شناسهٔ خبر: 5288163 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه جهان‌صنعت | لینک خبر

گردهمایی سراسری معاونان اجتماعی و پلیس‌های تخصصی ناجا برگزار شد؛

تاکید بر رعایت حقوق شهروندی

صاحب‌خبر - به گزارش خبرگزاری‌ها، فرمانده نیروی انتظامی روز گذشته در گردهمایی روسای پلیس آگاهی سراسر کشور که با حضور معاونان اجتماعی و پلیس‌های تخصصی ناجا برگزار می‌شد، برخورد با تجاوز به عنف را از برنامه‌های اصلی نیروی انتظامی دانست و از نتیجه مطلوب بخشید از پرونده‌ها خبر داد.
حسین اشتری با اشاره به پرهیز از بدرفتاری با مجرم گفت: رهبر معظم انقلاب همواره بر این موضوع تاکید داشته‌اند و ما نیز به رعایت حقوق شهروندی در این زمینه تاکید داریم چراکه باید رفتار ما رفتار اسلامی باشد.
وی با اشاره به کشف علمی جرایم و پرهیز از بدرفتاری با مجرم گفت: رهبر معظم انقلاب همواره بر این موضوع تاکید داشته‌اند و ما نیز به رعایت حقوق شهروندی در این زمینه تاکید داریم چراکه باید رفتار ما رفتار اسلامی باشد و با توجه به تجهیزات و امکاناتی که در اختیار داریم به کشف وقوع جرم برسیم.
فرمانده ناجا افزود: چنانچه شروری در حین دستگیری مقاومت کند و با سلاح به ما حمله کند، ما نیز با سلاح با او برخورد می‌کنیم اما بعد از دستگیری رفتارمان، رفتار اسلامی خواهد بود.
وی با بیان اینکه تمام ماموریت‌های نیروی انتظامی حساسیت خاص خود را داشته اما پلیس آگاهی ویژگی خاص خود را دارد، ادامه داد: تمام اقدامات و ماموریت‌های سال گذشته و دو ماه امسال در حوزه سرقت و قاچاق و سایر ماموریت‌ها را با شیب و سرعت بیشتری انجام خواهیم داد.
اقدامات قرارگاه سرقت باید آسیب‌شناسی شود
فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه باید مبارزه با سرقت مثل سال گذشته در اولویت قرار گیرد، گفت: قرارگاه مبارزه با سرقت باید با قوت و تجربه بیشتر به کار خود ادامه داده و آسیب‌شناسی شود که نتیجه اقدامات انجام شده تا چه میزان اثربخش بوده و آسایش و امنیت مردم را به ارمغان آورده است.
سردار اشتری با اشاره به استفاده از تجهیزات نوین و کشف علمی جرایم افزود: گام‌های خوبی در این زمینه برداشته شده اما باید از این ظرفیت بیشتر استفاده شود. براین اساس در مبارزه با سرقت‌های خرد، کلان و مسلحانه باید از تمام توان و ظرفیت‌های داخل نیروی انتظامی بهره‌برداری شود و چنانچه در این حوزه تکنولوژی آمده که سبب پیشرفت در سرعت کشف جرم شود، استفاده کرد و چنانچه لازم است بانک‌های اطلاعاتی تجمیع شود، این اقدام صورت گیرد.
وی تجمیع بانک‌های اطلاعاتی در داخل و بیرون از ناجا را از دیگر اولویت‌های نیروی انتظامی عنوان کرد و گفت: در صورتی که این بانک راه‌اندازی شود، ظرفیت کشف جرایم افزایش می‌یابد و این موضوع باید در کمیسیون عملیات و سایر کمیسیون‌های مربوطه پیگیری شود.
سردار اشتری با اشاره به شناسایی عوامل وقوع سرقت افزود: آمارها نشان می‌دهد که در سرقت‌های خرد، درصد بالایی از سارقان را معتادان تشکیل می‌دهند.
وی راه‌های کاهش آمار سرقت را اقدامات پیشگیرانه و پیش‌دستانه عنوان و اظهار کرد: نیروی انتظامی به‌دنبال تشکیل پرونده نیست، هر چند این کار انجام می‌شود و مجرمان دستگیر می‌شوند اما باید ریشه جرایم بررسی شود، براین اساس باید با هماهنگی دستگاه‌های مربوطه و اقدامات کارشناسانه، سرقت کاهش یابد.
سردار اشتری تاکید کرد: اگر یک نفر سرقت کند، هیچ توجیهی ندارد اما دستگاه‌های متولی نظم و امنیت و افرادی که می‌توانند، کمک کنند باید پای کار بیایند، ممکن است عوامل اقتصادی و بیکاری و سایر موضوعات مختلف عامل سرقت باشد که باید این مساله کارشناسی شود زیرا این مساله نیازمند کار ریشه‌ای و آینده پژوهشی است که با همکاری دفاتر تحقیقاتی و مراکز دانشگاهی امکان‌پذیر است تا نتایج به مسوولان مربوطه منعکس شود.
