شناسهٔ خبر: 53683657 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

شفقنا آینده/ در انتخابات فرانسه مکرون پیروز خواهد شد یا مارین لوپن؟!/ پیش‌بینی فارن‌پالیسی

صاحب‌خبر -

 

شفقنا آیندهنشریه فارن‌پالیسی در گزارشی تحت عنوان «رویارویی نهایی مکرون و لوپن» نوشته با این که اغلب نظرسنجی‌ها- و حتی سابقه تاریخی حزب لوپن به عنوان یک بازنده همیشگی در انتخابات- پیروزی مکرون را پیش‌بینی می‌کنند، اما باز هم جهان و به خصوص رهبران جهان آزاد درباره نتیجه احتمالی این انتخابات عصبی هستند و در این زمینه نگرانی‌های زیادی دارند.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، مطلب پیش‌بینی‌گونه فارن‌پالیسی با اشاره به حمایت تقریبا یکپارچه رهبران جهانی در روزهای پایانی مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری فرانسه از امانوئل ماکرون رئیس جمهور فعلی فرانسه آغاز می‌شود. با این حال به گفته نویسنده این پیش‌بینی، هنوز معلوم نیست نتیجه انتخابات منجر به انتخاب اولین رهبر زن تاریخ فرانسه خواهد شد یا اولین رئیس‌جمهور دو دوره‌ای این کشور بعد از ژاک شیراک؟!

در ادامه این مطلب می‌خوانیم:

البته در کل به نظر می‌رسد امانوئل مکرون دارد به سمت پیروزی پیش می‌رود. او در نظرسنجی‌ها بر رقیبش مارین لوپن، که به عنوان نماینده راست‌های افراطی فرانسه در انتخابات شرکت کرده، حدود ده درصد برتری دارد. ولی با این حال همین که مکرون- که در انتخابات سال 2017 توانسته بود با سی درصد اختلاف لوپن را شکست دهد- هنوز فاصله قابل توجه و غیر قابل دسترسی با مارین لوپن ایجاد نکرده، پایتخت‌های غربی را نگران کرده است که شاید در پایان انتخابات فرانسه یکی از مهم‌ترین حامیان اتحادیه اروپا جای خود را به سیاستمداری بدهد که با هر متر و معیاری به مسکو نزدیک‌تر از بروکسل و حتی واشنگتن است.

اما این که این ترس تا چه حد منطقی است؛ یا به عبارت بهتر خطر نزدیکی فرانسه به پوتین و دیگر افراط‌گرایان تا چه حد جدی و نزدیک است؛ به مسایل گوناگونی ربط دارد. یکی از نگرانی‌ها در این میان رای دهندگان بلاتکلیفی هستند که حدود 11 درصد از کل رای‌دهندگان را تشکیل می‌دهند- و هنوز تصمیم نگرفته‌اند که می‌خواهند به کدام یک از این دو کاندیدا رای دهند.

حامیان ژان لوک ملانشون، نامزد چپ افراطی، یکی دیگر از کارت‌هایی هستند که به نفع هر دو طرف می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند- و این هم خود عامل نگرانی ناظران انتخابات فرانسه شده است. البته نگرانی مکرون در این میان این نیست که آن‌ها به اردوگاه لوپن ملحق شوند، بلکه او نگران این است که آن‌ها تصمیم بگیرند که اصلاً رای ندهند. تصمیمی که در مورد حدود نیمی از رای‌دهندگان دور اول مکرون نیز مصداق دارد- که گفته‌اند نمی‌خواهند روز یکشنبه پای صندوق‌های رای بروند. با این حال دو سوم از کسانی که گفته‌اند قصد رای‌دادن دارند، می‌گویند که از مکرون حمایت خواهند کرد.

میشل باربرو، گزارشگر فارن‌پالیسی در پاریس با یکی از حامیان ملانشون- که مطمئن نیست روز یکشنبه رای خواهد داد یا نه- گفتگویی به انجام رسانده است- که او می‌گوید: «من به شدت احساس گیجی و ناامیدی می‌کنم و هر چه می‌گذرد، اعتمادم به این که سیاست بتواند به ایجاد عدالت اجتماعی کمک کند، کمتر و کمتر می‌شود».

