شناسهٔ خبر: 53338663 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

زلنسکي؛برنده يا بازنده در جنگ با روسيه؟

صاحب‌خبر -
زلنسکي؛برنده يا بازنده در جنگ با روسيه؟


خبرگزاری آریا-گو اینکه رسانه های غربی با درج اخبار کاذب تلاش می کنند از زلنسکی یک قهرمان بسازند اما واقعیت امر این است که هنر یک سیاست مدار و رئیس جمهوری در این است که بتواند با شناخت اولویت های سیاست خارجی کشور مطبوع خود کشور را حفظ کند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از اسپوتنیک،با توجه به رفتارها و کردارهای آقای زلنسکی بدیهی بود که در نهایت روسیه مجبور می شود واکنش نشان دهد و آنچیزی که امروزه مشاهده می کنیم رخ دهد.
حتی بسیاری باور دارند روسیه خیلی مراعات کرده و هنوز از توانمندی نظامی اصلی خود استفاده نکرده وگرنه امروزه شاید بسیاری از شهرهای اوکراین از روی زمین محو شده بود.
 در لحظه های بحرانی است که مشخص می شود که آیا رئیس جمهوری ای درایت دارد یا نه.
اینکه رئیس جمهوری ای بدون درک واقعیت های بین المللی برای دیگران شاخ و شانه بکشد و بعد آتش به پا کند هنر نیست.
حدود ده سال پیش بود که آقای هنری کسینجر وزیر امور خارجه اسبق آمریکا در دوران جنگ سرد مقاله ای را نوشت که در آن از اصرار آمریکا برای پیوستن اوکراین به ناتو انتقاد کرد و نوشت "سیاست خارجی، هنر شناخت اولویت‌هاست".
وی که هم سابقه بیشتری از بایدن در سیاست دارد و هم یهودی تبار است و با آقای زنلسکی هم دشمنی ندارد، در همین مقاله از سیاست های واشنگتن نسبت به موسکو شدیدا انتقاد کرده بود و پیش بینی کرده بود که ادامه این سیاست ها در اوکراین می تواند نه فقط موجب نابودی اوکراین گردد بلکه می تواند موجبات نابودی کل اروپا و حتی شاید جهان را فراهم کند.
مقاله آقای کسینجر زمانی نوشته شد که ماجرای کریمه پیش نیامده بود و دولتی در اوکراین مستقر بود که روابط خوبی با روسیه داشت و هیچ کس تصور نمی کرد که شرایط بخواهد روزی به جایی برسد که امروز به آن رسیده.
ولی ظاهرا از همان زمان آمریکایی ها نقشه نابودی اوکراین را کشیده بودند.
فردی مانند کسینجر که از پشت پرده های سیاست آمریکا با خبر است و همچنین شاگردانش در بسیاری از مناصب سیاسی آمریکا مستقر هستند قطعا اطلاعاتی در اختیار داشته که دیگران در اختیار نداشتند.
آنهایی که با سیاست آمریکا آشنایی دارند به خوبی می دانند که سیاست آمریکا مخصوصا سیاست خارجی آن توسط دولت سایه تدوین می گردد دولتی که با تغییر دولت ها در آمریکا تغییر نمی کند و دولت هایی که سر کار هستند از رئیس جمهوری گرفته تا وزیر خارجه تا ... همه مجری تصمیمات آن دولت در سایه هستند.
آقای کسینجر هم جزو افرادی به حساب می آید که جزو تصمیم گیران آن دولت در سایه یا آنچه به آن Deep State میگویند است.
مشخص است از سالها قبل از جریان کریمه آمریکایی ها برای نابودی اوکراین برنامه چیده بودند و از همان زمان هم به دنبال عواملی بودند که ساز عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا و ناتو را بزنند.
نه برای اینکه اوکراین را عضو اتحادیه اروپا و یا ناتو کنند، چون کلا آنها به دنبال چنین چیزی نبودند و نیستند بلکه برای اینکه اوکراین را به قربانی منافع خود تبدیل کنند.
امروزه هم برای همه پر واضح است که آنها اصلا نه در صدد عضویت اوکراین در ناتو و نه در اتحادیه اروپا بودند.
آنها فقط به دنبال احمقی بودند که باد اش کنند و سیاست هایشان را از کانال او پیاده کنند.
در این راستا هم هر کس احمق تر بهتر.
احتمالا بهتر از آقای زلنسکی هم برای چنین ماموریتی پیدا نمی شد چون قطعا برخی از آنهایی که حد اقل علقه میهن پرستی و دانش سیاسی را داشتند قبول نمی کردند به این شکل کل کشور را قربانی منافع آمریکا کنند.
بله منافع آمریکا، چون امروزه اگر توجه داشته باشید می بینید همه اتفاقاتی که چه در اوکراین و چه در اروپا رخ می دهد برای محقق نمودن منافع آمریکا است، نه منافع مردم اوکراین و نه حتی منافع مردم اروپا.
چند روز پیش اجلاسی برگزار شد که تصاویر آن همه جا منتشر شد و در آن رهبران کشورهای اروپایی با هم خوش و بش می کردند ولی کسی آقای بوریس جانسون را تحویل نمی گرفت، احتمالا بسیار از خوانندگان تصاویر را در گروه های اجتماعی مشاهده کرده اند.
شاید برخی ندانند دلیل اش چیست اما واقعیت امر این است که دیگر اعضای ناتو و کشورهای اتحادیه اروپا بسیار از رفتارها و سیاست های نخست وزیر انگلیس که حاضر شده کل اروپا را قربانی اهداف آمریکا کند ناراضی هستند.
امروزه حتی اگر به نوع حمایت غربی ها از تیم زلنسکی نگاهی گذرا بیاندازید می بینید که همه حرف و حدیث های آنها بر این مبنا است که این کار را می کنند تا مبادا دیگر کشورهای اروپایی با آنچه اوکراین مواجه شده مواجه شوند.
یعنی آنها عملا از اوکراین گذشته اند وهدف برای آنها اصلا بقای اوکراین نیست.
حتی توجه داشته باشید نوع تسلیحاتی که آنها برای اوکراین ارسال می کنند هم تسلیحاتی است که به اطاله جنگ کمک کند.
حال جالب تر اینکه زلنسکی هم در سخنرانی های خود، خود را شوالیه حمایت از اوروپا معرفی می کند و نه اوکراین.
کسی نیست به او بگوید که اوکراین را به باد دادی بس نیست می خواهی دیگر کشورهای اروپایی را نیز نابود کنی، اصلا هدف ات چیست؟
اگر آنها واقعا دلسوز مردم اوکراین بودند قطعا به دنبال آن می بودند که میانجی گری کنند و مساله را به صورت دیپلماتیک حل کنند نه اینکه روغن روی آتش بریزند و از شعله ور تر شدن آن لذت ببرند.

