شناسهٔ خبر: 53497957 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

آخرین تحولات جنگ اوکراین؛

نگرانی زلنسکی از احتمال حمله شیمیایی روس ها/ زلنسکی: کره جنوبی به ما سلاح بدهد

صاحب‌خبر -
نگرانی زلنسکی از احتمال حمله شیمیایی روس ها/ زلنسکی: کره جنوبی به ما سلاح بدهد

خبرگزاری آریا-جنگ در اوکراین در حالی ادامه دارد که ترس از احتمال حمله با سلاح‌های شیمیایی از سوی نیروهای روسیه شدت گرفته است.
به گزارش خبرگزاری آریا،گرچه زلنسکی این احتمال را مطرح کرد بدون اینکه تایید کند که آیا این اتفاق رخ داده است یا خیر اما جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در بیانیه گفت که پنتاگون به دقت چندین ادعای مبنی بر استفاده روسیه از سلاح شیمیایی در بندر ماریوپل اوکراین را زیر نظر دارد. وی با این حال گفت که در حال حاضر نمی‌توانند چنین ادعایی را تایید کنند و به نظارت دقیق اوضاع ادامه می‌دهند.

ایتالیا برای کاهش وابستگی به گاز روسیه با الجزایر قرارداد جدید امضا کرد

ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا روز دوشنبه قراردادی را برای واردات بیشتر گاز طبیعی از طریق خط لوله مدیترانه الجزایر با کاهش وابستگی به انرژی روسیه امضا کرد.
دراگی پس از دیدار با رئیس جمهوری الجزایر به خبرنگاران گفت که توافق برای تشدید همکاری‌های دو جانبه در بخش انرژی همراه با قرارداد صادرات بیشتر گاز به ایتالیا «پاسخ مهمی به هدف استراتژیک» جایگزینی سریع انرژی روسیه است.
روسیه بزرگترین تامین کننده گاز طبیعی ایتالیا است که 40 درصد از واردات را به خود اختصاص می‌دهد و پس از آن الجزایر قرار دارد که حدود 21 میلیارد متر مکعب گاز را از طریق خط لوله مدیترانه تامین می‌کند.
قرارداد جدید 9 میلیارد مترمکعب گاز الجزایر را اضافه می‌کند که 29 میلیارد متر مکعب کنونی گاز روسیه را تحت شعاع قرار دهد.

یونیسف: دو سوم کودکان اوکراینی بعد از تهاجم روسیه آواره شده‌اند
یونیسف اعلام کرد که نزدیک به دو سوم کودکان اوکراینی از زمان تهاجم روسیه خانه‌های خود را ترک کرده و آواره شده‌اند.
مانوئل فونتین، مدیر برنامه‌های اضطراری یونیسف که به تازگی از اوکراین بازگشته است گفت: «آواره شدن 4.8 میلیون کودک از 7.5 میلیون کودک اوکراینی در چنین مدت کوتاهی چیزی است که او در 31 سال کار بشردوستانه ندیده بود که به این سرعت رخ دهد.»
وی تصریح کرد که از میان کودکانی که مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شده‌اند 2.8 میلیون نفر در داخل اوکراین و 2 میلیون نفر دیگر در کشورهای دیگر آواره هستند.

نگرانی زلنسکی از احتمال استفاده روسیه از سلاح‌های شیمیایی
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین ابراز نگرانی کرد که نیروهای روسیه می‌توانند از سلاح‌های شیمیایی در کشورش استفاده کنند اما تایید نکرد که آیا این سلاح‌ها تاکنون استفاده شده است یا خیر.
زلنسکی گفت روسیه ادعا کرده است که نیروهایش می‌توانند از سلاح‌های شیمیایی علیه مدافعان ماریوپل استفاده کنند. وی تاکید کرد که او این موضوع را جدی می‌گیرد.
وی در سخنرانی شبانه خود افزود: «امروز اشغالگران بیانیه جدیدی را صادر کردند که نشان دهنده آمادگی آن‌ها برای مرحله جدیدی از وحشت علیه اوکراین و مدافعان ما است.»
وی تاکید کرد که روسیه گفته است که می‌توانند از سلاح شیمیایی علیه مدافعان ماریوپل استفاده کند: «ما این موضوع را تا حد امکان جدی می‌گیریم.»
وی تصریح کرد: «می‌خواهم به رهبران جهان یادآوری کنم که استفاده احتمالی از سلاح‌های شیمیایی از سوی روسیه قبلا مورد بحث قرار گرفته است. و در آن زمان به این معنی بود که باید به تجاوز روسیه بسیار شدیدتر و سریعتر واکنش نشان داد.»
 
