شناسهٔ خبر: 52193496 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

چرا آمریکا به دنبال مذاکره مستقیم با ایران است؟

صاحب‌خبر -
چرا آمریکا به دنبال مذاکره مستقیم با ایران است؟
خبرگزاری آریا-آمریکا پس از اظهارات حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد که برای مذاکره مستقیم با تهران برای نجات توافق هسته‌ای «آماده» است.
 به گزارش خبرگزاری آریا،یکی از سخنگوهای دستگاه دیپلماسی آمریکا به خبرگزاری فرانسه گفت: «دیدار مستقیم به ارتباطات موثرتر منجر می‌شود که برای دستیابی سریع به توافق ضروری است.»
 حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران گفت: «اگر در روند مذاکرات به مرحله‌ای برسیم که برای یک توافق خوب با تضمین بالا، باید سطحی از گفت‌وگو را با آمریکا را داشته باشیم، این موضوع را نادیده نخواهیم گرفت.»
از سوی دیگر ایالات متحده پس از این اظهارات تاکید کرد که برای مذاکره مستقیم با تهران برای نجات توافق هسته‌ای «آماده» است. یکی از سخنگوهای دستگاه دیپلماسی آمریکا به خبرگزاری فرانسه گفت: «دیدار مستقیم به ارتباطات موثرتر منجر می‌شود که برای دستیابی سریع به توافق ضروری است.»
وی هشدار داد که با سرعت کنونی پیشرفت‌های هسته‌ای ایران، تقریبا زمانی برای دستیابی به توافق باقی نمانده است.
این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که خبرگزاری فرانسه نامی از او نبرده است تاکید کرد که واشنگتن از همان ابتدا گفته بود که مذاکره مستقیم «سازنده‌تر» است. وی افزود: «ما آماده‌ایم به‌طور مستقیم با آن‌ها ملاقات کنیم.»

وزیرخارجه ایران :ایران در صورت لزوم‌ گفتگوی مستقیم با آمریکا خواهد داشت
وزیر امور خارجه درباره مذاکره مستقیم ایران و آمریکا گفت: آمریکایی‌های دائما درخواست مذاکره مستقیم را مطرح می‌کنند اما ما هنوز در جمع‌بندی‌های خود به این نقطه نرسیده‌ایم.
 حسین امیرعبداللهیان عصر دوشنبه در حاشیه همایش ملی ایران و همسایگان در جمع خبرنگاران درباره دیدار وزرای امور خارجه کشورهای مذاکره کننده هسته ای گفت: ما فعلا مذاکرات را در سطح کارشناسان ارشد، مدیران کل سیاسی و معاونین وزرا تنظیم کردیم. امیدواریم در همین سطح بتوانیم وارد پروسه اجرا شویم و نیاز به دیدارهای سطح بالاتری نداشته باشد.
وزیر امور خارجه اظهار داشت: آنچه برای ما مهم است این است که زمانی مردم در جریان جزئیات قرار بگیرند که در میز مذاکرات به نتیجه مشخصی رسیده باشیم و امیدوارم به آن نقطه نزدیک شویم. 
امیرعبداللهیان درباره مذاکره مستقیم ایران و آمریکا گفت: آمریکایی‌ها دائما درخواست مذاکره مستقیم را مطرح می‌کنند اما ما هنوز در جمع‌بندی‌های خود به این نقطه نرسیده‌ایم.

