صاحبخبر - نخستوزیر عراق در سفر خود به مسکو با رییسجمهور و وزیر خارجه این کشور در مسکو دیدار و با آنها درخصوص آخرین تحولات عراق و منطقه و افزایش همکاری نظامی برای مقابله با داعش بحث و تبادلنظر کرد. به گزارش الجزیره، ولادیمیر پوتین در دیدار با حیدر العبادی، عراق را شریک قدیمی و مورد اعتماد خود خواند و بر افزایش همکاری نظامی و سرمایهگذاریها در این کشور تاکید کرد.
العبادی در این دیدار با بیان اینکه هدف مقابله با داعش حمایت از امنیت عراق و منطقه است، از روسیه خواست تا نقش مهمتری را در مقابله با داعش ایفا کند. در همین حال حیدر العبادی در دیدار با برخی تاجران و سرمایهگذاران روسی در مسکو تاکید کرد: فرصتهای کاری و سرمایهگذاری در عراق به رغم حملات داعش وجود دارد و دولت اقدامات جدی را برای افزایش سرمایهگذاریها انجام داده است.
کمک تسلیحاتی روسیه
در این میان روسیه اعلام کرده حاضر به کمک تسلیحاتی به عراق برای جنگ با «دولت اسلامی» است. وزیر امور خارجه روسیه پنجشنبه گذشته طی دیدار با حیدر عبادی، نخستوزیر عراق، در مسکو گفت که روسیه قصد دارد هر کاری میتواند بکند تا از عراق در مقابله با تروریسم حمایت کند. همچنین رییسجمهور روسیه هم تاکید کرد که خواست کشورش همکاری نظامی نزدیک با عراق است. حیدر عبادی نیز گفت که هدفش از سفر به مسکو، تحکیم همکاری با روسیه در جنگ علیه تروریسم است.
ولادیمیر کوشین، مشاور پوتین، به اینترفاکس گفت که عراق میخواهد بیش از هر چیز هلیکوپترهای جنگی از روسیه بخرد. دولت عراق در سال ۲۰۱۳ سفارش بیش از ۴۰ فروند هلیکوپتر را به روسیه داد که چند فروند آنها تاکنون تحویل عراق داده نشده است.
اوباما: آمریکا جنگ را نباخته است
به گفته رییسجمهور آمریکا تصرف رمادی توسط «دولت اسلامی» به معنای شکست در جنگ علیه گروه جهادگرایان نیست. روسیه اعلام کرده از عراق حمایت نظامی خواهد کرد. باراک اوباما تصرف شهر رمادی عراق توسط «دولت اسلامی» را عقبگردی تاکتیکی خواند و گفت که جنگ علیه این گروه جهادگرایان شکست نخورده است.
اوباما در مصاحبه با نشریه خبری «آتلانتیک» که پنجشنبه گذشته منتشر شد، گفت: فکر نمیکنم که ما داریم (جنگ را) میبازیم. رییسجمهور آمریکا گفت: تردیدی نیست که این عقبگردی تاکتیکی بود، اگرچه رمادی از مدتها پیش آسیبپذیر بوده است.
اوباما در مصاحبه با «آتلانتیک» کمبود یکساله هرگونه آموزش و نیروی کمکی برای ارتش عراق را عامل اصلی از دست دادن «رمادی» خواند. او گفت که آموزش نیروهای امنیتی عراق، سنگربندیهای آنها و سیستم فرماندهی و کنترل آنها در استان «انبار» که مرکز آن «رمادی» است، به قدر کافی با سرعت صورت نگرفته است.
اما بسیاری از ناظران مسایل منطقه معتقدند که ارتش عراق حتی با کمک حملههای هوایی آمریکا نمیتواند در جنگ علیه نیروهای «دولت اسلامی» که به خوبی آموزش دیده و از انگیزه بالا برخوردارند، پیروز شود.
به گزارش دویچهوله، آمریکا و عراق هر دو با اکراه از شبهنظامیان قومی و مذهبی برای جنگ علیه داعش استفاده میکنند. آمریکا از دولت عراق خواسته که از میان قبایل سنی سربازگیری کند و این کاری است که دولت شیعی عراق با علاقه انجام نمیدهد. اوباما در مصاحبه خود گفت که هماکنون تلاش بر فعال کردن قبایل سنی در همراهی برای جنگ علیه داعش است.
تلاش برای کنترل انبار
به گفته دولت عراق به زودی عملیات گستردهای برای پس گرفتن استان انبار از دست «دولت اسلامی» آغاز خواهد شد. انبار، بزرگترین استان عراق است و کنترل امور آن همواره برای همه حکومتهای عراق با چالش و دشواری همراه بوده است.
بغداد اعلام کرد که اولویت نظامی فعلی کشور تلاش برای پس گرفتن کنترل دوباره استان انبار از دست نیروهای گروه «دولت اسلامی» است. این در حالی است که پیشروی داعش در استان انبار در هفتههای گذشته نیز ادامه داشته و گروه «دولت اسلامی» موفق شد که کنترل رمادی، مرکز استان انبار را نیز در اختیار گیرد.
سخنگوی سازمان بدر در عراق نیز که یکی از گروههای شیعه شبهنظامی در جنگ علیه داعش است، در گفتوگویی با ایرنا اعلام کرد که در حال تدارکات و پشتیبانی نیروهای عملیاتی برای حمله گسترده به مواضع داعش در این استاناند. وی مدعی شد که الانبار را به گورستان داعش تبدیل خواهند کرد.
با تمرکز اولویتها بر این استان، خبرگزاری فرانسه در گزارشی، آماری کلی از وضعیت این استان منتشر کرد. استان انبار، بزرگترین استان عراق محسوب میشود و مساحت این استان با مساحت کشور یونان برابر است. بعد از رمادی که مرکز این استان است، فلوجه و حدیثه دو شهر مهم و بزرگ دیگر انبار هستند. جمعیت استان انبار بیش از دو میلیون نفر است و تقریبا همه ساکنان این استان را سنیمذهبها تشکیل میدهند.∎