اطلاعات ضد و نقیض درباره وضعیت شهر بندری ماریوپل
نیروهای روسیه روز سه‌شنبه فشار خود را بر شهر بندری استراتژیک ماریوپل که سربازان اوکراینی به شدت در تلاش برای دفاع از آن هستند ادامه دادند.
اطلاعات ضد و نقیضی درباره وضعیت ماریوپل که بیش از 40 روز از سوی ارتش روسیه محاصره شده است درز پیدا می‌کند.
یگان 36 نیروی دریایی ملی اوکراین که در این شهر در جنوب شرقی کشور می‌جنگند در فیس‌بوک نوشت: «امروز احتمالا آخرین نبرد خواهد بود زیرا مهمات ما در حال تمام شدن است.»
این یگان با اشاره به زخمی شدن نیمی از اعضای خود افزود: «بیش از یک ماه است که بدون تامین مهمات، بدون غذا، بدون آب و انجام ممکن و غیر ممکن جنگیدیم.»
با این حال سرگئی اورلوف، معاون شهردار به بی‌بی‌سی گفت که نبرد ماریوپل ادامه دارد.
وی افزود: «روس‌ها به‌طور موقت بخشی از شهر را اشغال کرده‌اند. سربازان اوکراینی به دفاع از مرکز و جنوب شهر و همچنین مناطق صنعتی ادامه می‌دهند.»
تصرف احتمالی شهر ماریوپل باعث اتصال مناطق دونباس به شبه جزیره کریمه می‌شود که دستاوردهای ارضی مسکو را در نوار ساحلی در امتداد دریای آزوف تثبیت می‌کند.
از سوی دیگر دنیس پوشیلین، رهبر جدایی‌طلبان طرفدار روسیه در دونتسک روز دوشنبه گفت که نیروهایش بندر ماریوپل را به‌طور کامل تصرف کرده‌اند.

انگلیس: تمام گزینه‌ها در صورت اثبات صحت حمله شیمیایی به اوکراین روی میز است
 معاون وزیر دفاع انگلیس هشدار داد که اگر گزارش‌ها درباره حمله شیمیایی روسیه علیه ماریوپول اوکراین صحت داشته باشد تمام گزینه‌ها برای پاسخ به مسکو روی میز است.
 «جیمز هیپی» روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با شبکه اسکای نیوز عنوان کرد که دولت انگلیس "نتوانسته" این گزارش ها را تایید کند. با این حال، اگر صحت آن‌ها ثابت شود، «پوتین باید بداند که همه گزینه‌های ممکن از نظر نحوه واکنش غرب، روی میز است».
او گفت: «این مهم است که بدانیم راه‌های مختلفی وجود دارد که می‌توان از این تسلیحات استفاده کرد، از گاز اشک‌آور، که یک اقدام ضد شورش است، تا سیستم‌های تسلیحات شیمیایی مرگبار و کاملاً ویرانگر».
این مقام نظامی انگلیس ادعا کرد که شواهد استفاده روسیه از تسلیحات شیمیایی در ماریوپول «کمرنگ» نیست و گزینه‌ها برای اینکه چه پاسخی داده شود روی میز است.
هیپی درباره گزارش‌های ادعایی مربوط به نسل‌کشی در اوکراین نیز گفت که صحنه‌های پس از خروج نیروهای روسیه از بوچا، هوستومل و ایرپین "وحشتناک" بود. وی افزود: «این وحشتناک ترین تلفات جانی است که تاکتیک عمدی روس ها برای محاصره شهرها و تحمیل هزینه بر جمعیت غیرنظامی باقی مانده است.»
دیروز گزارش‌های تائید نشده‌ای در رسانه‌ها منتشر شد مبنی بر اینکه مواد شیمیایی با پهپاد بر سر افراد نظامی و غیرنظامی ماریوپول پرتاب شده و قربانیان از نارسایی تنفسی رنج می‌برند. رئیس جمهوری اوکراین متعاقبا هشدار داد که چنین گزارش‌هایی را باید جدی گرفت.
لیز تراس وزیر امور خارجه انگلیس در واکنش به این گزارش‌ها در توئیتر خود نوشت: ما فوراً با شرکای خود برای راستی‌آزمایی جزئیات کار می‌کنیم، هرگونه استفاده از چنین سلاح‌هایی در این درگیری به شدت بی‌رحمانه خواهد بود و ما پوتین و رژیم او را مورد بازخواست قرار خواهیم داد
"ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه روز 21 فوریه 2022 (دوم اسفند 1400) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه 5 اسفند نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو- کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. درگیری‌ها در اوکراین و واکنش‌ها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.

