به نقل از "الجزیره"، وزارت خارجه فرانسه در بیانیه روز دوشنبه خود گفت: اقدامات آنها (روسیه) در تضاد با منافع امنیت ملی فرانسه است. این اقدام (اخراج کارکنان دیپلماتیک) بخشی از یک ابتکار اروپایی است.
یک مقام فرانسوی که نخواست نامش فاش شود مدعی شد که فرانسه حدود ۳۵ دیپلمات روسیه را اخراج خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه روز دوشنبه در مصاحبه با یک شبکه رادیویی کشورش در واکنش به تصاویر کشتهشدگان شهر بوچا خواستار تحریم محصولات نفتی روسیه شده بود.
امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، پس از انتشار گزارشهایی از سوی رسانههای غربی مبنی بر کشف گورهای دستهجمعی در شهر بوچا در نزدیک پایتخت اوکراین، از ممنوعیت واردات محصولات نفتی از کشور روسیه و آغاز دور جدیدی از تحریمها علیه مسکو حمایت کرد.
وزیر امور خارجه آلمان نیز روز دوشنبه با بیان اینکه این کشور حمایت خود از اوکراین را تقویت خواهد کرد از اخراج ۴۰ دیپلمات روس خبر داد.
آنالنا بائربوک در بیانیهای ضمن محکومیت اتفاقات رخ داده در بوچا در اوکراین نوشت: تصاویر ارسال شده از بوچا درباره خشونت غیرقابل باور رهبری روسیه و کسانی که تبلیغات آنها را باور میکنند، شهادت میدهند.
پیش از این بلژیک نیز از ۲۱ دیپلمات روس خواسته بود تا خاک این کشور را ترک کنند. علاوه بر بلژیک، هلند، جمهوری چک و ایرلند، لیتوانی، استونی و لتونی از اخراج دهها دیپلمات روس خبر دادهاند.
در مقابل روسیه اعلام کرده است که در اقدامی تلافی جویانه ۱۰ دیپلمات کشورهای سه گانه حوزه بالتیک را اخراج میکند
اخراج گسترده دیپلماتهای روسیه در پی آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین اتفاق میافتد که اکنون وارد دومین ماه خود شده است. کشورهای اتحادیه اروپا با همراهی آمریکا تحریمهای گستردهای را علیه روسیه اعمال کردهاند. /ایرنا
مرکل از تصمیم آلمان برای ممانعت از پیوستن اوکراین به ناتو دفاع کرد
آنگلا مرکل صدراعظم پیشین آلمان در پاسخ به انتقادهای رئیس جمهور اوکراین روز دوشنبه از تصمیم خود در سال ۲۰۰۸ برای ممانعت از پیوستن کییف به ناتو دفاع کرد.
به گزارش ایرنا به نقل از راشاتودی، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین پیشتر از مرکل و نیکولا سارکوزی رئیس جمهور فرانسه خواسته بود برای بازدید به این کشور سفر کنند تا شاهد جنایات جنگی نظامیان روس باشند.
زلنسکی در سخنرانی ویدئویی از مقامات پیشین آلمان و فرانسه در جلوگیری از پیوستن کشورش به ناتو انتقاد کرد و گفت: من از مرکل و سارکوزی دعوت میکنم از بوچا بازدید کنند و ببینند سیاست امتیاز دادن به روسیه در ۱۴ سال به چه نتیجهای منجر شده است.
سخنگوی مرکل نیز همان روز به این اتهامات پاسخ داد و گفت که صدراعظم پیشین همچنان بر تصمیمات خود در رابطه با نشست سال ۲۰۰۸ ناتو در بخارست پابرجا باقی خواهد ماند.
وی در عین حال کشتار شهر بوچا اوکراین را محکوم کرد.
اوکراین و غرب با انتشار تصاویری از کشتهشدگان شهر بوچا مسکو را عامل مستقیم این کشتار معرفی میکنند. این درحالی است که مقامات روسیه انتشار این عکسها را توطئه و جوسازی علیه مسکو اعلام کردند.
مرکل گفت: با توجه به تصاویر منتشر شده در بوچا و سایر نقاط اوکراین، تمام تلاش جامعه جهانی، ایستادن در کنار اوکراین و پایان دادن به بربریت روسیه و جنگ علیه اوکراین است.
به دنبال شکست اوکراین در اجرای مفاد توافقنامههای مینسک که در سال ۲۰۱۴ امضا شد و در نهایت روسیه جمهوریهای دونباس در دونتسک و لوگانسک را به رسمیت شناخت، مسکو در اواخر فوریه حمله گستردهای را علیه اوکراین آغاز کرد.