پایان مارین لوپن؟

این هم از آن پرسش‌های عجیب است. پایان لوپن؟ همان‌طور که انتخاب جو بایدن در سال 2020 نشان داد، پیروزی یک نامزد میانه‌رو به طور جادویی انتخابات و حتی کلیت فضای سیاسی کشور ‌را از حالت دوقطبی خارج نمی‌کند. بنابراین حتی باخت هم ممکن است به معنای پایان مارین لوپن نباشد. به خصوص که مارین لوپن در زمان برگزاری انتخابات 2027 تنها 58 سال خواهد داشت– و مهم‌تر از آن هم دیگر مجبور نیست رودرروی مکرونی قرار گیرد که طبق قانون برای سومین دوره متوالی حق شرکت در انتخابات را نخواهد داشت.

اما به هر حال در حال حاضر دنیا بر این باور است که مارین لوپن به سهولت از مکرون شکست خواهد خورد. با این حال حتی این هم باعث نشده برخی از رهبران جهان علنا و عملا از مکرون حمایت نکنند.

مثلا اولاف شولز، صدراعظم آلمان، که روز پنج‌شنبه در مقاله‌ای در لوموند در یک رویکرد مداخله‌جویانه نادر در مورد سیاست فرانسه از مکرون دفاع کرد. شولز همراه با همتایان چپ‌گرای خود، پدرو سانچز نخست‌وزیر اسپانیا و آنتونیو کاستا نخست‌وزیر پرتغال از مردم فرانسه خواستند انتخابی عاقلانه و منطقی بین «یک نامزد دموکرات، که معتقد است فرانسه در یک اتحادیه اروپای قدرتمند می‌تواند رشد بهتری داشته باشد» با «یک کاندیدای راست افراطی که آشکارا از کسانی که به آزادی و دموکراسی حمله می‌کنند، حمایت می‌کند» به انجام رسانند.

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس‌جمهور سابق برزیل (و به باور نظرسنجی‌ها، رئیس‌جمهور بعدی نیز) حمایت خود را از مکرون اعلام کرده و انتخابات را به‌عنوان رقابتی توصیف کرده که در آن باید از «به خطر افتادن آینده دموکراسی» جلوگیری کرد.

در این میان اگرچه جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده به طور علنی و رسمی نگفته که ترجیح می‌دهد کدام یک از دو طرف به پیروزی برسند، ولی برای باراک اوباما، سلف دموکرات او هنوز وقت تمام نشده و هیچ بعید نیست که مانند سال 2017 که اوباما در آخرین لحظات از از مکرون حمایت کرده بود، یک بار دیگر دست به این اقدام بزند.

در سوی دیگر ماجرا، ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه با توجه به فاصله‌ای که لوپن در طول مبارزات انتخاباتی‌اش سعی کرده بود بین خودش و رهبر روسیه ایجاد کند، به این فاصله احترام گذاشته و فعلا درباره انتخابات فرانسه سکوت کرده است. درست مثل متحدان ایدئولوژیک او در مجارستان و لهستان- که آن‌ها هم برای جلوگیری از تجمیع دوستداران آزادی پشت سر مکرون از حمایت لوپن خودداری کرده‌اند.

اما این‌که جهان پاسخ سوالاتش را درباره این انتخابات چه زمانی خواهد گرفت- و چه زمانی نتیجه را خواهد دانست؛ باید گفت که این موضوع- البته اگر انتخابات خیلی نزدیک برگزار نشود- در اولین ساعات بعد از پایان رای‌گیری، یعنی حوالی ساعت 8 شب به وقت پاریس روشن خواهد شد. موضوعی که دنیا نگاهش را کنجکاوانه به آن دوخته و منتظر آینده‌ای جدید است.

 

Polls Predict a Macron Win, but World Leaders Are Still Nervous

 

 

 

نظر شما