زلنسکی: هدف روسیه تصرف شرق و جنوب اوکراین است

ولودیمیر زلنسکی اعلام کرد که نیروهایش کنترل مناطق کی‌یف و چرنیهیف را در دست دارند و در عین حال تاکید کرد که روسیه به دنبال افزایش فشار بر شرق این کشور است.
به گزارش وب‌سایت روزنامه گاردین، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین در پیام ویدیویی شبانه خود گفت، نیروهای مسلح اوکراین کنترل نواحی مناطق اطراف کی‌یف و چرنیهیف را به دست گرفته‌اند، اما تصریح کرد که روسیه به دنبال تجدید قوا و افزایش فشار در شرق اوکراین است و گفت: در حال تقویت قوای دفاعی خود در شرق کشور و منطقه دونباس هستیم. هدف روسیه تصرف دونباس و جنوب اوکراین است.
زلنسکی در ادامه گفت که اوکراینی‌ها نمی‌توانند به این «امید واهی» تکیه کنند که سربازان روسیه به‌سادگی این کشور را ترک می‌کنند. او تاکید کرد که صلح تنها از طریق فعالیت اوکراینی‌ها و «نبردهای سخت و همچنین در مذاکرات» قابل دسترسی است و گفت: معماری امنیت جهانی با شکست مواجه شده است.
زلنسکی همچنین خواستار دریافت سامانه‌های دفاع موشکی بیشتر و به‌روزتر غربی شد و گفت: هر موشک روسی که به شهرهای ما برخورد می‌کند و هر بمبی که بر سر مردم و کودکان ما رها می‌شود، لکه سیاهی بر تاریخ کسانی خواهد بود که مسئول این تصمیم‌گیری هستند.
رئیس‌جمهوری اوکراین همچنین اعلام کرد که با بوریس‌ جانسون، نخست‌وزیر انگلیس «گفت‌وگویی رضایت‌بخش و معنادار» داشته که در آن طرفین بر سر یک بسته حمایتی دفاعی جدید برای اوکراین و همچنین تشدید تحریم‌ها علیه روسیه توافق کردند.
او همچنین گفت که ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان عملاً تنها رهبر اروپایی است که از روسیه حمایت می‌کند. او گفت: تمام اروپا به‌دنبال بازگرداندن صلح و پایان جنگ است، چرا بوداپست با تمام اروپا و کشورهای متمدن مخالفت می‌کند؟ به‌خاطر چه چیزی؟ آنچه اوربان ندارد، صداقت است.
زلنسکی در ادامه از «شجاعت‌ و تاب‌آوری» مدافعان اوکراین، از جمله «ماریوپل قهرمان» و شهروندان شهر «انرهودار» در جنوب این کشور تجلیل کرده و گفت که آن‌ها به دلیل مخالفت با حمله روسیه، هدف گلوله قرار گرفتند. زلنسکی به مدافعان مجروح اوکراین وعده عدالت داده و تاکید کرد که "هیچ جراحتی بی‌پاسخ نخواهد ماند."

