شناسهٔ خبر: 53106764 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

حمله موشکی سپاه به اربیل چه تاثیراتی بر مذاکرات وین دارد؟

صاحب‌خبر -
حمله موشکی سپاه به اربیل چه تاثیراتی بر مذاکرات وین دارد؟
خبرگزاری آریا-سپاه ادغان کرد که مکان‌هایی که مورد حمله قرار داده مراکز جمع‌آوری و تجزیه و هدایت اطلاعاتی بوده است.
به گزارش خبرگزاری آریا، مراکزی که مورد اصابت حمله موشکی سپاه پاسداران قرار گرفتند، مراکز اصلی جاسوسی و عملیاتی اسرائیل در منطقه اقلیم کردستان بوده که در پوشش فعالیت‌های تجاری و اقتصادی اقدام به جمع‌آوری، سازمان‌دهی و انجام عملیات‌های نظامی می‌کردند.
در واقع می‌توان گفت که مراکز کنترل و فرماندهی اسرائیل در اقلیم بوده است. برخلاف برخی اظهارنظرها که این مراکز را به عنوان مراکز آموزش نیروهای تجزیه‌طلب معرفی کرده‌اند، این مراکز حلقه وصل داده‌های اطلاعاتی برای موساد بوده است و بسیاری از اطلاعات مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای ایران از این مراکز به موساد داده می‌شد.

سفر الکاظمی به اربیل به دنبال حمله موشکی سپاه به مقر موساد
نخست وزیر عراق یک روز پس از حمله موشکی به مقرهای جاسوسی موساد رژیم صهیونیستی در اربیل راهی منطقه اقلیم کردستان عراق شد.
بنابر گزارش رسانه های عراقی مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق روز دوشنبه یک روز پس از حمله موشکی به مقرهای جاسوسی موساد رژیم صهیونیستی در راس هیاتی بلندپایه شامل "عثمان الغانمی" وزیر کشور، "جمعه عناد" وزیر دفاع، "قاسم الاعرجی" مشاور امنیت ملی و تعدادی دیگر از مسئولان عراقی رهسپار اربیل شد و مورد استقبال مسرور بارزانی نخست وزیر اقلیم کردستان عراق قرار گرفت.
بنابر اعلام منابع عراقی، الکاظمی در این سفر با مسئولان اقلیم کردستان دیدار و از محل های اصابت موشک های شلیک شده در بامداد  (یکشنبه 22 اسفند ماه) به مقر جاسوسی موساد بازدید خواهد کرد.
به دنبال هدف قرار گرفتن دو پایگاه سازمان اطلاعات و عملیات ویژه (موساد) رژیم صهیونیستی در اربیل عراق طی بامداد یکشنبه (22 اسفند ماه) روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: در پی جنایات اخیر رژیم جعلی صهیونیستی و اعلان قبلی مبنی بر بی پاسخ نگذاردن جنایت ها و شرارت های این رژیم منحوس؛ مرکز راهبردی توطئه و شرارت صهیونیست‌ها" مورد هدف موشک های قدرتمند و نقطه زن "سپاه پاسداران انقلاب اسلامی" قرار گرفت. سپاه تاکیدکرد که بار دیگر به رژیم جنایتکار صهیونیستی هشدار می‌دهیم، تکرار هر گونه شرارت با پاسخ های سخت، قاطع و ویرانگر مواجه خواهد شد.
برخی منابع غیر رسمی اعلام کرده‌اند که در این حمله موشکی برخی از ماموران جاسوس رژیم صهیونیستی کشته یا زخمی شده‌اند.

