شناسهٔ خبر: 5253170 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه جهان‌صنعت | لینک خبر

۲۵‌ هزار نفر از مردم رمادی از وحشت داعش گریختند

ضرورت تغییر استراتژی آمریکا

صاحب‌خبر - گروه‌های مختلفی از شبه‌نظامیان شیعه در پایگاهی نظامی نزدیک رمادی برای حمله به این شهر که به تصرف تروریست‌های دولت اسلامی در‌آمده است آماده می‌شوند. سازمان ملل می‌گوید ۲۵ هزار نفر تا کنون از این شهر گریخته‌اند.
به گزارش دویچه‌وله، هزاران نفر از شبه‌نظامیان شیعه دوشنبه گذشته برای نبرد با تروریست‌های گروه «دولت اسلامی» که شهر رمادی را به تصرف خود در آورده‌اند آماده شدند. تصرف شهر رمادی که در ۱۱۰ کیلومتری غرب پایتخت عراق بغداد واقع است بزرگ‌ترین شکست نیروهای دولتی عراق در یک سال گذشته بوده است.به نقل از شاهدان عینی و مقامات ارتش، دسته‌ای متشکل از سه هزار شبه‌نظامی شیعه که در یک پایگاه نظامی در نزدیکی شهر رمادی به یکدیگر ملحق شده‌اند در حال آماده‌سازی برای حمله به نیروهای دولت اسلامی هستند.یک شاهد عینی همچنین از صفی طولانی از خودروهای زرهی و کامیون‌های پرتسلیحات که همگی پرچم حزب‌الله عراق را دارند و به سمت پایگاه نظامی در حرکتند، خبر داد. «بسیج مردمی عراق» (حشید شعبی) نیز یکی از گروه‌های شبه‌نظامیان است که به پایگاه نظامی ملحق شده است.
با این‌همه گفته می‌شود تصمیم حیدر عبادی، نخست‌وزیر عراق‌ برای اعزام شیعیان به شهر رمادی که اکثریت آن را سنی‌تبارها تشکیل می‌دهند می‌تواند به عمیق شدن شکاف فرقه‌ای در یکی از خشونت‌بارترین مناطق عراق بینجامد.
در حالی دولت عراق در تلاش است تا قبایل سنی‌تبار استان انبار، مساعدت شبه‌نظامیان شیعه را بپذیرند که برخی از قبایل تفاوت چندانی میان شبه‌نظامیان شیعه و تروریست‌های دولت اسلامی قائل نیستند. با این‌همه برخی از قبایل انبار چنان از دولت اسلامی واهمه دارند که آماده‌اند کمک شیعیان را بپذیرند. شیخ ابو مجید الضویان‌ یکی از روسای قبایل محلی‌ به رویترز گفت که نسبت به شبه‌نظامیان شیعه بدبین است اما در وضعیت کنونی هر نیرویی را که برای آزاد کردن مناطق تصرف شده کمک کند خواهد پذیرفت.نیروهای داعش شهر رمادی را که در ۱۱۰ کیلومتری غرب بغداد پایتخت عراق واقع شده، پس از جنگی شدید در دو روز اخیر تصرف کردند. برای برخی از تحلیلگران تصرف رمادی نشانگر ضرورت تغییر استراتژی آمریکا و متحدانش در نبرد با داعش است.
۲۵ هزار نفر آواره
سازمان ملل متحد‌ دوشنبه گذشته اعلام کرد تقریبا ۲۵ هزار نفر تنها پس از حمله تروریست‌های «دولت اسلامی» به شهر رمادی از این شهر گریخته‌اند. بیشتر این افراد به سمت بغداد فرار کرده‌اند. سازمان ملل متحد و دیگر سازمان‌های مرتبط توزیع غذا، آب و ملزومات پزشکی و همچنین ساخت اردوگاه‌های آوارگان را آغاز کرده‌اند. با این ‌همه به گزارش دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد برای عراق، بودجه‌‌ عملیات‌های کمک‌رسانی در عراق در حال اتمام است.
دمپسی: تلاش بیشتر برای آزادسازی
رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا عنوان داشت که دستاوردهای داعش در شهر رمادی در عراق شکستی برای نیروهای امنیتی این کشور است. این امر در حالی است که آمریکا در گذشته و با پیشروی نیروهای عراق، این پیشروی‌ها را حاصل اقدامات ائتلاف می‌دانست.
