شناسهٔ خبر: 52467408 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

5 دقیقه به خط پایان مذاکرات وین/ نامه 33 سناتور آمریکایی به بایدن درباره توافق با ایران/ گزارش محرمانه «رابرت مالی»

صاحب‌خبر -
5 دقیقه به خط پایان مذاکرات وین/ نامه 33 سناتور آمریکایی به بایدن درباره توافق با ایران/ گزارش محرمانه «رابرت مالی»
خبرگزاری آریا-دور هشتم مذاکرات در وین با گفتگوی علی باقری و انریکه مورا از سر گرفته شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا،  دور هشتم مذاکرات وین با برگزاری جلسه دوجانبه بین علی باقری مذاکره ‌کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران و انریکه مورا هماهنگ‌کننده گفت‌وگوها از سر گرفته شد.
علی باقری، عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده کشورمان، به منظور از سرگیری مذاکرات وین، بامداد امروز تهران را به مقصد وین ترک کرد.
وی قرار است صبح امروز، با انریکه مورا رییس کمیسیون مشترک برجام دیدار و گفت‌وگو کند.
مذاکرات وین هفته گذشته به دلیل مشورت تیم‌های مذاکره کننده با پایتخت‌ها متوقف شده بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه روز گذشته اعلام کرد: ایران انتظار دارد تصمیمات لازم و ضروری در طرف‌های مقابل به‌ویژه واشنگتن اتخاذ شده باشد.

نامه 33 سناتور آمریکایی به بایدن درباره توافق با ایران
سناتور‌های جمهوریخواه تهدید کردند اگر توافق با ایران در کنگره به تصویب نرسد‏‏ مانع اجرای آن خواهند شد
خبرگزاری رویترز نوشت سناتور‌های جمهوریخواه آمریکا تهدید کردند اگر توافق با ایران در کنگره به تصویب نرسد‏‏ مانع اجرای آن خواهند شد.
گروهی متشکل از 33 سناتور جمهوریخواه به جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا هشدار دادند که اگر دولت وی به کنگره اجازه ندهد شرایط هر گونه توافق جدید با ایران را بررسی کند و به رای بگذارد، مانع اجرای آن خواهند شد.
سناتور‌ها به رهبری سناتور تد کروز، یکی از مخالفان دیرینه توافق هسته‌ای 2015، در نامه‌ای به تاریخ دوشنبه به بایدن گفتند که از همه گزینه‌ها و اهرم‌های موجود استفاده خواهند کرد تا اطمینان حاصل کنند که دولت وی به قوانین آمریکا در خصوص هر گونه توافق با ایران پایبند می‌ماند.

گزارش محرمانه «رابرت مالی» به قانونگذاران آمریکا درباره مذاکرات وین
سرپرست تیم مذاکره‌کننده آمریکا در مذاکرات وین قرار است روز سه‌شنبه در نشستی محرمانه به اعضای کنگره درباره روند این گفت‌وگوها گزارشی ارائه کند.
«رابرت مالی»، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران قرار است روز سه‌شنبه برای اولین بار در نشستی محرمانه با اعضای کنگره به آنها درباره روند مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین گزارش بدهد.
پایگاه «واشنگتن‌فری‌بیکن»، از رسانه‌های نزدیک به جریان نومحافظه‌کار در آمریکا نوشته این نخستین بار است که رابرت مالی بعد از انتصاب به عنوان نماینده ویژه امور ایران و آغاز مذاکرات وین قرار است اعضای کنگره را در جریان وضعیت این گفت‌وگو‌ها قرار دهد.