سخنگوی وزارت خارجه : امیدواریم پیام گرفته شده باشد
در همین حال سعید خطیب زاده سخنگوی وزار خارجه  در نشست خبری با رسانه ها در پاسخ به سوال خبرنگار العالم که پرسید، پیش ازاین بارها و از مجاری مختلف به مسئولان عراقی و همچنین اقلیم کردستان عراق نسبت به تعرضات رژیم صهیونیستی از داخل اقلیم علیه ایران به شکلی مستند تذکر داده اید چرا محل اثر واقع نشده است؟ و آیا اقدام موشکی سحرگاه یکشنبه می تواند مسیر ادامه اقداماتی اینچنین علیه کشور را سد کند؟ خاطرنشان کرد، آن‌چه مشخص است دولت مرکزی عراق مسؤولیت قطعی دارد برای اینکه جغرافیای عراق محل تهدیدی برای کشور همسایه ایران نباشد. در تمامی موارد تذکراتی به کرار داده شده اما متاسفانه خاک عراق مورد سوءاستفاده طرف‌های ثالث، ضد انقلاب و گروهک‌های تروریستی ضد ایران بوده و آمریکا از داخل عراق عملیات نظامی علیه ایران انجام داده و رژیم اشغالگر قدس پایگاه‌های خرابکاری در عراق دارد. آنچه به دولت عراق اعلام کردیم این است که شرط دوستی احترام به منافع و حاکمیت و مهمتر از همه حفظ پایداری این روابط است. تذکرات ما نادیده گرفته شد و یکی از کانون‌های دسیسه و خرابکاری به صورت مسؤولانه مورد حمله قرار گرفت.
خطیب‌زاده عنوان کرد: امیدواریم پیام گرفته شده باشد. به صورت سیاسی و دیپلماتیک و غیراعلامی قبلا هم پیام‌هایی را فرستاده بودیم ولی واقعا در نقطه‌ای قرار گرفتیم که بی توجهی می‌شد و امنیت مرزهای ما خدشه دار شده بود. برخی کشورهایی که خودشان در نقض مکرر حاکمیت کشورهای دیگر و کشورهای همسایه و از جمله عراق نقش دارند نیرو فرستادند و کشورهای همسایه خود را اشغال کردند. شاهد برخی اظهارات از سوی آنها هستیم که توجه آنها را جلب می‌کنیم که به مسؤولیت خود بیش از پیش توجه کنند.
وی اظهار داشت: به هیچ وجه پذیرفته نیست که یکی از همسایگان ما که روابط عمیق و تعامل با ما دارد کانون ایجاد تهدید برای ایران باشد. این کانون تهدید شدن به یک کشور ثالث برنمی‌گردد. رژیم صهیونیستی بارها و بارها از داخل خاک عراق ناامنی ایجاد کرده است. ایران تحمل نمی‌کند کانونی در نزدیکی مرزهایش کانون خرابکاری و اعزام گروه‌های تروریستی باشد چه توسط گروهک‌های ضد انقلاب و چه رژیم صهیونیستی در داخل اقلیم. در ملاقات‌ها گفته شده و انتظارم از دولت مرکزی عراق این است که یک بار برای همیشه به این وضعیت پایان دهد و اجازه ندهد مرزهایش مورد سوءاستفاده قرار بگیرد.
خطیب‌زاده تصریح کرد: رژیم اشغالگر قدس بداند اشراف اطلاعاتی نسبت به تمام نقاطی که حضور دارد، داریم.

سفیر ایران: حمله به اربیل علیه پایگاه جاسوسی اسرائیلی صورت گرفت
 سفیر ایران در عراق گفت: «جمهوری اسلامی ایران به حاکمیت، ملت و دولت عراق احترام می گذارد» و «حمله موشکی اخیر به اربیل نه علیه حاکمیت عراق، بلکه واکنشی علیه صهیونست ها و پایگاه جاسوسی موساد بود».
ایرج مسجدی سفیر ایران در عراق در کنفرانس بین المللی «کرامت انسانی در گفتمان حسینی» در کربلای معلا تصریح کرد: «ما به حاکمیت عراق احترام می گذاریم و حاکمیت عراق و دولت آن مورد احترام و تکریم جمهوری اسلامی ایران است».
