شناسهٔ خبر: 53667357 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

تحولات جنگ اوکراین؛

نیروهای روسیه کنترل ماریوپل را در اختیار گرفتند/ بورل: اروپا در خطر است

صاحب‌خبر -
نیروهای روسیه کنترل ماریوپل را در اختیار گرفتند/ بورل: اروپا در خطر است

خبرگزاری آریا-با توجه به تحولات میدانی جنگ روسیه علیه اوکراین به نظر می‌رسد که نبرد ماریوپل به حساس‌ترین روزها، بلکه ساعت‌های خود رسیده است.

به گزارش خبرگزاری آریا،فرمانده گردان آزوف، که از آخرین مدافعان ماریوپل است روز گذشته در کانال تلگرامی خود نوشت که «شرایط به‌شدت سخت، بلکه فاجعه‌بار» شده است.

به‌گفته رئیس جمهوری اوکراین حدود هزار نفر، عمدتا زن و کودک در کارخانه ذوب آهن ماریوپل گیر افتاده‌اند.

معاون نخست وزیر اوکراین نیز روز گذشته اعلام کردد که دالان‌های بشردوستانه برای تخلیه غیرنظامیان از ماریوپل «آنطور که برنامه‌ریزی شده بود کار نکرد».

همزمان روسیه عملیات نظامی خود را در شرق اوکراین گسترش داده است و تلاش می‌کند تا منطقه دونباس را به‌طور کامل به اشغال خود دربیاورد. به گفته فرماندار لوهانسک، در شرق اوکراین «شرایط هر ساعت سخت‌تر می‌شود.»

در جنوب اوکراین هم شرایط مشابهی حاکم است. به‌ گفته خبرنگار خبرگزاری فرانسه در روزهای اخیر بر شدت بمباران این منطقه افزوده شده است.


پوتین حمله به منطقه صنعتی آزوف‌استال را لغو کرد

ولادمیر پوتین در یک نشست خبری در کرملین خطاب به وزیر دفاع روسیه تاکید کرد که حمله پیشنهادی به منطقه صنعتی را غیرضروری می‌داند. او همچنین به سرگی شویگو دستور داد که برنامه حمله به این منطقه لغو شود.

رئیس جمهوری روسیه دلیل این تصمیم را تمایل به حفاظت از جان سربازان روسی دانست. او در ادامه با بیان اینکه نیازی به بالا رفتن از این دخمه ها و خزیدن در زیر زمین از طریق این تاسیسات صنعتی نیست، گفت: «این منطقه صنعتی را مسدود کنید تا حتی یک پرنده هم نتواند از آن عبور کند.»

پوتین همچنین خطاب به جنگجویان اوکراینی باقیمانده در آزوف‌استال که هنوز تسلیم نشده‌اند گفت  که روسیه با آنها با احترام رفتار خواهد کرد و به مجروحان کمک‌های پزشکی ارائه خواهد کرد.

ولادمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه ضمن ابراز خرسندی از اشغال شهر بندری ماریوپل در اوکراین از نیروهای ارتش خود خواست جوری منطقه صنعتی آزوف‌استال را محاصره و مسدود کنند که حتی یک پرنده هم نتواند از آنجا فرار کند.

پیشتر سرگی شویگو، وزیر دفاع روسیه به اطلاع رهبر این کشور رسانده بود که نیروهای روس توانسته‌اند شهر بندری اوکراین را تحت کنترل خود درآورند. با این حال در منطقه صنعتی کارخانه آزوفستال همچنان بیش از 2 هزار نیروی نظامی اوکراینی حضور دارند.

شویگو، وزیر دفاع روسیه، در جلسه با پوتین به او گفت که نیروهای روسی برای تصرف این منطقه صنعتی به 3 تا 4 روز زمان نیاز خواهند داشت. او همچنین به رئیس جمهوری روسیه اطمینان داد که این منطقه از سوی نیروهای روس مسدود شده‌است.