اولیانوف: پنج دقیقه با خط پایان مذاکرات وین فاصله داریم
میخائیل اولیانوف رئیس هیات روسی و نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین گفـت: روند مذاکرات برجام به خط پایان نزدیک شده و یک سند نهایی 20 صفحه‌ای در مورد احیای توافق در روی میز مذاکره آماده شده است.
اولیانوف در گفت و گو با روزنامه روسی کامرسانت گفت :انتظار می‌رود روز سه‌شنبه، مذاکرات درباره احیای توافق هسته‌ای ایران در وین از سر گرفته شود.
وی در پاسخ به این سوال که مذاکرات وین اکنون در چه مرحله ای است؟ آیا می توان آن را نهایی نامید؟ افزود: «فکر می کنم بله. مرحله فعلی را می توان مرحله نهایی نامید. روند مذاکرات قبلاً راه طولانی را طی کرده است. پیش نویس سند نهایی تهیه شده است. چندین نکته وجود دارد که نیاز به توضیح بیشتر دارد، اما توافق از قبل روی میز است. این مبنایی است که بر اساس آن می توان مذاکرات را در زمان نسبتاً کوتاهی تکمیل کرد».
وی در عین حال گفت: تجربه انجام این مذاکرات حاکی از آن است که بهتر است از این گونه ارزیابی ها و همچنین از پیش بینی تاریخ های خاص خودداری شود. ما هنوز باید تعدادی از مسائل، از جمله مسائل نسبتاً اساسی را حل کنیم. در 9 روز گذشته وقفه ای در روند مذاکرات وجود داشته است، هیات ایرانی روز سه شنبه به وین باز می گردد و موضع خود را ارائه می کند. بسته به خواسته‌هایی که طرف ایرانی مطرح می‌کند، مشخص می‌شود که چقدر تا پایان روند مذاکرات باقی مانده است.

در نهایت شاهد اجرای برجام به همان شکل که در سال 2015 وجود داشت، خواهیم بود
وی در پاسخ به این سوال که آیا سند نهایی توافق مستلزم اقداماتی از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد است که در سال 2015 قطعنامه خاصی در حمایت از برجام اتخاذ کرد؟ جواب داد: این یک سند سیاسی خواهد بود که مراحل مشخصی را برای بازگشت به برجام اولیه تعیین می کند. بخش سیاسی و کاربردها در این سند به رفع تحریم‌های آمریکا و همچنین اقداماتی که ایران باید در زمینه هسته‌ای انجام دهد و در نهایت روند اجرای این توافق‌ها اشاره می‌کند. پس از حصول توافق نهایی، دوره آماده سازی برای اجرای آن آغاز خواهد شد. ممکن است یک یا دو ماه طول بکشد. پس از آن، روزی فرا می رسد که در نهایت شاهد اجرای برجام همانطور که در سال 2015 توافق شد خواهیم بود. اما این فقط یک طرح تقریبی است که هنوز کارهایی برای انجام دادن وجود دارد. در مورد قطعنامه جدید شورای امنیت سازمان ملل، این موضوع هنوز مورد بحث قرار نگرفته است. ممکن است مورد نیاز نباشد.»
-وی تصریح کرد: «در دیپلماسی چندجانبه این اتفاق نمی‌افتد که خواسته‌های یک طرف 100 درصد مورد توجه قرار گیرد. در هر صورت من چنین نمونه هایی را نمی شناسم. اینها همیشه سازش هستند، گاهی اوقات مصالحه سنگین. گاهی اوقات این روند تا حدودی یادآور یک طناب کشی است. ظاهراً اکنون چندین موضوع وجود دارد که ایران می‌خواهد به آنها بیشتر دست یابد.»
اولیانوف اظهار داشت: در کل ما با خواسته های ایرانیان همدل هستیم. ایران در این مورد واقعاً طرف آسیب دیده است. ایران از برجام خارج نشد بلکه آمریکا بود و در واکنش به «سیاست فشار حداکثری» از سوی ایالات متحده شروع به عدول از تعهدات خود کرد.
وی افزود: بنابراین، تکرار می کنم، ما با خواسته های طرف ایرانی با درک کامل برخورد می کنیم. سوال این است که آنها تا چه اندازه می توانند برای شرکت کنندگان غربی در این روند مناسب باشند. همه اینها منوط به مذاکره خواهد بود.
رئیس هیات مذاکره کننده روسی در پاسخ به سوال خبرنگار کامرسانت که پرسید آیا به درستی متوجه شدم که سند نهایی تهیه شده به احیای کامل توافق هسته ای ایران، به شکلی که در سال 2015 توافق شده بود، اشاره دارد؟ یعنی در مورد راه حل میانی نیست؟ گفت: تمام توجه بر بازگرداندن برجام اولیه متمرکز شده است. ما تکرار می کنم به رسیدن به این هدف بسیار نزدیک شده ایم.
اولیانوف افزود: فرض بر این است که برجام به شکل اولیه خود - بدون پیوست و معافیت - بازیابی خواهد شد. اگرچه، شاید به دلیل این واقعیت که وضعیت در چند سال گذشته بسیار تغییر کرده است، ممکن است برخی تفاوت های ظریف جدید ظاهر شود. اما همه اینها موضوع مذاکرات در مرحله نهایی روند خواهد بود.


نظر شما