مسجدی با مطرح کردن این سوال که «چرا حمله علیه عین الاسد انجام شد؟» ادامه داد: «زیرا آمریکایی ها ابومهدی المهندس و سپهبد قاسم سلیمانی را در سرزمین عراق به شهادت رساندند و باید پاسخی به آمریکایی ها داده می شد؛ ما (در آن زمان نیز) فقط یک واکنش علیه آمریکا داشتیم که در عین الاسد رخ داد و هدف از آن، حاکمیت عراق نبود، بلکه پاسخ به آمریکایی ها بود».
سفیر ایران در بغداد افزود: در کردستان پایگاهی برای اسرائیلی ها ایجاد کردند و از آنجا علیه امنیت جمهوری اسلامی ایران فعالیت می شد. جمهوری اسلامی ایران از امنیت خودش نمی تواند کوتاه بیاید. بارها به مسئولان اقلیم تذکر دادیم، اما متاسفانه این پایگاه علیه امنیت ما وارد عمل شد و جمهوری اسلامی نیز علیه آن اقدام کرد.
به گفته مسجدی، «این کاری به حاکمیت عراق ندارد و بی احترامی به مردم و دولت عراق نیست؛ ما اول می خواهیم که شما شر اینها (اسرائیلی ها) را از منطقه بکنید و این اقدامات انجام نشود. حالا اگر این اقدام نشد، آیا جمهوری اسلامی باید دست روی دست بگذارد که اسرائیلی ها علیه امنیت ما اقدام کنند؟ این واکنش (عملیات موشکی) علیه صهیونیست ها بود نه ضد آمریکایی ها و نه عراق».
مسجدی ادامه داد: «چرا می گویند کنسولگری آمریکا (مورد هدف قرار گرفت)؟ نه اینکه ما از آمریکایی ها خوشمان بیاید. همه می دانند که ما 40 سال است با آمریکایی ها درگیریم و معلوم نیست تا کی طول بکشد، اما این عملیات هیچ ربطی به آمریکایی ها نداشت؛ نه به سفارت آمریکا و نه به کنسولگری آمریکا».
سفیر ایران در عراق تاکید کرد: «این عملیات علیه پایگاه امنیتی ضد انقلاب اسلامی ایران در منطقه اربیل اقلیم کردستان بود که باید از کردستان جمع شود. بنابراین برای ما حاکمیت عراق بسیار مورد احترام است. نه من و نه شما می پذیرید که اقلیم کردستان تبدیل به پایگاه اسرائیلی شود، زیرا (صهیونیست ها) علیه منافع دو ملت در حال اقدام هستند».
دو پایگاه جاسوسی سازمان اطلاعات و عملیات ویژه (موساد) رژیم صهیونیستی در اربیل عراق بامداد یکشنبه (22 اسفند ماه) هدف چندین موشک سپاه قرار گرفت. برخی از منابع غیر رسمی روز یکشنبه اعلام کردند که در این حمله موشکی برخی از ماموران جاسوسی رژیم صهیونیستی کشته یا زخمی شدند.

بلینکن به الکاظمی: تهران باید برای حمله موشکی پاسخ دهد
وزیر خارجه آمریکا انتونی بلینکن در گفت و گوی تلفنی با نخست وزیر عراق مصطفی الکاظمی از قصد واشنگتن برای پاسخگویی به تهران در رابطه با حمله موشکی به شهر اربیل از خاک ایران خبر داد.
به گزارش اسپوتنیک، ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه روز دوشنبه در این خصوص اطلاع داد.
به گفته ی وی بلینکن حمله موشکی در نزدیکی اربیل را که نقض حاکمیت عراق بود، محکوم کرده و با عراقی ها ابراز همدردی نمود. پرایس تاکید کرد: " وزیر خارجه آمریکا و نخست وزیر عراق توافق کردند که این حمله نیاز به وحدت در عراق و تشکیل فوری دولتی پاسخگو به مردم عراق و حفاظت از تمامیت ارضی کشور را نشان می دهد. وزیر امور خارجه از آمادگی ایالات متحده برای همکاری با دولت عراق و سایر کشورهای منطقه برای تضمین پاسخگویی ایران به این حادثه خبر داد."
