شناسهٔ خبر: 53332437 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد آنلاین قدیمی | لینک خبر

شگرد خوشمزه و مجلسی شدن حلوا

حلوا یکی از شیرینی های محبوب ایرانی است که در مراسم های مذهبی استفاده می شود. راز خوشمزگی این شیرینی در رعایت نکاتی هنگام طبخ نهفته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادآنلاین؛ حلوا از محبوب ترین شیرینی ماه رمضان و پای ثابت نذری‌هاست. از قدیم الایام تا کنون از حلوا نه تنها برای مراسم ختم و عزاداری‌های ملی و مذهبی استفاده می شد بلکه در بسیاری از مناطق ایران برای مراسم شادی و عروسی نیز حلوا تهیه می کنند. بسیاری از خانم های ایرانی با تهیه حلوای ساده آشنا هستند اما آیا رازهای خوشمزه شدن حلوا را بلدید؟

تهیه آرد مناسب

برای اینکه حلوای شما بافت لطیف تر و طعم بهتری داشته باشد، برای تهیه آن از آرد نان سنگک استفاده نمایید. آرد سبوس‌دار گلوتن پایینی دارد و به همین دلیل حلوا را لطیف‌تر می‌کند اما آرد نانوایی سبوس گرفته حلوای شما را سفت و کشدار می‌کند.

الک کردن آرد

برای اینکه آرد شما در حین پخت حلوا گلوله گلوله نشود، بهتر است قبل از تهیه حلوا آن را دو بار الک نمایید. الک کردن باعث سبک شدن آرد نیز می شود و مشکل گلوله شدن را برطرف خواهد کرد.

روغن مناسب برای تهیه حلوا

برای تهیه حلوا تنها از روغن جامد و کره استفاده نکنید. درست است با کره طعم و نرمی بهتری به حلوا می دهیم اما برای تفت دادن آرد مناسب نیست و زود می سوزد.

روغن جامد نیز می‌بندد و منظره و مزه بدی پیدا می‌کند پس اگر می خواهید از روغن جامد و کره در تهیه حلوا استفاده نمایید، حتما با روغن مایع مخلوط کنید.

روغن

تفت دادن آرد با روغن

یکی از ترفندهای بسیاری از کدبانوهای ایرانی برای تهیه حلوای خوشمزه این است که آنها ابتدا روغن را در ظرف مناسبی ریختی و روی شعله اجاق گاز قرار داده و سپس با آرد را درون روغن تفت می دهند تا رنگ آرد تغییر کرده و طلایی شود. تفت دادن آرد بدون روغن روی طعم حلوا تاثیر نامطلوب دارد.

مقدار تفت دادن آرد

یکی از نکاتی که بر طعم و رنگ حلوا اثر می گذارد، مقدار تفت دادن آرد می باشد، توجه نمایید آرد را باید با ملایمت سرخ کنید تا نسوزد چون اگر آرد بسوزد مزه‌ی حلوا تلخ می‌شود و شکل ظاهری آن نیز یک‌رنگ و یک‌دست نمی‌شود.

استفاده مناسب از میزان روغن و کره

بیش از اندازه از روغن استفاده نکنید زیرا سبب می شود روغن ببندد و کم‌تر از معمول استفاده کردن از روغن نیز باعث ترک خوردن حلوا می‌شود. اگر حلوایی که تهیه نموده اید، به دلیل اضافه‌کردن بیش از اندازه روغن شل بود، قبل از اضافه کردن شربت مقدار دیگری آرد اضافه کنید و آن را با حلوا تفت دهید.

کره2

افزودن شکر به اندازه

برای تهیه شهد حلوا آب را داخل ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم اجاق قرار دهید، سپس شکر را به آن اضافه کنید و آن را هم بزنید تا جایی که شکر کاملا در آب حل شود.سپس حرارت را خاموش کنید در این مرحله حتما شهد را بچشید تا خیلی شیرین یا خیلی بی مزه نباشد.

شیره انگور به جای شکر

برای کش دار شدن حلوایتان به جای شکر از شیره انگور در پخت آن استفاده کنید. شیره انگور طعم متفاوتی را به حلوا می بخشد و در بسیاری از مناطق کشور افزودن آن به حلوا مرسوم است.

استفاده از زعفران

برای خوشمزه شدن حلوا مقداری زعفران را به شهد اضافه کنید، زعفران حلوا را باید درشت‌ نباشد چون در حلوا دیده می‌شود.

زعفران2

استفاده از گلاب و عرق هل

برای خوش طعم و عطر شدن حلوا مقداری گلاب و عرق هل به شهد حلوایتان اضافه نمایید.

نجوشاندن شهد

برای جلوگیری از شکرک زدن حلوا شهد را نجوشانید و به محض حل شدن شکر در آن و گرم شدنش آن را از روی اجاق بردارید. شربت را سرد به حلوا نیافزایید زیرا مخلوط‌ کردن حلوا سخت می‌شود و انسجام کافی در حلوا به دست نمی‌آید، بهتر است شربت باید با دمای گرم به حلوا اضافه نمایید.

همچنین مقدار شربت باید به اندازه باشد، اگر شربت را بیش از اندازه به حلوا اضافه نمایید، حلوا شل می شود. اگر حلوای شما پس از افزودن شهد شل شد، آن را مجددا روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب اضافی آن تبخیر شود.

منبع: نمناک

نظر شما