شناسهٔ خبر: 53494836 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

طرز تهیه شله زرد خوشمزه و مجلسی

شله زرد یکی از اصیل ترین دسرهای ایراتی می باشد که در کرمان به نام ابراهیم خانی معروف است.

صاحب‌خبر -

شله زرد یکی از انواع دسرهای خوشمزه و بسیار پرطرفدار ایرانی است که به دو صورت سرد و گرم سرو می شود. این دسر سنتی و قدیمی به عنوان یک دسر مناسبتی هم شناخته می شود که در مناسبت های مذهبی به صورت نذری در میان مردم پخش می شود. شله زرد گزینه مناسبی برای ماه مبارک رمضان می باشد شما می توایند شله زرد را به صورت قالبی یا به صورت تک نفره تهیه کنید. شله زرد یکی از اصیل ترین دسرهای ایراتی می باشد که در کرمان به نام ابراهیم خانی معروف است با مقدار موادی که در این دستور قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر شله زرد تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقداری کمتر یا بیشتری شله زرد تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش تهیه دسر شله زرد با پارسی دی همراه باشید.

طرز تهیه شله زرد خوشمزه و مجلسی

مواد لازم برای ۴ نفر

برنج نیم دانه ایرانی ۱ پیمانه
شکر ۲ پیمانه
کره ۵۰ گرم
گلاب ۱/۲ پیمانه
دارچین به میزان لازم
خلال بادام نصف لیوان
نمک ۱/۲ قاشق چایخوری
زعفران ۱ قاشق چایخوری
عرق هل یا هل دم کرده ۳ ق غذا خوری

طرز تهیه شله زرد خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه شله زرد
مرحله اول:آماده سازی برنج

برای تهیه شله زرد خوشمزه ابتدا برنج را پاک می کنیم و در قابلمه ای می ریزیم و با کمی گلاب و زعفران از شب قبل بدون ریختن نمک خیس می کنیم ریختن زعفران در هنگام خیس کردن باعث خوش رنگ شدن دانه ای برنج می شود، بادام ها را نیز ۱ ساعت جلوتر از شروع پخت شله زرد در کاسه ای از آب و گلاب می ریزیم تا خیس بخورند و نرم شوند.

مرحله دوم:پخت برنج

سپس یک قابلمه بزرگ را روی حرارت می گذاریم ۶ الی ۷ لیوان آب داخل آن می ریزیم و می گذاریم تا آب به جوش بیاید و بعد زمان جوش آب برنج را به آن اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا مجددا آب مواد به جوش بیاید. کف های سطح آب را با کفتگیر چوبی می گیریم و نمک را اضافه می کنیم صبر کنید تا برنج کاملا پخته و شکفته شود اگر آب برنج تمام شد ولی نرم نشده بود می توانید مجدد آب بریزید.

مرحله سوم: افزودن شکر و گلاب

وقتی برنج خوب شکفته و نرم شد باید زعفران دم کرده غلیظ را اضافه کنید و هم بزند تا خوب رنگ بگیرید سپس کره را افزوده و هم بزنید در ادامه نوبت افزودن شکر می باشد شکر اضافه کرده و هم بزنید تا دانه های شکر ذوب شود صبر کنید تا شله زرد غلیظ بشه و بعد خلال بادامی که از قبل در کمی گلاب خیس کردید رو بهش اضافه کنید. چند جوش که زد و پخت شله زرد رو به اتمام بود گلاب و عرق هل رو اضافه و هم بزنید و بگذارید چند دقیقه روی حررات بماند دقت کنید بعد افزودن گلاب دیگر مراحل پخت تمام شده و نباید زیرا روی حرارت باشد تا عطر و بو گلاب را از بین نبرد.

مرحله چهارم: پخت شله زرد

وقتی شله زرد آماده شد زیر قابلمه شعله پخش کن بذارید و حرارت رو کاملا کم کنید و دمکنی بذارید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه شله زرد رو دم کنید. بعد از این مدت حرارت را خاموش کرده ولی دمکنی رو برای ۲۰ دقیقه دیگه روی قابلمه نگه دارید شله زرد خوشمزه ما حاضر است می توانید داخل کاسه ریخته و با دارچین و گل محمدی تزئین کنید. نوش جان

نکات کلیدی در تهیه شله زرد دو نفره

1- می توانید تا ۳ پیمانه شکر بریزید ولی ۱.۵ تا ۲ پیمانه بهترین مزه برای شیرینی شله زرد دارد.
2- افزودن روغن مایع مانع آب انداختن شله زرد می شود.
3- افزودن نمک باعث می شود شیرینی شله زرد بیشتر مشخص شود.
4- باید برنج کاملا پخته شود سپس برنج را اضافه کنید.
5- به هیچ عنوان تا قبل ریختن شکر برنج را هم نزنید زیرا زود ته می گیرد.
6- افزودن کره باعث می شود شله زرد کمتر ته بگیرد.
7- دم کردن مانع آب انداختن شله زرد می شود.
8- حتما زعفران را قبل از ریختن شکر اضافه کنید.

منبع: پارسی دی