به گزارش اقتصادنیوز به نقل از همشهری آنلاین، برای ورود به استان کرمانشاه چندین مسیر وجود دارد، اما مهمترین محور ورودی به کرمانشاه مسیر تهران- ساوه است. بیش از ۸۰ درصد سفرهای داخلی از ورودی این جاده که در شرق استان واقع است، انجام میشود، بنابراین ما نیز سفر خود را از همین محور شروع میکنیم. شما نیز میتوانید باتوجه به مبدا خود مسیر ما را از هر کجا که میتوانید دنبال کنید.
باید بدانید که در این مسیر از شهرهای همدان و اسدآباد میگذرید. فاصله کرمانشاه تا تهران حدود ۵۰۰ کیلومتر است. این مسیر کوتاهترین مسیر تهران به کرمانشاه محسوب میشود. فاصله زمانی کرمانشاه به تهران از این مسیر نیز حدود ۶ ساعت است.
پس از گذر از اسدآباد همدان به کنگاور، صحنه و هرسین میرسید. از هرسین ۲ مسیر پیش رویتان است؛ یکی کرمانشاه و دیگری سنقر و کلیایی. چنانچه شهر کرمانشاه را برای بازدید انتخاب کردید میتوانید بعد از گشت و گذار در آن بهسمت روانسر، جوانرود و در نهایت پاوه و اورامانات حرکت کنید. فاصله جوانرود تا پاوه ۴۵ کیلومتر است.
قبل از رسیدن به پاوه نیز دو راهی دیگری وجود دارد. در راهی که به بخش باینگان ختم میشود (باینگان یکی از بخشهای شهرستان پاوه است) چندین روستای زیبا وجود دارد که دیدن آنها نیز خالی از لطف نیست.
روستای ساتیاری
روستای ساتیاری یکی از زیباترین روستاهای منطقه اورامانات در پاوه است. این روستا در حد فاصل ۲۵ کیلومتری شهرستان پاوه قرار دارد. روستای ساتیاری نزدیکترین روستا به بخش باینگان نیز هست. آبوهوای بسیار خوب ساتیاری در فصل بهار گردشگران بسیاری را بهسمت خود میکشاند. این روستا پر از درختان متنوع و سرسبز است. همچنین معماری سنگی و پلکانی درکنار مردمی مهماننواز روستای ساتیاری را به یک مقصد گردشگری تبدیل کرده است، بنابراین اگر به روستاگردی علاقه دارید ساتیاری را از دست ندهید.
روستای زردویی
یکی دیگر از روستاهای زیبا در شهرستان پاوه روستای زردویی است. این روستای زیبا علاوه بر جاذبههای طبیعی وتاریخی به دلیل برپایی جشنهای مختلف مانند جشن آزاد سازی کبک، جشن انار، جشن آگر، جشن تبرسوزان و... گردشگران و مسافران زیادی را بهسمت خود میکشاند. قدمت روستای زردویی به دوره قبل از اسلام بر میگردد و بههمین دلیل هر ساله پذیرای باستانشناسان زیادی از کشورهای مختلف است. با این اوصاف و طبق آمار زردویی پربازدیدترین روستای کرمانشاه محسوب میشود. آب و هوای معتدل و بافت سنگی خانهها و سر ریزشدن نهرها و صدای طنین انداز پرندگان در سراسر روستا آرامش خاصی به شما خواهد داد. بنابراین بازدید از این روستا را از دست ندهید.
هجیج
هجیج از روستاهای پرجاذبه کرمانشاه در اورامانات است که علاوه بر جاذبههای طبیعی از نظر صنایع دستی و بافت روستایی مورد توجه است. امامزاده کوسه هجیج و رودخانه سیروان نیز در این روستا قرار دارند. این روستا با داشتن کوه و درخت، رود و چشمه بهشت طبیعتدوستان است. در کنار رود سیروان نیز یک تفرجگاه قرار دارد که میتوانید کمی بنشینید و یا حتی قایقسواری کنید.
منطقه محافظت شده بوزین و مرخیل
منطقه حفاظتشده بوزین و مرخیل منطقهای جنگلی و کوهستانی است که نزدیک به مرز کشور عراق قرار دارد. این منطقه برای محافظت از گونههای در حال انقراض شوکای ایرانی و گوزن مینیاتوری از سال ۱۳۷۴ جزو منطقههای شکار ممنوع و از سال ۱۳۷۸ بهعنوان منطقه حفاظتشده اعلام شد. همچنین پوشش گیاهی این منطقه هم شامل بلوط ایرانی، زیتون، ارغوان، گلابی وحشی، بنه، زالزالک و زبان گنجشک است و حیواناتی نظیر شوکای ایرانی، گوزن مینیاتوری، پلنگ، سیاهگوش و گربه وحشی در آن زندگی میکنند.
آبشار دریبر
آبشار دریبر یکی از جاذبههای گردشگری پاوه است که در مسیر جاده نوسود به پاوه قرار دارد، این آبشار زیبایی منحصر به فردی به این منطقه بخشیده است. دریبر پس از ریزش از چندین ارتفاع کوتاه و بلند به رودخانه پاوهرود و سپس به رودخانه سیروان میپیوندد.
آبشار دشه
آبشار دشه در فصول مختلف به دلیل زیبایی گردشگران زیادی را مجذوب خود میکند. این آبشار پس از عبور از رودخانه پاوهرود، وارد رودخانه بزرگ سیروان میشود.
آبشار نودشه
آبشار نودشه در روستای نودشه که یکی از توابع شهر پاوه است قرار دارد. جاده پاوه به نودشه نیز بسیار دیدنی است و از چشماندازهای زیبایی مانند کوه، صخره، دره، رودخانه، چشمه و جنگل برخوردار است. این آبشار در امتداد رودخانه سیروان میان کوههای بلند و درههای عمیق جا خوش کرده است. روستای نودشه بهدلیل صعبالعبور بودن و دور افتادگی همچنان بکر و دستنخورده مانده است. بنابراین دیدن این روستا هم خالی از لطف نیست.
سد داریان
سد داریان یک سد خاکی ساخته شده روی رودخانه سیروان در نزدیکی شهر نودشه شهرستان پاوه است که در مجاورت روستای داریان قرار دارد. این سد در ایام تعطیلات گردشگران زیادی را به خود جذب میکند.