نیروهای روسیه کنترل ماریوپل را در اختیار گرفتند

وزارت دفاع روسیه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که ارتش این کشور کنترل ماریوپل، به استثنای کارخانه ذوب آهن را در اختیار گرفته است.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه «آزادی» ماریوپل را «یک پیروزی» خواند و دستور محاصره کارخانه ذوب آهن را صادر کرد.

به گفته مقامات اوکراین نزدیک به هزار غیرنظامی و تعدادی از نیروهای مدافع شهر در این کارخانه پناه گرفته‌اند.


نخست وزیر اسپانیا به همراه همتای دانمارکی‌اش وارد کی‌یف شدند

پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا و مته فردریکسن، همتای دانمارکی‌اش بامداد پنجشنبه وارد کی‌یف پایتخت اوکراین شدند. این دو قرار است به‌زودی با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین دیدار کنند.

آقای سانچز پیش از این گفته بود که در دیدار با زلنسکی بر «تعهد محکم و روشن اروپا» برای حمایت از «صلح» تاکید خواهد کرد.


چهار اتوبوس حامل غیرنظامیان از ماریوپل خارج شد

مقامات اوکراین اروز پنجشنبه علام کردند که چهار اتوبوس حامل غیرنظامیان ماریوپل را ترک کردند. به گفته معاون نخست وزیر اوکراین عملیات تخلیه ماریوپل در روز پنجشنبه ادامه خواهد داشت.

به توجه به تحولات میدانی به‌نظر می‌رسد شهر بندری پس از 2 ماه محاصره به‌زودی سقوط کند.

پیش از این مسکو از «آخرین مدافعان» خواسته بود سلاح‌های خود را زمین بگذارند.


بلینکن: شرایط در ماریوپل اوکراین واقعا وحشتناک است

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا گفت: شرایط در ماریوپل اوکراین واقعا وحشتناک شده است.

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی ادعا کرد  پس از آنکه نیروهای روسیه در آینده از شهر ماریوپل عقب نشینی کنند، جنایاتی "بسیار بدتر" از "مرگ، ویرانی و جنایات" در بوچا آشکار خواهد شد.

بلینکن که از پاناما پس از نشستی در مورد مسائل مهاجرت با حضور 20 نماینده دیگر کشورهای آمریکای لاتین صحبت می کرد، گفت که حملات در ماریوپل بدتر از حملات قبلی روسیه در اوکراین است.

وی  گفت: در نتیجه حمله روسیه، شرایط در ماریوپل و وضعیت آنجا، واقعا وحشتناک شده است.

معاون وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد: روسیه احتمالا با خروج امن غیرنظامیان و سربازان مجروح از ماریوپل اوکراین موافقت کند و در این صورت، ناتو در خروج امن غیرنظامیان از این شهر مشارکت خواهد کرد.

"ویکتوریا نولاند" معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور سیاسی روز چهارشنبه به وقت محلی ادعا کرد که چنین طرحی "تاکنون چندین بار شکست خورده است" و در نهایت موافقت با خروج امن غیرنظامیان به  روس ها بستگی دارد.

نولاند گفت که  محاصره ماریوپل بیانگر "بی رحمی این جنگ" و ارتکاب به "جنایات جنگی" از سوی ولادیمیر پوتین است.

وزارت دفاع روسیه به تازگی اعلام کرد، نیروهای نظامی این کشور تمام مناطق شهر ماریوپل را از نیروهای اوکراینی پاک‌سازی کردند و تنها تعداد کمی از نیروهای اوکراینی در کارخانه فولاد ازووتسال باقی مانده‌اند.

جان کربی سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) نیز به تازگی اعلام کرد که شهر ماریوپل در جنوب اوکراین با وجود تداوم حملات روسیه هنوز سقوط نکرده است.