بلینکن همچنین با بارزانی نخست وزیر کردستان عراق تلفنی گفت و گو کرد. آنها در خصوص این موضوع که"حادثه مذکور نیاز به اتحاد کردها و روابط پربار بین رهبری منطقه خودمختار کردستان و دولت عراق را نشان می دهد." وزیر امور خارجه همچنین به بارزانی اطمینان داد که ایالات متحده و سایر کشورهای منطقه قصد دارند "ایران را در قبال اقدامات بی‌ثبات‌کننده‌اش پاسخگو بدانند."

وزارت خارجه عراق سفیر ایران را احضار کرد
احمد الصحاف سخنگوی وزارت خارجه عراق از احضار سفیر ایران در اعتراض به عملیات موشکی بامداد امروز در کردستان عراق خبر داد. وی گفت که وزارت خارجه عراق با احضار "ایرج مسجدی" سفیر ایران، یادداشت اعتراض خود را تحویل او داده است.
به گزارش اسپوتنیک ، "احمد الصحاف" سخنگوی وزارت خارجه عراق از احضار سفیر ایران در اعتراض به عملیات موشکی بامداد امروز در کردستان عراق خبر داد.
احمد الصحاف در یک گفت‌و‌گوی تلویزیونی ضمن محکوم کردن این عملیات سپاه پاسداران که علیه مراکز جاسوسی و آموزشی موساد در اربیل صورت گرفت؛ گفت که وزارت خارجه عراق با احضار "ایرج مسجدی" سفیر ایران، یادداشت اعتراض خود را تحویل او داده است.
او در ادامه گفت که وزارت خارجه عراق به صراحت موضع خود را به اطلاع سفیر ایران رسانده است و این وزارتخانه تمامی اقدامات لازم برای ممانعت از وقوع چنین حملاتی در پیش خواهد گرفت.

واکنش امریکا به حمله موشکی سپاه به اربیل
 مشاور امنیت ملی آمریکا در یک گفت‌وگو به سوالاتی درباره حمله موشکی اخیر سپاه پاسداران به مواضع رژیم صهیونیستی در شمال عراق و تحولات اخیر مذاکرات وین پاسخ داد.
جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا در پی تحولات اخیر منطقه‌ای و بین‌المللی در بخشی از یک گفت‌وگو با این شبکه در پاسخ به این سوال که آیا حمله موشکی ایران به مواضعی در شمال عراق را که کنسولگری آمریکا نیز در آن‌جا واقع شده است محکوم می‌کند یا نه، گفت: البته. ما ایران را به خاطر انجام دادن این حمله محکوم می‌کنیم. ما هنوز در حال گردآوری اطلاعات درباره این هستیم که دقیقا هدف مورد نظر کجا بوده‌ است. چیزی که تا این ساعت از آن مطلعیم، این است که هیچ یک از مواضع آمریکا مورد اصابت قرار نگرفته‌اند و هیچ فرد آمریکای آسیب ندیده است.
به گزارش شبکه سی‌بی‌اس، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا در پی تحولات اخیر منطقه‌ای و بین‌المللی در بخشی از یک گفت‌وگو با این شبکه در پاسخ به این سوال که آیا حمله موشکی ایران به مواضعی در شمال عراق را که کنسولگری آمریکا نیز در آن‌جا واقع شده است محکوم می‌کند یا نه، گفت: البته. ما ایران را به خاطر انجام دادن این حمله محکوم می‌کنیم. ما هنوز در حال گردآوری اطلاعات درباره این هستیم که دقیقا هدف مورد نظر کجا بوده‌ است. چیزی که تا این ساعت از آن مطلعیم، این است که هیچ یک از مواضع آمریکا مورد اصابت قرار نگرفته‌اند و هیچ فرد آمریکای آسیب ندیده است.
سالیوان افزود: آمریکا کاملا با صراحت می‌گوید که هر کاری لازم باشد برای دفاع از مردم، منافعمان و متحدانمان انجام خواهیم داد.
