ارتش و نيروهاي مردمي عراق در حالي براي مبارزه با تروريسم در كنار يكديگر قرار گرفتهاند كه مواضع مقامات سياسي و نظامي آمريكا نشانگر استقبال و ذوقزدگي آنان از تشديد بحران در عراق است.
در اقدامي كه نشانگر نگاه تحقيرآميز آمريكا به عراق و البته رضايت آنان از ناكامي عراق در مبارزه با تروريسم است، سخنگوی پنتاگون در کنفرانس خبری تصرف الرمادی توسط گروه تروریستی داعش را شکستی برای عراق توصیف کرد. است
یو وارن»؛ سخنگوی پنتاگون روز دوشنبه در کنفرانس خبری روزانه مدعی شد آمریکا به همکاری با دولت عراق و ارسال سلاح به این کشور ادامه خواهد داد.
وی در ادامه گفت واشنگتن موضع خود را درباره همکاری با نیروهای شیعه که به نوشته «واشنگتناگزماینر» از بهترین آمادگی برای مقابله با داعش برخوردارند تغییر نمیدهد. واشنگتن پیشتر این گروهها را به عدم همکاری با دولت مرکزی عراق متهم کرده و گفته بود حضور آنها باعث تشدید تفرقههای قومی میشود.
سخنگوی پنتاگون گفت: «از مشارکت هیچ گروهی که تمایل به همکاری با دولت مرکزی عراق ندارد و نمیتواند به وحدت عراق کمک کند، استقبال نمیکنیم.» سخنان آمريكاييها هر چند در ظاهر حمايت از وحدت عراق است اما در باطن به دنبال ايجاد شكاف در عراق هستند چنانكه به جاي واژه وحدت عراق سعي در برجستهسازي نقش شيعيان دارند حال آنكه كل عراق در برابر داعش بسيج شده است.
در همين حال سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با سوالات خبرنگاران درخصوص علت سخن گفتن از توان ارتش عراق برای بیرون راندن داعش از الرمادی مواجه شد؛ سوال خبرنگاران این بود که کیفیت آموزش و تجهیزات آمریکایی چگونه بوده که ارتش نتوانسته در برابر داعش مقاومت کند؟
«جف راتکه» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در مواجهه با سوالات خبرنگاران درخصوص علت شکست ارتش مجهز به سلاح آمریکایی عراق و قبایل سنی عراق در الرمادی گفت که این امر تغییری در سیاستهای آمریکا ایجاد نمیکند و پنتاگون نیروهای بسیج مردمی شیعه را نه آموزش میدهد و نه تجهیز میکند. خبرنگاری پرسید: «سال ۲۰۱۱ هم که از عراق خارج شدیم، اعلام کردید که نیروهای عراقی توانایی دفاع از کشور را دارند، ارتش عراق سلاح ساخت ما را دارد و مدت طولانی است که مربیان آمریکایی آن را آموزش میدهند، چرا این ارتش نتوانست در برابر داعش در الرمادی بایستد؟» سخنگو گفت: «من در مقامی نیستم که درخصوص مسائل مربوط به جبهه نبرد نظر بدهم؛ باز هم تکرار می کنم، حملات انتحاری در سقوط الرمادی موثر بود.»
در همين حال دمپسي رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفت پیشرویهای داعش در شهر الرمادی تأسفبار است، اما سقوط شهرها در جریان یک جنگ، غیرمعمول نیست. در جملهاي كه همان اصل تحقير ارتش عراق است رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا که به زودی از این سمت بازنشسته میشود، ادامه داد: «حالا برای بازپسگیری شهر، به تلاش زیادی نیاز است.» در ادامه سياست يكجانبه كردن تحولات عراق به جاي اصل وحدت خبرگزاری انگلیسی رويترز از قول منابع آگاه خبر داد حدود ۳۰۰۰ نیروی شیعی آماده اعزام به شهر اشغال شده «الرمادی» برای مقابله با عناصر گروه تروریستی داعش هستند.
اين در حالي است كه یکی از شیوخ عشیره البوذیاب اعلام کرد که ۷۰ عشیره الانبار آمادگی دارند که از نیروهای داوطلب مردمی در آزادسازی این استان پشتیبانی کنند. در همين حال در ادامه افشاي نقش منفي غرب در عراق منابع غربی فاش کردند که جنگندههای عربستان سعودی و اردن با هماهنگی آمریکا مواضع ارتش عراق و نیروهای داوطلب مردمی را بمباران میکنند.
لازم به ذكر است رادیو رژیم صهیونیستی گزارش داد که نمایندگانی از کشورهای عربی که روابط دیپلماتیک با تلآویو ندارند، اخیرا با نمایندگان رژیم صهیونیستی در اردن دیدار کردند. خبر ديگر از عراق آنكه مقتدي صدر رهبر جریان صدر عراق با تاکید بر لزوم استقرار نیروهای مبارز در تمامی نقاط عراق، خواست تهدیدات علیه مقدسات اسلامی از جمله شهر کربلا جدی گرفته شوند.
لازم به ذكر است ديروز العبادي نخستوزیر عراق به روسیه سفر کرد. در این سفر وی با رئیسجمهوری و نخستوزیر روسیه درباره همکاریهای مشترک دوجانبه و شرایط منطقه گفتوگو خواهد کرد.
در نقد رفتار آمريكا در عراق چامسكي فیلسوف و زبانشناس برجسته روسی در مصاحبه با شبکه «راشاتودی» در گزارشی نوشت که جنگ عراق جرم هزاره بود و تأکید کرد که رسانههای آمریکا همان چیزهایی را تکرار میکنند که واشنگتن تمایل دارد مردمش فقط آنها را بدانند.
سران واشنگتن از بحرانهاي امنيتي الرمادي عراق استقبال كردند
ذوقزدگي آمريكا از پيشروي تروريستها
صاحبخبر -
∎