لاوروف:نتیجه مذاکرات به آمادگی اوکراین بستگی دارد

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در تماسی تلفنی با مولود چاووش اوغلو همتای ترک خود گفت که نتیجه مذاکرات با اوکراین به آمادگی کی یف برای پذیرش خواسته‌های روسیه بستگی دارد.

به گزارش اسپوتنیک، وزارت خارجه روسیه در بیانیه‌ای درباره موضوع گفت وگوی تلفنی لاوروف و چاووش اوغلو گفت: در این مکالمه تلفنی بر موضع تغییر ناپذیر روسیه درخصوص روند مذاکرات میان مسکو و کی‌یف تاکید شد. نتیجه مذاکرات کاملاً به آمادگی کی‌یف برای پذیرش خواسته‌های مشروع ما بستگی دارد.

وزارت خارجه روسیه همچنین اعلام کرد که لاوروف و چاووش اوغلو در مورد وضعیت شهر ماریوپل و اقدامات احتمالی تامین امنیت غیرنظامیان از جمله از سوی کشورهای خارجی گفت وگو کردند.

ترکیه تاکنون دو بار میزبان مذاکرات مستقیم میان طرف‌های روس و اوکراینی بوده است که آخرین مورد آن در روز 29 مارس (9 فروردین) در استانبول بود اما به گفته مقام‌های ترکیه، جو مثبت ناشی از این مذاکرات تحت الشعاع وقایع بوچا قرار گرفت.


ترکیه: ناتو به دنبال طولانی کردن جنگ در اوکراین و تضعیف روسیه است

مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه چهارشنبه شب در مصاحبه با شبکه "سی ان ان" گفت: کشورهایی در ناتو هستند که می‌خواهند جنگ در اوکراین ادامه یابد.

وی افزود: آن‌ها می‌خواهند روسیه ضعیف‌تر شود. برای آن‌ها وضعیت اوکراین اهمیت ندارد.

ترکیه دارای روابط خوبی با روسیه و اوکراین است و برای پایان دادن به جنگ در اوکراین میانجی‌گری کرده است. ماه گذشته ترکیه میزبان مذاکرات میان هیات‌های روسیه و ترکیه بود.

ترکیه برخلاف سایر کشورهای عضو ناتو حاضر به تحریم روسیه به دلیل جنگ در اوکراین نشده است.

وزیر خارجه ترکیه ادامه داد: ما با تحریم‌های روسیه مخالف هستیم. برای ترکیه ادامه تعاملات دیپلماتیک با هر دو طرف اهمیت دارد.  (در ارتباط با روسیه و اوکراین) به ترکیه نیاز است. مسکو و کی‌یف به ترکیه اعتماد دارند.

آنکارا پیشنهاد میزبانی دیدار مستقیم میان ولادیمیر پوتین رئیس و ولودیمیر زلنسکی رئیسان جمهور روسیه و اوکراین را مطرح کرده است.

چاووش اوغلو در این خصوص گفت: پوتین و زلنسکی می‌توانند در هر زمان دیدار کنند. در مذاکرات، دیدار رهبران دو کشور مورد بررسی قرار گرفته است. اگر قرار باشد دیدار میان پوتین و زلنسکی برگزار شود، این دیدار می‌تواند در استانبول یا آنکارا باشد.


انگلیس: نیروهای روسیه در حال پیشروی در شرق اوکراین هستند

وزارت دفاع انگلیس در تازه‌ترین ارزیابی خود از تحولات اوکراین عنوان کرد که نیروهای روسیه در حال پیشروی در مناطق شرق اوکراین هستند.

وزارت دفاع انگلیس در بیانیه‌ای که روز پنجشنبه منتشر شد افزود: روسیه احتمالاً می خواهد موفقیت های چشمگیری را پیش از جشن سالانه 9 «می» (19 اردیبهشت) به نمایش بگذارد و این امر می تواند بر سرعت و قدرت آنها برای انجام عملیات تا پیش از این تاریخ تأثیر بگذارد.