به گفته او، آمریکا با دولت عراق و دولت کردستان عراق در حال رایزنی است و برای کسب توان موشکی در دفاع از شهرهایشان به آن‌ها کمک می‌کند.
مشاور امنیت ملی آمریکا در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که آیا توافق هسته‌ای در پی مکث اخیر ایجاد شده در دور هشتم مذاکرات وین از بین نرفته است، توضیح داد: اغلب مذاکره‌کنندگان به پایتخت‌هایشان بازگشته‌اند و باید در روزهای آتی ببینیم در دیپلماسی درباره توافق هسته‌ای چه پیش می‌آید.
این مقام ارشد آمریکایی با تکرار ادعای وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران، گفت: تنها چیزی که خطرناک‌تر از ایران مسلح به موشک‌های بالستیک و [مجهز به] توانمندی‌های نظامی پیشرفته خطرناک است، ایرانی است که علاوه بر دارا بودن تمامی آن‌ها، یک سلاح هسته‌ای هم داشته باشد و رئیس جمهور بایدن هنوز مصمم است مانع دستیابی ایران به یک سلاح هسته‌ای شود.
روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی امروز در بیانیه‌ای اعلام کرد: در پی جنایات اخیر رژیم جعلی صهیونیستی و اعلان قبلی مبنی بر بی پاسخ نگذاردن جنایت ها و شرارت های این رژیم منحوس؛ شب گذشته "مرکز راهبردی توطئه و شرارت صهیونیست‌ها" مورد هدف موشک های قدرتمند و نقطه زن "سپاه پاسداران انقلاب اسلامی" قرار گرفت.
این بیانیه می‌افزاید: بار دیگر به رژیم جنایتکار صهیونیستی هشدار می‌دهیم، تکرار هر گونه شرارت با پاسخ های سخت، قاطع و ویرانگر مواجه خواهد شد.

حمله در زمان حساس برای ایران وعراق
به نوشته واشنگتن‌پست، این حملات شبیه حملاتی است که توسط ایران در سال گذشته انجام شد. این حمله در زمان حساسی از سیاست عراق و لحظه‌ای مهم در روابط ایالات متحده با ایران انجام شده است.
به نظر می رسد در بغداد و اربیل، مذاکرات حساس و طولانی در مورد تشکیل دولت جدید، رو به پایان است. مقامات و تحلیلگران عراقی می گویند که ایران که به طور سنتی نقش مهمی در این زمینه داشته، و این در حالی است که روحانی شیعه مقتدی الصدر تلاش می‌کند تا سیاست در این کشور را جهت دیگری بدهد.
در صحنه بین‌المللی، مذاکرات بر سر احیای توافق هسته‌ای 2015 در شهر وین، پس از آن‌که روسیه به دنبال کسب امتیازاتی در رابطه با معاملات تجاری خود با تهران بود، برای مدت نامعلومی به حالت تعلیق درآمد.
مقامات گفته‌اند که اختلافات بین ایالات متحده و ایران که هنوز حل و فصل نشده است نیز احتمالاً در این ماجرا موثر بوده است -از جمله اختلاف در مورد حذف تحریم سپاه پاسداران و شرایط مورد انتظار برای تبادل زندانیان.
الن لوریا، نماینده دموکرات از ایالت ویرجینیا در توئیتر نوشته اگر صحت اخبار مربوط به حمله به کنسولگری آمریکا در اربیل تایید شود،‌‌دولت بایدن باید از مذاکرات با ایران خارج شود.