مذاکره‌کننده ارشد اوکراین: مسکو به طور شفاهی پیشنهادات اصلی ما را پذیرفته است
سرپرست هیات اوکراینی در مذاکرات صلح با روسیه شنبه شب در برنامه‌ای تلویزیونی گفت که مسکو «به طور شفاهی» با پیشنهادات اصلی کی‌یف در این گفتگوها موافقت کرده است.
وی با این حال تاکید کرد که کشورش در انتظار «تائید کتبی» این پیشنهادات از سوی روسیه است. سرپرست هیات اوکراین در مذاکرات با روسیه همچنین به طور ضمنی «پیشرفت قابل توجه» در مذاکرات را پذیرفت. به گفته وی روسیه با «همه پیشنهادات اصلی» اوکراین «به استثنای پیشنهاد مرتبط با شبه جزیره کریمه» موافقت کرده است.


مذاکره کننده روسیه از رهیافت «واقع‌بینانه‌تر» اوکراین برای تبدیل شدن به کشوری «بی‌طرف» استقبال کرد

ولادیمیر مدینسکی، مذاکره کننده ارشد روسیه در مذاکره رودرروی این کشور با اوکراین روز یکشنبه از موضع «واقع‌بینانه‌تر» کی‌یف و آمادگی برای پذیرفتن «بی‌طرفی» تحت شرایطی استقبال کرد.
آقای مدینسکی در حساب کاربری تلگرام خود نوشت که طرف اوکراینی رهیافت واقع‌بینانه تری را در ارتباط با بی‌طرفی و غیرهسته‌ای شدن اوکراین پذیرفته است. با این حال این مذاکره کننده ارشد تاکید کرده که هنوز شرایط به‌حالت مطلوبی که امکان ارجاع به روسای جمهور دو کشور را داشته باشد، نرسیده است.
دیوید آرهایما، مذاکره کننده اوکراین دیروز گفته بود که مسکو بصورت شفاهی اکثر شرایط مد نظر کی‌یف را قبول کرده است.

این مقام اوکراینی همچنین گفت که اگر قرار به دیدار ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری این کشور با ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود باشد چنین ملاقاتی «به احتمال زیاد» در ترکیه انجام خواهد شد. وی گفت که زمان و مکان این دیدار مشخص نیست هرچند «به احتمال زیاد در آنکارا یا استانبول» انجام خواهد شد.


مسکو: مذاکرات صلح پیشرفتی نکرده تا پوتین و زلنسکی دیدار کنند

روسیه امروز (یکشنبه) اعلام کرد که مذاکرات صلح با اوکراین به اندازه کافی برای نشست بین رهبران دو کشور پیشرفت نکرده و موضع مسکو درخصوص وضعیت کریمه و دونباس "بدون تغییر" باقی می‌ماند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ولادیمیر مدینسکی، رئیس هیئت مذاکره‌کننده روسی در تلگرام عنوان داشت: پیش‌نویس این توافق هنوز آماده نیست. من بارها و مجدد تکرار می‌کنم که موضع روسیه درخصوص کریمه و دونباس تغییری نمی‌کند.
پس از حمله روسیه به اوکراین در تاریخ 24 فوریه، هر دو طرف مذاکراتی را برگزار کرده‌اند اما تاکنون هیچ پیشرفت و توافقی حاصل نشده است.
مدینسکی گفت که اوکراین "رویکرد واقع‌بینانه‌تری" را در مذاکرات صلح از خود نشان داده است.
وی افزود که اوکراین آماده است تا "بی‌طرفی" خود را در رابطه با نداشتن تسلیحات هسته‌ای اعلام کند.
این رئیس هیئت مذاکره‌کننده روسی اشاره کرد که تاکنون "هیچ پیشرفتی" حاصل نشده است اما افزود: سوالاتی درخصوص کریمه و همچنین دونباس مطرح می‌شود؛ منطقه‌ای که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در ماه فوریه استقلال آن را به رسمیت شناخت. در این رابطه موضع مسکو تغییری نمی‌کند.
ولادیمیر مدینسکی گفت که او مثل دیوید آراخامیا، مذاکره کننده اوکراینی "خوش‌بینانه" به قضیه نگاه نمی‌کند؛ مذاکره کننده‌ای که به تلویزیون اوکراین روز شنبه اعلام کرد که پیش‌نویس توافق به حد کافی پیشرفت داشته است تا رئیس جمهوری روسیه با همتای اوکراینی خود دیدار کند.
وی افزود که مذاکرات از طریق ویدئوکنفرانس در روز دوشنبه ادامه خواهد داشت.