نهم ماه «می» یک  تعطیلی برجسته در تقویم روسیه است. در این روز روسیه تسلیم  شدن نازی ها در جنگ جهانی دوم را با رژه عظیم نیروها و تسلیحات در سراسر میدان سرخ در مقابل کرملین جشن می گیرد.

این درحالیست که مقامات آمریکایی نیز معتقدند که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه بر روی این تاریخ به عنوان روز پیروزی در اوکراین تمرکز کرده است. آن‌ها می‌گویند که روسیه برای کسب یک پیروزی تحت فشار قرار گرفته است و به احتمال زیاد قصد دارد در شرق اوکراین به یک پیروزی دست یابد.

در ادامه بیانیه وزارت دفاع انگلیس نیز آمده است: نیروهای روسیه اکنون در حال پیشروی از مناطق مستقر در دونباس به سمت کراماتورسک (در شرق اوکراین) هستند که همچنان از حملات موشکی مداوم رنج می برد.

این بیانیه ادعایی می‌افزاید: سطوح بالای فعالیت هوایی روسیه برای پشتیبانی نزدیک از حملات در شرق اوکراین ادامه دارد تا قابلیت‌های دفاع هوایی اوکراین را سرکوب و نابود کند.


پوتین: سامانه "سارمات" در جهان بی‌نظیر است

رئیس جمهور روسیه پس از پرتاب آزمایشی موشک بالستیک قاره‌پیمای جدید این کشور تحت عنوان "سارمات" این رویداد را "عظیم و چشمگیر" توصیف کرد. در مقابل پنتاگون این آزمایش را "امری عادی" خواند و گفت که "تهدیدی" برای ایالات متحده نیست.

به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد، این موشک بالستیک قاره‌پیمای جدید «سارمات» که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای دارد، از پایگاه "پلستک"، واقع در شمال غرب روسیه به هدف مورد نظر در فاصله حدودا 6 هزار کیلومتری در شبه‌جزیره کاماتسک در شرق این کشور اصابت کرد.

وزارت دفاع روسیه با صدور بیانیه‌ای این موشک را "جدیدترین عضو زرادخانه روسیه" عنوان کرد و افزود که این موشک، "قویترین موشک" به لحاظ برد است.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه پس از شلیک این موشک بالستیک این رویداد را "عظیم و چشمگیر" توصیف کرد و گفت: موشک بالستیک سارمات امنیت روسیه را در قبال تهدیدات خارجی تضمین خواهد کرد و آن دسته از کشورهایی که سعی دارند کشور ما را تهدید کنند، باید تجدید نظر کنند.

وی ادامه داد: در حال حاضر مشابه سامانه سارمات در دنیا وجود نداردو در حقیقت سارمات یک سلاح منحصر به فرد است که توان دفاعی نیروهای مسلح ما را ارتقا می دهد و امنیت نیروهای مسلح را به طور قابل اعتماد تضمین می کند. .ولادیمیر پوتین به همراه مقامات دفاعی در یک پیام ویدئویی خاطرنشان کرد: این موشک بالستیک ویژگی‌های تاکتیکی و تخصصی بالایی دارد و قادر است بر تمامی موشک‌های دیگر غلبه کند.

پنتاگون روز چهارشنبه اعلام کرد که روسیه قبل از پرتاب آزمایشی خود به این کشور اطلاع داد و این آزمایش را "امری عادی" خواند و گفت که "تهدیدی" برای ایالات متحده نیست.

وزارت دفاع ایالات متحده به نقل از جان کربی، سخنگوی پنتاگون گفت: «روسیه مطابق تعهدات پیمان استارت نو خود به درستی به ایالات متحده اعلام کرد که قصد دارد این موشک بالستیک قاره‌پیما را آزمایش کند.»

وی افزود: «چنین آزمایش‌هایی معمولی است و غافلگیرکننده نبود. ما این آزمایش را تهدیدی برای ایالات متحده یا متحدانش نمی‌دانیم.»