تاثیر حمله سپاه به اربیل بر مذاکرات وین
به گزارش اسپوتنیک ، آمریکایی ها و اروپایی ها به التماس افتاده بودند که ایرانی ها را راضی کنند به همان توافقات شش جلسه اول بسنده کنند، که البته دیگر منطقی نبود ایران به آن توافق ها بسنده کند و در نهایت ایران آنها را به عنوان پله اول پذیرفت و در چند دوره بعد گفتگوها اصرار بر تقاضاهای به حق خود برای محقق شدن خواسته های دیگر ایران بر مبنای رفع کل تحریم ها (از کل تحریم ها منظور تحریم های مرتبط با برنامه هسته ای و همچنین تحریم هایی که ترامپ برای سنگ اندازی در اجرای قطعنامه 2231 شورای امنیت و تحریم های دیگری که ترامپ وضع کرده تا اگر حتی دولتی در آمریکا بخواهد به برجام برگردد این تحریم ها اجازه بازگشت را ندهند است)، همچنین تضمین های لازم مبنی بر اینکه ایالات متحده اقدامات قبلی خود را تکرار نخواهد کرد، بود و هست.
البته چون آمریکایی ها و اروپایی ها مجبور هستند خواسته های "به حق ایران" را بپذیرند در دور ما قبل آخر گفتگو ها همه به یک پیشنویس در توافق رسیدند و به جز چند نکته که می توان آنها را کلیدی دانست بقیه بحث ها حل و فصل شده بود.
اصلی ترین نکته هم بحث تضمین هایی است که آمریکا باید تقدیم ایران کند و نکته دوم رفع تحریم برخی نهادهای کلیدی در جمهوری اسلامی بوده.
که البته بنا بر این بود هم این نهادها از لیست تحریمها و یا لیست موسوم به تروریسم برداشته شوند و هم تضمین های راضی کننده برای ایران ارائه شود.
فقط یک نکته را اینجا برای آنهایی که به دلیل دشمنی با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مخصوصا وابستگان مخالف نظام ایران در رسانه هایشان مطرح می کنند و متاسفانه برخی در داخل کشور تحت تاثیر آنها قرار می گیرند در پرانتز اشاره کنم و بعد مطلب را ادامه دهم.
بحث قرار گرفتن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست موسوم به تروریستی آمریکا موجب آن شده که بیش از نیمی از جوانان ایرانی که در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خدمت سربازی کرده اند عملا در این لیست به عنوان تروریست قلمداد شوند و اگر روزی به خارج کشور سفر کنند در کشورهای غربی به عنوان تروریست تلقی شوند و پذیرش چنین چیزی یعنی پذیرش اینکه بیش از نیمی از جوانان ایرانی تروریست هستند می باشد.
  موضع تیم مذاکره کننده ایرانی در گفتگوهای وین کاملا واضح و روشن است و اگر جایی مطمئن شوند منافع ایران محقق می گردد قطعا بدون در نظر گرفتن هر گونه مساله دیگری آن توافق را امضا می کنند و اگر توافقی امضا نشده به این دلیل می باشد که منافع ملی ایران در آن لحاظ نشده.
ایران منافع مشترکی با روسیه و چین و دیگر کشورها دارد اما یک کشور کاملا مستقل است و در این گفتگو ها هم به دنبال منافع خود می باشد، نقطه سر خط.
بحث جریان های اوکراین بحثی میان ایالات متحده و روسیه است که در نهایت هم باید میان این دو کشور حل شود و امروزه اوکراین که هیچ کل اروپا را آمریکایی ها به عنوان گوشت قربانی وسط گذاشته اند و حاضر نیستند به تعهدات خود در قبال روسیه عمل کنند، که البته ماجرا بسیار طولانی است و نمی خواهم از بحث خودمان دور شویم و فقط به این نکته اشاره کنم که در نهایت ماجرای اوکراین باید طی گفتگو های دیپلماتیک میان روسیه و آمریکا حل و فصل شود و همین هم خواهد شد، و مذاکره کنندگان ایرانی هم به خوبی این را می دانند .
بله هم به دلیل اینکه تنها تاثیری که جریان های اوکراین بر گفتگوهای وین گذاشته این بود که آمریکایی ها تصور کردند با اقداماتی که بر علیه روسیه انجام داده اند ممکن است حالا ایرانی ها ترسیده باشند و می توانند امتیازهای بیشتری از ایران بگیرند و به این دلیل دوباره زیر میز گفتگوها زدند و در لحظه آخر از تعهداتی که وعده داده بودند انجام دهند سرباز زدند.
