شناسهٔ خبر: 5235163 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: بی‌بی‌سی فارسی | لینک خبر

داعش برای مقابله با شبه نظامیان شیعه در رمادی آماده می شود

نیروهای دولت اسلامی به دنبال تصرف شهر رمادی در عراق، در حال مستحکم‌تر کردن مواضع خود در این شهر هستند و همزمان هزاران شبه‌نظامی مورد حمایت ایران برای بازپس‌گیری شهر، درحال استقرار در شرق آن هستند.

صاحب‌خبر -
نصب پرچم داعش در رمادی که روز یکشنبه به دست این گروه افتاد

نیروهای دولت اسلامی به دنبال تصرف شهر رمادی در عراق، در حال مستحکم‌تر کردن مواضع خود در این شهر هستند و همزمان هزاران شبه‌نظامی مورد حمایت ایران برای بازپس‌گیری شهر، درحال استقرار در شرق آن هستند.

ساکنان شهر گفته اند که اعضای داعش درحال ایجاد مواضع دفاعی و نصب مین در شهر هستند.

به نقل از ساکنان همچنین گزارش شد که پیکارجویان در به در مشغول جستجو برای یافتن افراد همفکر با دولت و انداختن اجساد به داخل فرات هستند.

شاهدان عینی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفتند که پیکارجویان به زور وارد خانه های ماموران پلیس و قبایل وفادار به دولت می شوند.

همزمان تصاویر ویدئویی منتشر شده در اینترنت داعش را درحال آزادی زندانیان از زندان رمادی نشان می دهد.

گفته می شود که حدود سه هزار شبه نظامی شیعه در پادگان نظامی حبانیه در حدود ۲۰ کیلومتری شرق رمادی درحال آماده باش هستند تا برای بازپس گیری شهر تلاش کنند.

در واشنگتن کاخ شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت که باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا طی جلسه ای با حضور با مقام های بلندپایه دولت در جریان آخرین تحولات عراق قرار گرفته است. جو بایدن معاون رئیس جمهور، جان کری وزیر خارجه و اشتون کارتر وزیر دفاع از جمله حاضران در این جلسه بوده اند.

الستر بسکی یک سخنگوی این شورا گفت که دولت آمریکا "درحال بررسی بهترین راه ها برای حمایت از نیروهای محلی در کارزار است... که از جمله شامل افزایش آموزش و تجهیز قبایل محلی و حمایت از عملیات دولت برای بازپس گیری رمادی است."

او گفت که هنوز "هیچ بازبینی رسمی (در استراتژی عراق)‌صورت نگرفته است" اما ممکن است تا چند روز دیگر جزئیات بیشتری اعلام شود.

رمادی مرکز استان انبار به دنبال چند روز درگیری‌های شدید میان نیروهای داعش و دولت عراق سرانجام تحت کنترل نیروهای دولت اسلامی قرار گرفت.

این در حالی بود که هواپیماهای آمریکایی در پشتیبانی از نیروهای عراقی، چندین بار مواضع نیروهای داعش در نزدیکی رمادی را بمباران کرده‌ بودند.

داعش گفت که تانک ها، نفربرهای زرهی و سایر سلاح ها را از پایگاه های دولت غنیمت گرفته است.

جیم میور خبرنگار بی‌بی‌سی در بیروت می‌گوید از دست دادن این شهر، چالش بزرگی برای دولت عراق به شمار می‌رود.

دولت عراق مجبور شد تا از شبه‌نظامیان شیعه درخواست کمک کند و این در حالی است که ورود این نیروها به رمادی می‌تواند به تنش‌های فرقه‌ای دامن بزند.

سازمان ملل متحد می‌گوید نزدیک به ۲۵ هزار غیرنظامی ساکن رمادی طی چند روز گذشته از این شهر فرار کرده‌اند.

گفته می شود که خیابان های شهر تقریبا خالی است اما داعش بعضی مغازه دارها را وادار به باز کردن آنها کرده است.

ساکنان همچنین می گویند که پیکارجویان برای وصل مجدد برق و جریان آب کوشیده اند و از طریق بلندگوهای مساجد مردم را خطاب قرار می دهند.

'برنامه زیادی لازم است'

سازمان ملل متحد می‌گوید نزدیک به ۲۵ هزار غیرنظامی طی چند روز گذشته از این شهر فرار کرده‌اند

کاظم فهداوی رئیس پلیس استان انبار روز سه شنبه به خبرگزاری فرانسه گفت که شمار بزرگی از نیروها در حسیبه که به رمادی نزدیک تر است مستقر شده اند.

او گفت که این ناحیه که در عمق منطقه سنی نشین عراق است "نقطه شروع" برای عملیات خواهد بود اما هنوز برنامه ریزی زیادی لازم است.

علی المجید ژنرال ارتش عراق به خبرگزاری فرانسه گفت تا زمانی که حملات مستمر داعش در شرق رمادی مهار نشده باشد هیچ عملیاتی صورت نخواهد گرفت.

پنتاگون روز سه شنبه اذعان کرد که بعضی از پیکارجویان شیعه تحت فرمان مستقیم دولت عراق نیستند - مساله ای که آمریکا بر آن اصرار داشته است.

سرهنگ استیو وارن همچنین پذیرفت که علاوه بر ضعف تاکتیکی، رهبری ضعیف در ارتش عراق یکی از عوامل از دست رفتن رمادی است.

پیکارجویان شیعه موسوم به بسیج مردمی (حاشد شعبی) ماه آوریل در بازپس گیری تکریت در شمال بغداد از داعش نقش مهمی داشتند.

اما هرچند حضور آنها با استقبال بعضی رهبران سنی همراه بود، بعضی ساکنان رمادی گفته اند که از شبه نظامیان شیعه به اندازه داعش می ترسند.

واکنش آمریکا به تسخیر رمادی توسط داعش یکدست نبوده است. پنتاگون گفت که این تحول از لحاظ تاکتیکی مهم نیست اما وزارت خارجه آن را یک شکست خوانده است.

با این حال جان سوپل خبرنگار بی بی سی در واشنگتن می گوید که انجام هشت پرواز توسط هواپیماهای آمریکایی بر فراز رمادی در یک روز گذشته به معنی نگرانی عاجل آمریکاست.

رمادی، مرکز استان انبار در ۱۱۰ کیلومتری غرب بغداد واقع شده است و از زمان سقوط صدام حسین، یکی از پایگاه‌های اصلی شورشیان سنی بوده است.

نزدیک به ۲۵ هزار غیرنظامی ساکن رمادی طی چند روز گذشته از این شهر فرار کرده‌اند