شناسهٔ خبر: 52923774 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه سپید | لینک خبر

بیش از یک میلیارد نفر در جهان چاق هستند

صاحب‌خبر -

سازمان جهانی بهداشت به مناسبت روز جهانی چاقی در بیانیه‌ای اعلام کرد بیش از یک میلیارد نفر در جهان چاق هستند.
به گزارش سپید به نقل از وبدا، متن بیانیه این سازمان به شرح زیر است: «روز جهانی چاقی ۲۰۲۲ – تسریع اقدامات برای توقف چاقی
بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان چاق هستند، ۶۵۰ میلیون بزرگسال، ۳۴۰ میلیون نوجوان و ۳۹ میلیون کودک. این تعداد همچنان در حال افزایش است. سازمان جهانی بهداشت تخمین می‌زند که تا سال ۲۰۲۵، تقریباً ۱۶۷ میلیون نفر بزرگسال و کودک به دلیل اضافه وزن یا چاق بودن، سلامت کمتری خواهند داشت. به مناسبت روز جهانی چاقی در سال۲۰۲۲، از کشورها خواسته می‌شود تا برای معکوس کردن این بحران بهداشتی قابل پیش‌بینی و قابل پیشگیری، اقدامات بیشتری انجام دهند. چاقی یک بیماری است که بیشتر سیستم‌های بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بر قلب، کبد، کلیه‌ها، مفاصل و سیستم تولید مثل تاثیر می‌گذارد. این بیماری منجر به طیف وسیعی از بیماری‌های غیرواگیر (NCDs) مانند دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی عروقی، فشار خون بالا و سکته مغزی، اشکال مختلف سرطان و همچنین مشکلات سلامت روان می‌شود. افراد چاق نیز سه برابر بیشتر در معرض خطر بستری شدن در بیمارستان برای COVID-19 هستند.
کلید پیشگیری از چاقی این است که زودتر اقدام کنید، در حالت ایده آل حتی قبل از بچه دار شدن. تغذیه خوب در بارداری و به دنبال آن تغذیه انحصاری با شیر مادر تا سن ۶ ماهگی و ادامه شیردهی تا ۲ سالگی و بعد از آن، برای همه نوزادان و کودکان خردسال بهترین است.
در عین حال، کشورها باید برای ایجاد یک محیط غذایی بهتر با یکدیگر همکاری کنند تا همه بتوانند به یک رژیم غذایی سالم دسترسی داشته باشند و از عهده آن برآیند. گام‌های موثر شامل محدود کردن بازاریابی غذا و نوشیدنی‌های سرشار از چربی، شکر و نمک، مالیات بر نوشیدنی‌های شیرین و دسترسی بهتر به غذای مقرون به صرفه و سالم است. شهرها و شهرک‌ها باید فضایی را برای پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری و تفریح ایمن ایجاد کنند و مدارس باید به خانواده‌ها کمک کنند تا عادت‌های سالم را از همان ابتدا به کودکان بیاموزند.
توصیه‌های این سازمان در بسیاری از زمینه‌ها به بحران جهانی چاقی پاسخ می‌دهد که شامل نظارت بر روندها و شیوع جهانی، توسعه طیف گسترده‌ای از راهنمایی‌ها برای رسیدگی به پیشگیری و درمان اضافه وزن و چاقی و ارائه پشتیبانی و راهنمایی اجرایی برای کشورها است.
به دنبال درخواست کشورهای عضو، دبیرخانه سازمان جهانی بهداشت در حال توسعه یک برنامه اقدام شتاب دهنده برای توقف چاقی، مقابله با اپیدمی در کشورهای پر بار و تسریع اقدامات جهانی است.
چهار راه برای پیشگیری از چاقی:
۱- روزانه پنج یا شش وعده میوه و سبزی بخورید.
۲-غذاهای فرآوری شده را از رژیم غذایی خود حذف کنید و از محصولات غلات کامل استفاده کنید.
۳- ۳۰ دقیقه در روز ورزش کنید.
۴-کالری‌هایی که می‌سوزانید در مقابل کالری دریافتی خود متعادل کنید.»

نظر شما