در آخرین جلسه بنا بر این بود که آمریکایی ها واروپایی ها تضمین هایی را برای ایرانی ها بیاورند که آنها را راضی کند اما در نهایت با تضمین هایی وارد جلسه شدند که فقط چتر حمایتی برای شرکت های اروپایی و آمریکایی تامین می کند.
این در حالی است که بیش از 95% تعهدات خارجی مرتبط با برنامه هسته ای ایران تعهداتی است که روسها و چینی ها باید انجام دهند و طبیعی بود که روسیه و چین معترض شوند چون در صورت امضای آن توافق آنها باید تعهداتی را امضا می کردند که معلوم نبود در آینده شرکت هایشان بتوانند انجام دهند.
البته به نظر می رسند که آمریکایی ها و اروپایی ها هم عمدا چنین کاری را کردند تا هم در آینده راهکاری برای به هم زدن توافق داشته باشند هم اینکه شکست گفتگو ها را گردن روسیه و چین بیاندازند.
بحث تضمین های کتبی در اصل خواسته ایران است نه روسیه ونه چین.
اگر غربی ها راست می گویند با تضمین ها و رفع تحریم هایی که ایران می خواهد پای میز گفتگو بیایند و آنوقت ببینیم ایران می پذیرد یا نه؟
این در حالی است که سابقه نشان داده که حتی در زمانی که اصلا چین و روسیه در گفتگوها میان ایران و غرب کاره ای نبودند (منظور سالهای هشتاد و توافق سعد آباد) باز هم غربی ها به توافق های خود عمل نکردند و در حال حاضر هم همه در وین جمع شده اند تا سنگی را که ترامپ در چاه انداخته بیرون بیاورند.
به هر صورت می توان گفت ماجراهای اوکراین این ذهنیت را برای آمریکایی ها ایجاد کرد که ممکن است ایرانی ها ترسیده باشند و حاضر باشند امتیاز های بیشتری بدهند و حمله اخیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به پایگاه اسرائیلی ها در اربیل و همچنین هدف قرار دادن محلی که فقط چند ده متر با کنسولگری آمریکا فاصله دارد عملا نشان داد که ایرانی ها نه فقط نترسیده اند بلکه میدان حاضر است با قدرت هر چه تمامتر به کمک دیپلماسی بیاید و اگر آمریکایی ها و اروپایی ها هر چه زودتر به خواسته های ایران در وین تمکین نکنند قطعا ایران اقداماتی انجام خواهد داد که تا اتمام فرجه تنفس گفتگو ها نسق آمریکایی ها و اروپاییها و متحدینشان در منطقه را بگیرد و به یکباره آمریکایی ها و اروپایی ها به خود بیایند و ببینند مجبور هستند التماس کنند ایرانی ها همین نتیجه گفتگو های دور نهم را بپذریند.
ایران می توانست موشک ها را بزند و کلا به اینکه خودش زده اذعان نکند، همان کاری که معمولا مثلا اسرائیلی ها در سوریه می کنند، یا حتی از برخی دوستانش بخواهد این کار را به نیابت از ایران انجام دهند، اما وقتی که به اقتدار می ایستد و می گوید من زدم و خوب هم کردم زدم به قول معروف یعنی اینجا هستم ببینم حریف کیست، یعنی پیغام های زیادی برای طرف های زیاد.
سفسطه گویی های رسانه های وابسته به دشمنان جمهوری اسلامی را بگذارید کنار، اگر این سفسطه گویی ها را نکنند عجیب است.
آنچه مشخص است سپاه سیلی را همچین محکم زده که طرف مقابل چندین دور دور خودش بچرخد، بسیاری شاید متوجه نباشند که چرا سپاه این سیلی را اینگونه و الآن زده ولی آنکه خورده خوب متوجه است چرا خورده.