به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، یک نشریه آمریکایی گزارش داده آلمان در اقدامی مغایر با شعارهای حقوق بشری، مهاجران افغانستانی را آواره میکند تا برای پناهندگان جنگ اوکراین جا باز کند.
فارنپالیسی در ابتدای این مقاله با اشاره به یک مورد خاص به نام «پاروانا امیری» نوشته او به همراه همسر و دو دخترش در حال صرف صبحانه بوده که یک مددکار اجتماعی درب منزلش را به صدا درآورده و خبری غیرمنتظره به آنها داده است: آن خانواده باید منزلشان را ترک کرده و آن را تحویل پناهندگانی از اوکراین دهند. به این خانواده گفته شده که بدون چانهزنی و چون و چرا فقط تا 24 ساعت دیگر منزل را تخلیه کنند.
فارنپالیسی نوشته امیری 33 ساله که خودش مددکار اجتماعی است و اواخر ژانویه از افغانستان فرار کرده و به برلین پناه آورده است یکی از صدها شهروند افغانستان است که آواره میشوند تا جایش به پناهجویان اوکراینی داده شود. او خواسته برای حفظ امنیتش از نام مستعار به جای نام اصلیاش استفاده شود.
طارق آلاوز، یکی از اعضای هیئت مدیره شورای پناهندگان برلین میگوید: «درباره این تخلیهها، عمدا اطلاعرسانی صورت نگرفته است. برخی از آدمها سالها بود که در خانههایشان زندگی میکردند اما از آنجا اخراج شدهاند، از جمله بچههایی که به اماکنی دورتر از مدارسشان منتقل شدهاند.»
به گفته آلاوز، دولت آلمان این تخلیهها را اینطور توجیه میکند که افغانستانیها از مراکز اولیهای که در آنجا اسکان داده شدهاند تخلیه شدهاند و از اول هم قرار بوده که برای مدت کوتاهی در آنجا اقامت داشته باشند. اما برخی از خانوادههای افغانستانی سالها بود که در آنجا سکونت داشتند و برخی دیگر از خانوادههای تخلیهشده هم در مراکزی غیر از مراکز اولیه اسکان سکونت داده شده بودند.
آلاوز با توضیح درباره اینکه نزدیک به 10 مرکز اسکان تا به حال در برلین تخلیه شدهاند گفت: «شرایط زندگی آدمهای زیادی بهتر نشده اما اکثرشان میترسند حرف بزنند چون میترسند که این موضوع بر وضعیت مهاجرتشان اثر بگذارد.»
یک مرد 30 ساله افغانستانی که او هم خواسته نامش فاش نشود هم در ماه ژانویه با مادر و دو برادرش که یکی از آنها بیماری قلبی دارد وارد آلمان شد. او گفت خانوادهاش از همان مرکزی که امیری در آن ساکن بوده تخلیه شدهاند و او از برادران و مادرش جدا شده و به نقطهای در بخش دیگری از شهر منتقل شده است.
آلاوز میگوید: «البته تقصیر اوکراینیها نیست ولی وقتی که گروه معینی از آدمها هدف قرار میگیرند لازم است در همبستگیمان شک کنیم. در ماههای گذشته معلوم شده که میتوان با پناهندگان رفتار متفاوتی داشت.»
فارنپالیسی نوشته این تصمیم توسط اداره کار، خدمات اجتماعی و یکپارچهسازی در برلین گرفته شده. این اداره گفته که انجام این اقدامات ضروری بودهاند و جایگزینی برای آنها وجود نداشته زیرا اوکراینیها که در میان آنها زنان و کودکان زیادی وجود دارند به یک سقف بالای سرشان و جای خواب نیاز دارند.
آخرین آمارهای «کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان» نشان میدهد تا پایان سال 2021 حدود 6.6 میلیون سوریهای به دلیل جنگ در کشورشان پناهنده شدهاند. در حال حاضر، نزدیک به 3.4 میلیون شهروند افغانستانی آوارهاند. همچنین طبق آمارهای «مرکز مطالعات راهبردی آفریقا» نزدیک به 32 میلیون نفر در قاره آفریقا آواره هستند. موسسه غیرانتقاعی «کامیناندو» گزارش داده در سال 2021 میلادی 4404 شهروند غرب آسیا و خاورمیانه هنگام تلاش برای عبور از دریای مدیترانه و عزیمت به اسپانیا جانشان را از دست دادهاند.
رفتارهای دوگانه دنیا با پناهجویان اوکراین و مردمان غرب آسیا و آفریقا به اندازهای زیاد بوده که صدای «بیل فریلیک»، مدیر امور پناهندگان و مهاجران در سازمان دیدهبان حقوق بشر را هم درآورده است. او ضمن انتقاد از رفتار متقاوت دولت یونان با پناهندگان اوکراین و افغانستان گفت: «این استانداردهای دوگانه در حکم به تمسخر گرفتن ارزشهای ادعایی مشترک اروپاییها مبنی بر برابری انسانها، حاکمیت قانون و کرامت انسانها است.»
انتهای پیام/
∎
نظر شما