چرا واشنگتن برای دیدار مستقیم با ایران ابراز آمادگی کرده است؟
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اظهار داشت که واشنگتن برای دیدار مستقیم با ایران آماده است.
به گزارش تارنمای "عرب نیوز"، ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشستی خبری در واشنگتن همزمان با پیشرفت مذاکرات وین اعلام نمود که: ما آماده ایم با ایران به صورت مستقیم دیدار کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود: "ما به صورت دائم این موضع را داشته ایم که تعامل مستقیم با ایران در مورد مذاکرات برجام و سایر مسائل از جمله قالب های دوجانبه و چند جانبه مفیدتر خواهد بود.
تأثیر دیدار مستقیم برای رسیدن سریعتر به بازگشت متقابل به برجام و اجرایی شدن آن بیشتر و ضروری است. با توجه به سرعت پیشرفت های ایران، زمان بسیار کم است. با توجه به سرعت پیشرفت های ایران، زمان برای رسیدن به یک توافق در مورد بازگشت مشترک به اجرای کامل برجام، تقریبا به پایان رسیده است. ما به دنبال انجام این دیپلماسی به شکل فوری هستیم و آشکار اعلام کرده ایم تعامل مستقیم در راستای این اهداف خواهد بود".
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران روز 24 ژانویه درباره مذاکره مستقیم ایران و آمریکا گفته بود: "آمریکایی‌ها دائما درخواست مذاکره مستقیم را مطرح می‌کنند اما ما هنوز در جمع‌بندی‌های خود به این نقطه نرسیده‌ایم".
دور هشتم مذاکرات رفع تحریم‌ها از 24 ژانویه آغاز شده و گفت‌وگوها به اذعان هیات‌های مذاکره کننده رو به جلو و در مسیر پیشرفت قرار دارد. هرچند جمهوری اسلامی ایران ضرب‌الاجلی را در مذاکرات تعیین نکرده و با هدف دست یابی به توافق نهایی در گفت‌وگوها حضور دارد اما اگر طرف‌های مقابل ظرف روزهای آینده اراده‌ای از خود برای پیشرفت مذاکرات نشان ندهند، ادامه گفت‌وگوها با چالش‌هایی مواجه خواهد بود.
طرفین در مورد لغو تحریم های آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، انجام تعهدات خود در حوزه هسته ای و بازگشت ایالات متحده به برجام بحث می کنند. نمایندگان کشورهای طرف قرارداد نیز بدون مشارکت ایران رایزنی های جداگانه ای با فرستادگان آمریکایی انجام می دهند.
در نشست‌ های وین، چشم‌انداز بازگشت کامل به انطباق با مفاد برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) مورد بحث قرار گرفت. این توافقنامه توسط "پنج" عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد و آلمان با ایران در سال 2015 به منظور عبور از بحران برنامه هسته ای این کشور امضا شد. دونالد ترامپ رئیس جمهور قبلی آمریکا در سال 2018 تصمیم گرفت از برجام خارج شود. جو بایدن، رئیس کنونی دولت آمریکا، بارها آمادگی خود را برای بازگشت ایالات متحده به توافق هسته ای با تهران اعلام کرده است

شکاف در تیم مذاکره کننده آمریکا در خصوص برجام
اعضای تیم مذاکره کننده آمریکا در باره احیای معامله هسته ای با ایران دچار اختلاف شده‌اند و تعدادی این تیم را ترک کردند.
به گزارش  "وال استریت ژورنال"، با استناد به منابع نزدیک به مذاکرات، اعضای تیم مذاکره کننده آمریکا در باره احیای معامله هسته ای با ایران دچار اختلاف شده‌اند و تعدادی این تیم را ترک کردند.
اعضای تیم مذاکره کننده آمریکا در این مورد که تا چه حد باید تحریم های ضد ایرانی سخت تر شوند دچار اختلاف شدند. مورد دیگر اختلاف بین آنها این است که با توجه به فرسایشی شدن مذاکرات از سوی ایران و درعین حال سرعت بخشیدن به آهنگ هسته ای از سوی تهران، باید مذاکرات را پایان داد.
تعدادی از دیپلمات ها اوایل ماه دسامبر سال 2021، پس از آنکه تیم جدید مذاکره کننده ایران اکثر عقب نشینی های تیم قبلی را لغو کرد خواهان قطع مذاکرات شده بودند.
ریچارد نفیو یکی از اعضای کلیدی تیم آمریکایی در وین، در حال ترک هیات مذاکره‌کننده است تا نقش متفاوتی را در وزارت امورخارجه آمریکا بر عهده بگیرد. دو منبع آگاه همچنین ادعا کرده‌اند که نفیو و رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران درخصوص مسیر مذاکرات هسته‌ای در وین اختلاف‌نظر دارند و به همین دلیل، دیگر در این سِمت حضور نخواهد داشت.
یک مقام وزارت امورخارجه آمریکا در این باره اظهار داشت: "ریچارد نفیو تاکنون مشاوره های خوب و مفیدی در رایزنی های وین در طول حدودا یک سال گذشته داشته است و ازین پس نیز در وزارت خارجه باقی خواهد ماند".
دور هشتم مذاکرات ایران و گروه ١+٤ با حضور غیرمستقیم آمریکا با هدف رفع تحریم های آمریکا علیه ایران و احیای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بیش از دو هفته است که به صورت فشرده و جدی در وین، پایتخت اتریش همچنان جریان دارد.
پس از حدود دو ماه بخش قابل توجهی از مذاکرات احیای برجام و رفع تحریم ها در بخش های حقوقی، سیاسی و فنی پیش رفته است و بسیاری از اختلاف‌نظرها در خصوص پرانتزهای موجود در متون مورد نظر برطرف شده است. طرف ها درباره اغلب موارد اختلافی، ایده‌ها و پیشنهاداتی را مطرح کرده‌اند اما هنوز تا تبدیل شدن این ایده ها به متن فاصله وجود دارد.




نظر شما