شناسهٔ خبر: 52641527 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: بولتن‌نیوز | لینک خبر

آیین اختتامیه سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر

باشگاه خبرنگاران جوان

آیین پایانی سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر با حضور وزیر ارشاد و تعدادی از هنرمندان در تالار وحدت تهران آغاز شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش بولتن نیوز، اختتامیه سی و هفتم جشنواره موسیقی فجر شامگاه روز جمعه بیست و نهم بهمن ماه به دبیری حسن ریاحی پس از پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و قرائت قرآن آغاز شد.

در ابتدای مراسم ویدیو کلیپی به آهنگسازی بهزاد عبدی و خوانندگی محمد معتمدی به ترانه سرایی کاظم بهمنی برای زنده نگاه داشتن یاد شهید سلیمانی پخش شد. سه سرود از گروه سرود فرزندان ایران برای زنده نگاه داشتن بهمن ۵۷ اجرا شد. بهمن خونین جاویدان،‌ای ایران تو بمان و از جمله قطعات بود.

سپس از سه تن یعنی آذرنوش سالک (اولین بانوی نوازنده چنگ)، مرتضی اعیان و فرج علیپور (خواننده و نوازنده کمانچه) تقدیر شد.

درادامه با حضور محمد مهدی اسماعیلی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، حسن ریاحی (دبیر جشنواره موسیقی فجر)، مجید انتظامی (آهنگساز)، محمود سالاری (معاونت هنری) و محمد الله یاری فومنی (رئیس دفتر موسیقی وزارت ارشاد) از سه تن از بزرگان موسیقی یعنی آذرنوش سالک (اولین بانوی نوازنده چنگ)، مرتضی اعیان (نوازنده پیشکسوت تنبک) و فرج علیپور (خواننده و نوازنده کمانچه) تقدیر شد.

محمد اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از همه عزیزانی که در این شرایط سخت کرونا جشنواره سی و هفتم موسیقی فجر را برگزار کردند کمال تشکر را دارم. قرار بر این بود که این جشنواره با ظرفیت کامل میزبان مردم باشد، اما شیوع کرونا نگذاشت.

به گفته وزیر فرهنگ، بیش از ۱۷۰۰ هنرمند در برپایی این جشنواره از نه استان حضور داشتند. هم چنین در بخش بین الملل هنرمندان موسیقی کشور‌های مختلف حضور داشتند و این نشان دهنده ظرفیت موسیقی ایرانی در جهان است. از پیشکسوتان عزیز که گنجینه‌های بزرگ فرهنگی و هنری ما هستد تشکر می‌کنم. این پیشکسوتان مانند مادری غمخوار در همه بخش‌ها کنار هنرمندان بوده اند.

اسماعیلی، حضور اساتید موسیقی را مایه مباهات و افتخار دانست. در حرکت رو به جلو نیازمند استفاده از تجارب این بزرگان هستیم. این جشنواره نیز مانند سایر جشنواره حوزه فرهنگ فجر با نام سرباز وطن، سردار سلیمانی آغاز به کار کرد.

وزیر فرهنگ درباره توجه به موسیقی ایرانی گفت: توجه ویژه‌ای روی موسیقی نواحی و اقوام ایرانی می‌گذاریم. چند روز پیش در یکی از شهرستان‌های محروم، مدیر کل ما در آن مکان فیلمی را فرساد که نشان دهنده بسیج ایثار هنرمندان این شهرستان محروم بود. هنر جاویدان موسیقی نسل‌ها را به هم پیوند می‌زند.

وزیر فرهنگ چند نکته را مد نظر خود قرار داد: نکته اول در بخش موسیقی این است که جمع بزرگ هنرمندان ایرانی از فاخرترین و اصیل‌ترین بخش‌های جامعه هستند که دلشان به نام اعتلای ایران و آیین‌های دینی گره خورده است. هیچ کس حق ندارد به جریان هنری و فرهنگی ما با غیر این منظر توجه کند. اگر کسی خطایی در جایی انجام داد، نباید ان را به کل جامعه تعمیم داد. کسی حق ندارد به سرمایه‌های ما با ادبیات غیر فرهنگی در تمام حوزه‌های فرهنگی جسارت کند. من با همه وجود خودم و همه همکارانم را خادم این جریان فرهنگی می‌دانم.

نکته دوم تلاش‌های شبانه روزی عوامل جشنواره با همه مشکلات بوده است. در این جشنواره چندین هزار نفر در بخش‌های مختلف زحمت می‌کشند و باید با رعایت انصاف و اخلاق با این مسائل برخورد کرد.

نکته سوم، دغدغه‌های دینی با تار و پود جامعه ایرانی گره خورده است. اگر فردی با کارهایش به این باور‌ها و سلوک جامعه ایرانی توهین کند این فرد محکوم است.

نکته چهارم، ریل گذاری جدید حوزه فرهنگ و هنر با استفاده از ظرفیت‌های امروز اتفاق می‌افتد. هنرمندان ما پیشتازان پیشرفت جامعه ایرانی بوده اند. جامعه فرهنگ و هنر ما هنگام بروز هر بحرانی کمک می‌کند. برای تربیت نسل جوان در حوزه فرهنگ نیازمند آموزش هنرمندان جوان هستیم.

نظر شما