به گزارش ایسنا، رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا در بیانیه‌ای مطبوعاتی عنوان داشت: دستاوردهای داعش در شهر رمادی عراق شکست بزرگی برای نیروهای امنیتی است و جای تاسف دارد‌ اما در جنگ مساله‌ای نادر نیست. دمپسی افزود: ما با حملات هوایی ائتلاف و آموزش و ارایه تجهیزات، به حمایت از نیروهای امنیتی عراقی ادامه می‌دهیم. این مقام آمریکایی عنوان داشت که بازسازی، چالشی را مقابل دولت عراق ایجاد خواهد کرد.
پنتاگون به نیروهای شیعه روی آورد
واشنگتن ضمن اقرار به سقوط شهر رمادی عراق اعلام کرد که حاضر است در «جنگ سخت عراق» برای بازپس‌گیری این شهر با شبه‌نظامیان شیعه همکاری کند.
به گزارش الجزیره، آمریکا که همواره با مشارکت نیروهای داوطلب مردمی شیعه در آزادسازی مناطق سنی‌نشین مخالفت می‌کرد، با شکست ارتش و نیروهای محلی در الانبار، بزرگ‌ترین استان عراق به ناچار پذیرفته تا درکنار نیروهای شیعه در عملیات آزادسازی این استان مشارکت کند.
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا ضمن اقرار به سقوط مرکز استان الانبار، به دست داعش گفت: ما همواره گفته‌ایم که عملیات در الانبار، عملیات جنگ و گریز و پیروزی و شکست خواهد بود و آنچه در حال حاضر رخ داده، شکست محسوب می‌شود.
وی با اعلام آمادگی پنتاگون برای مشارکت در آزادسازی الانبار بدون مداخله زمینی تاکید کرد: به عقیده من شبه‌نظامیان عراقی نیز مادامی که تحت کنترل بغداد باشند، می‌توانند در جنگ برای بازپس‌گیری رمادی نقشی ایفا کنند.
اما اکنون با پیشروی داعش در الانبار به نظر می‌رسد علاوه بر آمریکا برخی گروه‌های شبه‌نظامی شیعه نیز مواضع خود را در ارتباط با این موضوع تغییر داده‌اند. کریم النوری، سخنگوی نیروهای مردمی اخیرا اعلام کرده که این نیروها «تجربه مثبتی درخصوص همکاری با آمریکایی‌ها ندارند و امیدوارند آمریکا در جنگ آزادسازی الانبار شرکت نکند» اما نگفت که در صورت مشارکت آمریکا در عملیات آزادسازی الانبار نیروهای مردمی از عملیات خارج می‌شوند.
سخنگوی پنتاگون تاکید کرد: نیروهای عراقی با حمایت ائتلاف ضدداعش شهر رمادی را بازپس خواهند گرفت. ائتلاف همچنان به حملات خود علیه داعش در رمادی ادامه می‌دهد و از نزدیک با حیدر العبادی، نخست‌وزیر عراق
همکاری می‌کند.
انتقاد انگلیس از داعش و روسیه
وزیر دفاع انگلیس در راستای اعلام برنامه‌ها و اولویت‌های پنج سال آتی کشورش، در هشداری گزنده گفت که داعش و روسیه جهان را به خطرناکی دوران جنگ جهانی دوم کرده‌اند.
به نوشته روزنامه دیلی‌میل، مایکل فالون، وزیر دفاع انگلیس از روسیه و شبه‌نظامیان تروریست داعش انتقاد کرد و آنها را عامل شرایط ناآرام جهان دانست.
به گفته وی، انگلیس باید توانایی مقابله با چنین بحرانی را داشته باشد. از نظر این مقام، روسیه اوکراین را ناآرام کرده و تهدیدی علیه ناتو محسوب می‌شود. مایکل فالون گفت: هم‌اکنون جهان به همان اندازه خطرناک است که در دوران جنگ جهانی دوم از سوی نازی‌ها خطرناک شده بود و علت آن هم اقدامات روسیه و داعش است. برای انگلیس بسیار اهمیت دارد که بتواند در آینده به بیش از یک بحران از چند جناح پاسخ دهد.
فالون با تاکید بر تعهد حزب محافظه‌کار بر امور دفاعی گفت: برای ما مهم است که آماده واکنش در برابر بحران‌های آتی از چند طرف باشیم. ما هر کاری لازم باشد، انجام می‌دهیم تا از تامین امنیت، ایمنی و آرامش برای مردم انگلیس اطمینان حاصل کنیم.

برچسب‌ها: