنگی امنیتی با هدف تحدید اقدامات مقاومت و همچنین حمایت از شهرک نشینان به کار می گیرد. آنها برای افزایش فشار بر مردم فلسطین از هر ابزار جنایتکارانه استفاده می کنند اما همه اینها را ملت فلسطین ناکام خواهد گذاشت.
وی خاطرنشان کرد: این عملیاتها بر دشمن صهیونیستی در همه زمینههای اقتصادی و سیاسی تأثیر زیادی میگذارد و ثبات و تداوم آنها را نیز تحت تأثیر قرار میدهد. مقاومت؛ این همان چیزی است که دشمن را به ارتباط و دیدار با سران سلطه به منظور ارتقای هماهنگی امنیتی ترغیب می کند، اما جوانان دیگر به رفتار سلطه اهمیت نمی دهند، زیرا اعتماد از آن سلب شده است. مسلم است که ممکن است کار با سلطه به تقابل برسد و در واقع با اکثر جوانان جناح از جمله رزمندگان مقاومت فتح برخوردهایی صورت گرفته است.
مقاومت در کرانه باختری امتداد تاریخی مقاومت در برابر اشغالگر است
مصطفی ابراهیم، تحلیلگر سیاسی می گوید: «از زمان تجمع کرامت که در ماه مه گذشته در بیت المقدس در اعتراض به آنچه در شیخ جراح اتفاق می افتد و متعاقب آن آغاز عملیات نظامی در نوار غزه فوران کرد، سرزمین های اشغالی فلسطین شاهد درگیری های متعددی بوده است. رویارویی با اشغالگران در قدس، کرانه باختری و نوار غزه و همچنین در داخل اراضی 1948 بخشی از مقاومت فلسطین است که از زمان نکبت تا امروز ادامه داشته است.
وی ادامه داد: علاوه بر تظاهرات مردمی برای مقابله با شهرکسازی، یهودیسازی و مصادره اراضی در برابر تروریسم و خشونتهای رژیم صهیونیستی ، بروز درگیری مردمی در جبل سبعه در روستای بیتا و تلاش اسرائیل برای شهرکسازی اعتراضاتی که در مقاطع مختلف شاهد آن هستیم امتداد طبیعی و بستر تاریخی مقاومت مردم فلسطین در برابر اشغالگران است. ما هر روزه در کرانه باختری شاهد بازداشت فلسطینی ها، تخریب منازل، افزایش شهرک سازی در مناطقی به نام «ج» و نقض حقوق فلسطینیان هستیم.
وی تصریح کرد: سرویسهای امنیتی اسرائیل همیشه نگرانی خود را از عملیات و انتفاضه ابراز میکنند و همیشه انتظار وقوع انتفاضه سوم را دارند، زیرا تجاوزات و جنایات اسرائیل در کرانه باختری جدی است و این اعتراضها بر پروژه صهیونیستی، برنامههای آن تأثیر میگذارد. آنچه که ما شاهد خشونت شهرک نشینان در کرانه باختری هستیم، در چارچوب تاریخ جنایات مقامات اشغالگر و حتی اگر چالش هایی از سوی "دولت اشغالگر" و امنیت وجود داشته باشد.
مصطفی در پایان سخنان خود به «قدسنا» گفت: به نظر من این یک چالش است، در کرانه باختری، مقاومت واقعی مردمی در اعتراض به شهرکسازیها و فراگیر شدن دستگاههای امنیتی فلسطین از طریق هماهنگی امنیتی که سرکوب میشود، وجود دارد. مقاومتی که نمادی از فلسطینیان در مقابله با اشغالگری است.»
انتهای پیام/م.ت/