زلنسکی: کره جنوبی به ما سلاح بدهد
رئیس‌جمهوری اوکراین با متهم کردن نیروهای روس به کاشت مین حین عقب‌نشینی از اراضی شمال این کشور، خواست که این اقدام به عنوان "جنایت جنگی" در نظر گرفته شود.
به گزارش  خبرگزاری آناتولی، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین دوشنبه در پیامی ویدیویی گفت: با توجه به اقدامات ارتش روسیه، خاک ما در حال حاضر یکی از آلوده‌ترین مناطق به مین در جهان است و من معتقدم که این هم باید جنایت جنگی سربازان روسیه تلقی شود.
به گفته زلنسکی، کار پاکسازی زمین‌ها از مین در مناطق شمالی اوکراین که به گفته او نیروهای روس از آنجا "اخراج" شده‌اند، ادامه دارد.
او گفت: نیروهای روسیه ده‌ها و شاید صدها هزار شی‌ خطرناک باقی گذاشته‌اند. این‌ها شامل خمپاره‌های منفجرنشده، مین‌ها و مین‌هایی با سیم تله هستند. دست‌کم چند هزار مورد از آن‌ها هر روز خنثی می‌شود. این اشغالگران همه جا مین کاشته‌اند؛ در خانه‌هایی که تصرف کردند، در خیابان‌ها، در مزارع. آنها داخل اموال مردم مین گذاشته‌اند، در داخل خودروها و درها. آنها آگاهانه هر کاری توانسته‌اند انجام داده‌اند تا بازگشت به این مناطق را پس از اشغال‌زدایی تا آنجایی که ممکن است، خطرناک کنند.
زلنسکی گفت: روس‌ها عامدانه هر کاری کرده‌اند که مردم بسیار بیشتری را کشته یا معلول کنند، حتی با وجود اینکه آنها را مجبور کردیم تا از زمین‌های ما عقب‌نشینی کنند. بدون دستورات مناسب، آنها دست به چنین اقداماتی نمی‌زدند.
او با اشاره به اینکه مقامات روس در صحبت‌هایشان به استفاده احتمالی از "تسلیحات شیمیایی علیه مدافعان در ماریوپل" تهدید کرده است، گفت: ما این مساله را بسیار جدی در نظر می‌گیریم. می‌خواهم به رهبران جهان یادآوری کنم که استفاده احتمالی از تسلیحات شیمیایی به دست ارتش روسیه مورد بحث قرار گرفته است. و معنای آن این است که واکنش سخت‌تر و سریع‌تر به تخاصم روسیه ضرورت دارد.

کره جنوبی سلاح به ما بدهد

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین همچنین با حضور ویدئویی در پارلمان کره‌جنوبی گفت که احتمالا ده‌ها هزار نفر در حمله روسیه به شهر ماریوپل در جنوب شرقی این کشور کشته شده‌اند.
وی گفت: «ماریوپل ویران شده است، ده‌ها هزار کشته وجود دارد اما با وجود این روس‌ها تهاجم خود را متوقف نمی‌کنند، روسیه نه تنها اوکراین را که اروپا را تهدید می‌کند و تا زمانی که مجبور به توقف نشود متوقف نخواهد شد.  روسیه زیرساخت‌های کلیدی اوکراین از جمله 300 بیمارستان را ویران کرده است. اوکراین برای نجات از جنگ، به کمک بیشتری نیاز دارد.
زلنسکی همچنین از کره‌جنوبی خواست تا سلاح در اختیار کشورش قرار دهد. این بخش از صحبت‌های او در جریان ارتباط ویدیویی با قانونگذاران سئول بود و ساعاتی پس از آن انجام شد که وزارت دفاع کره‌جنوبی از رد درخواست طرف اوکراینی برای دریافت تسلیحات ضد هواپیما خبر داد. دولت کره‌جنوبی بر اصل محدودسازی کمک نظامی خود به اوکراین و ارائه تجهیزات غیرمرگبار تاکید دارد.    
رئیس‌جمهوری اوکراین گفت: جمهوری کره تانک‌، کشتی و تجهیزات مختلفی در اختیار دارد که می‌توان با آنها جلوی موشک‌های روسی را گرفت و ما قدردان جمهوری کره می‌شویم که به ما در عقب‌راندن روسیه کمک کند. اگر اوکراین بتواند چنین تسلیحاتی را دریافت کند، نه تنها به ما کمک می‌کند تا جان شهروندان خود را نجات دهیم، بلکه به اوکراین فرصتی برای زنده ماندن به عنوان یک ملت می‌دهد و همچنین به جلوگیری از حمله روسیه به سایر کشورها کمک می‌کند.
کره‌جنوبی به تحریم‌های تحت رهبری آمریکا علیه مسکو پیوسته و صادرات کالاهای استراتژیک به روسیه را ممنوع کرده و به تعامل با بانک‌های روسیه و صندوق‌های سرمایه دولتی پایان داده است. زلنسکی از این اقدامات سئول تشکر کرد اما گفت تحریم‌ها به تنهایی برای متوقف کردن معنادار روسیه کافی نبوده است. او گفت: برای روسیه اهمیتی ندارد که چه تعداد از مردم بمیرند.  
رئیس‌جمهوری اوکراین همچنین در مصاحبه با برنامه 60 دقیقه شبکه سی‌بی‌اس گفت که او و تیمش در تاریکی کار می‌کنند چون در غیر اینصورت مکان آنها هدف اصابت بمب قرار می‌گیرد. خبرنگار سی‌بی‌اس به مکان حضور زلنسکی در کی‌یف رفت و گزارش گرفت. او و کارکنانش 46 روز است که در آنجا حضور دارند. سی‌بی‌اس این مرکز فرماندهی را "قلعه‌ای" پر از نیرو و تسلیحات توصیف کرد.


نظر شما