به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در سخنانی در کاخ سفید و در جمع خبرنگاران بدون آنکه به سوالی پاسخ دهد، افزود، اقدام رئیس جمهوری روسیه آغاز تهاجم به اوکراین است و همانطور که پوتین به آن اشاره کرده، برای انجام آن از دوما کسب اجازه کرده است. بنابراین وضع تحریمها علیه روسیه را که بسیار فراتر از آنچه ما و متحدانمان در سال ۲۰۱۴ انجام دادیم، آغاز می کنم.
بایدن تصریح کرد اگر روسیه به این تهاجم ادامه دهد ما آماده ایم تا تحریم های بیشتری علیه آن وضع کنیم.
رئیس جمهوری آمریکا ادامه داد چه کسی به پوتین این اجازه را داده است که بخشی از سرزمین کشور همسایه خود را به عنوان کشور مستقل به رسمیت بشناسد. این نقض فاحش قوانین بین المللی و نیازمند پاسخ قاطع جامعه بین المللی است.
بایدن خاطر نشان کرد در چند ماه گذشته ما به همراه متحدان و شرکای خود مشغول آماده سازی این پاسخ بوده ایم. من به پوتین مستقیما اعلام کرده بودم اگر روسیه علیه اوکراین اقدام کند، ما پاسخ خواهیم داد و اکنون بدون شک روسیه علیه اوکراین اقدام کرده است.
وی اظهار داشت بنابراین امروز اولین مجموعه از تحریم ها علیه روسیه را در پاسخ به اقدامات روز گذشته این کشور اعلام می کنم. این تحریم ها با هماهنگی نزدیک متحدان و شرکا آماده شده است و اگر روسیه به تشدید شرایط ادامه دهد، این تحریم ها نیز تشدید خواهد شد.
رئیس جمهوری آمریکا اضافه کرد ما تحریم های مسدود کننده کامل بر دو موسسه مالی بزرگ روسیه وضع می کنیم و این موسسات وی ای بی (VEB ) و بانک ارتش روسی هستند.
وی ادامه داد ما تحریم های جامع بر بدهی دولتی روسیه وضع می کنیم به این معنی که دسترسی دولت روسیه از تامین مالی غرب قطع می شود. روسیه دیگر نمی تواند در غرب درآمد داشته باشد و نمی تواند در بازارهای آمریکا و اروپا به تجارت بپردازد.
پیش از این، جان فاینر یک مقام ارشد امنیت ملی در دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی گفت: آمریکا در چند ساعت آینده امروز قصد دارد به سهم خود اعلامیه های مهمی منتشر کند. این اعلامیه ها شامل وضع تحریم های آمریکا در پاسخ به اقدام دیروز روسیه است.
وی ادامه داد: اگر روسیه اقدامات بیشتری انجام دهد، ما از طریق تحریم ها، عواقب شدید و مهمی را بر آن تحمیل خواهیم کرد. این تحریم ها علاوه بر سایر پاسخ های ما از جمله کمک امنیتی به اوکراینی ها برای دفاع از خود، موضع نیروهای نظامی و جابجایی نیروهای آمریکا مانند آنچه در روزهای اخیر شاهد آن بوده ایم، خواهد بود.
این مقام امنیت ملی آمریکا اشاره کرد که واشنگتن هم اکنون قصد ندارد تمام تحریم های خود علیه روسیه را وضع کند زیرا اگر می خواهید پوتین را از گرفتن کی یف و اوکراین بازدارید باید برخی از تهدید های تحریم ها را علیه آن حفظ کنید.
∎