وزرای دارایی گروه هفت خواستار کمک بیشتر به اوکراین شدند

وزرای دارایی گروه 7 (G7) دنبال حمایت بیشتر از اوکراین به ارزش 24 میلیارد دلار برای سال 2022 هستند و اعلام کردند درصورت نیاز، حاضرند تا اقدامات بیشتری انجام دهند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این وزیران در بیانیه‌ای اعلام کردند که از مشارکت روسیه در مجامع بین‌المللی از جمله نشست‌های گروه 20 (G20)، صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی ابراز تاسف می‌کنند.

در این بیانیه آمده است: «سازمان‌های بین‌المللی و مجامع دیگر نباید فعالیت‌های خود را با روسیه به شیوه معمول انجام دهند.»


تحریم‌های جدید آمریکا علیه مسکو

ایالات متحده تحریم‌هایی را علیه ده‌ها فرد و نهاد روسی از جمله بانک تجاری روسیه و یک شرکت استخراج ارز دیجیتال اعمال کرد؛ از طرفی سفارت روسیه در آمریکا این تحریم‌ها را "بی‌منطق" خواند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که برای اولین بار یک شرکت استخراج ارز دیجیتال روسی را به همراه 40 فرد و نهاد این کشور که توسط «کنستانتین مالوفیف»، الیگارش روس اداره می‌شود، هدف قرار داده است.

برایان نلسون، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی، در بیانیه‌ای عنوان داشت: «وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آن دسته از افراد و نهادهایی را که از تحریم‌های آمریکا علیه روسیه پیروی نمی‌کنند و یا می‌خواهند آن‌ها را دور بزنند، مورد هدف قرار می‌دهد. این افراد و نهادها از "خشونت و جنگ" ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه حمایت می‌کنند.»

وی افزود: «ایالات متحده می‌خواهد اطمینان حاصل کند که تحریم‌های اعمال شده از سوی آمریکا و شرکای بین‌المللی این کشور، توانایی کرملین را در اعمال قدرت و حمله‌اش علیه اوکراین تضعیف می‌کند.»

سفارت روسیه در ایالات متحده در واکنش به تحریم‌های جدید آمریکا علیه روسیه اعلام کرد: این تحریم‌ها و محدودیت‌ها بسیار "بی‌منطق" هستند و نشان می‌دهد که واشنگتن در برابر تسلیم کردن مسکو "ناتوان" است.


بورل: اروپا در خطر است

رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد که اروپا به خاطر اوضاع اوکراین با "جدی‌ترین بحران امنیتی از زمان جنگ جهانی دوم" مواجه است.

به گزارش تاس، جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جریان کنفرانسی در شهر مادرید اسپانیا، با توصیف وضعیت کنونی اوکراین به‌عنوان "جدی‌ترین بحران امنیتی در اروپا از زمان جنگ جهانی دوم" گفت: "امروز هیچ‌کس در این موضوع شک ندارد. اروپا در خطر است".

وی خواستار افزایش هزینه‌های دفاعی کشورهای عضو اتحادیه اروپا شد.

بورل خاطرنشان کرد که فعلا موضوع ایجاد ارتش مشترک اروپایی در دست بررسی نیست.

این مقام اروپایی در گفتگو در جمع خبرنگاران در مورد آزمایش موشک سارمات توسط روسیه اظهار نظر نکرد، اما خاطرنشان کرد که "روسیه در حال حاضر یک تهدید آشکار است. "

وی افزود: ما تا جایی که می‌توانیم به اوکراین کمک می‌کنیم و به دنبال راه حل‌های دیپلماتیک برای درگیری هستیم.

بورل ادامه داد: "ما باید به آتش بس و مذاکراتی برسیم که به ما امکان دهد دوباره به صلح دست یابیم. اما تا زمانی که پوتین برای این کار آماده نشود، ما باید به حمایت از اوکراین برای دفاع از خود ادامه دهیم."