شناسهٔ خبر: 5286137 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: بی‌بی‌سی فارسی | لینک خبر

مرضیه افخم: ایران در صورتی توافق می‌کند که به موارد مورد نظرش دست پیدا کند

مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت تا زمانی که همه موضوع‌های مورد نظر کشورش به نتیجه نرسد، توافقی بر سر فعالیت‌های هسته‌ای ایران انجام نخواهد شد.

صاحب‌خبر -
نحوه بازرسی آژانس بین المللی انرژی اتمی از تاسیسات هسته‌ای و مراکز نظامی ایران از جمله مسایل مورد اختلاف است

مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت تا زمانی که همه موضوع‌های مورد نظر کشورش به نتیجه نرسد، توافقی بر سر فعالیت‌های هسته‌ای ایران انجام نخواهد شد.

مری هارف، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا پیشتر گفته بود اگر طرف‌های مذاکره‌کننده با ایران به تاسیسات یا فعالیت‌های هسته‌ای این کشور که ابعاد نظامی احتمالی دارد، دسترسی پیدا نکنند، این مساله مشکل‌آفرین خواهد بود.

نحوه بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تاسیسات هسته‌ای و مراکز نظامی از جمله مسایلی است که شماری از مقام‌ها و سیاستمداران ایرانی در باره آن ابراز نگرانی کرده‌اند.

آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران گفته است که اجازه نمی‌دهد "بیگانگان" از هیچ یک از مراکز نظامی هیچ گونه بازرسی انجام دهند.

خانم افخم گفته است که ایران "تنها در صورتی توافق می‌کند که به موارد مورد نظرش" دست پیدا کند.

مری هارف، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به خبرنگاران گفته است که طبق توافق ایران و کشورهای پنج به علاوه یک، این کشور موافقت کرده که ابعاد نظامی احتمالی برنامه هسته‌ای ایران بررسی شود و بخشی از این روند، امکان دسترسی است.

شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران از احتمال بازرسی از مراکز نظامی ایران ابراز نگرانی کرده و با آن مخالفت کرده‌اند.

آقای خامنه‌ای روز گذشته گفت "اجازه هیچ گونه بازرسی از هیچ یک از مراکز نظامی و همچنین گفت‌و‌گو با دانشمندان هسته‌ای و سایر رشته‌های حساس و اهانت به حریم آنها، داده نخواهد شد."