وی گفت: اقدامات پیشگیرانه قبل از وقوع سرقت نیست باید اقداماتی انجام شود تا فردی به سمت سرقت نرود. باید دید در فرآیند جرم چه میزان هزینه برای خانواده و مجموعه نظام و سایر دستگاه‌های دولتی در پی خواهد داشت.
کشف ۶۴ تن مواد مخدر
در 2 ماهه نخست سال
در حاشیه این گردهمایی همچنین جانشین فرمانده نیروی انتظامی، در جمع خبرنگاران درباره اولویت‌های پلیس در مقابله با مواد مخدر گفت: اولین اولویت مبارزه با ورود مواد به کشور است که نیروی انتظامی با تمام توان در این زمینه عمل می‌کند. در سال گذشته نیروی انتظامی ۸۷ شهید تقدیم به انقلاب کرد که اکثر آنها در راه مبارزه با مواد مخدر بوده است.
اسکندر مومنی با اشاره به اینکه کشف ۴۹۰ تن مواد مخدر در سال گذشته نشان از اهمیت و توجه پلیس به بخش مبارزه با مواد مخدر دارد، افزود: امسال نیز در دو ماهه اول سال ۶۴ تن مواد مخدر کشف شده است.
وی اولویت دوم را مقابله با توزیع در داخل کشور اعلام کرد و گفت: مساله دیگر بحث پیشگیری از بروز تخلفات در حوزه مواد مخدر است، اقدامات پیشگیرانه در جلوگیری از بروز اینگونه تخلفات بسیار موثر هستند.
مومنی با تاکید بر اینکه خانواده‌ها در این زمینه باید کمک کنند، افزود:جوانان نیز باید بدانند، حتی با یک‌بار تجربه کردن استفاده از این مواد ممکن است به دام اعتیاد دچار شوند.
مومنی ادامه داد: اعتیاد علاوه بر اینکه جنبه جرم دارد، نوعی بیماری صعب‌العلاج است که راه درمان و بازگشت فرد به جامعه را بسیار سخت و دشوار می‌کند. اگر جوانان بدانند که چه خطری بعد از استفاده از مواد مخدر پیش روی آنهاست، هرگز به سمت استفاده از آن نمی‌روند.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به اینکه درمان اولویت چهارم پلیس مبارزه با مواد مخدر است، گفت: در این بخش باقی دستگاه‌ها نیز باید به نیروی انتظامی کمک کنند.
مومنی تصریح کرد: جلوه خیابانی معتادان نیز که موجب آزردگی و احساس عدم امنیت در بین مردم می‌شود نیز از دیگر اولویت‌های پلیس در بحث مبارزه با مواد مخدر است. جمع‌آوری معتادان سخت نیست، ولی وقتی آنها جمع‌آوری می‌شوند، باید مرکزی باشد که آنها را بازپروری و امکان بازگشت آنها به جامعه را فراهم کند.
وی تاکید کرد: جمع‌آوری معتادان یک موضوع بین بخشی است و لازم است همه کمک کنند تا شهر جلوه بهتری پیدا کند، گرچه با بحث مبارزه شاهد کاهش اعتیاد در کشور هستیم اما در زمینه بازپروری و نگهداری نیازمند تقویت هستیم.
وی با اشاره به اینکه نظر سنجی‌ها نشان می‌دهد؛ اولین دغدغه افراد جامعه بحث مبارزه با مواد مخدر است، افزود: درمان و بازگشت معتادان به جامعه دشوار است از این رو نیروی انتظامی تمام تلاش خود را در مبارزه با مواد مخدر در همه عرصه‌ها انجام می‌دهد.
جانشنین فرمانده ناجا افزود: مراکز نگهداری معتادان در سال ۹۳ رشد داشته اما کافی نیست و لازم است در سال ۹۴ نیز در این‌باره اقداماتی انجام شود. البته این موضوع محدود به تهران نیست و در کل کشور باید این موضوع مورد توجه قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه ما مرزهای طولانی برای ورود مواد مخدر داریم و فضای مناسبی برای کشت مواد در کشور همسایه وجود دارد، افزود: بیشتر تلاش ما در بحث ورود و ترانزیت مواد انجام می‌شود، ان‌شاالله با انسداد مرز‌ها ورود مواد به حداقل برسد. اقداماتی که تاکنون نیز انجام شده نشان از توجه نیروی انتظامی به این موضوع داشته است.
مومنی در پاسخ به سوالی درباره سرقت از بانک در کشور گفت: سرقت مسلحانه از بانک امسال نسبت به سال گذشته در کل کشور کاهش داشته است.
وی درباره قاچاق انسان به کشور و ورود افغان‌ها از طریق مرز‌ها به کشور گفت: قاچاق انسان از طریق مرز راه‌های فرعی و بیراهه‌ها انجام می‌شود، اینکه عنوان شده آمار ورود افراد به طور قاچاقی به کشور زیاد است، شاید به این خاطر است که پلیس آماری از اقدامات مثبت خود در این باره اعلام نکرده است.
وی تاکید کرد: امیدواریم بودجه لازم در این خصوص تخصیص داده شود تا بتوانیم امنیت مرز‌ها را بیشتر کنیم.

نظر شما