شناسهٔ خبر: 52182803 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: جمله | لینک خبر

گزارش «جمله» با توجه به ورود خزنده به پیک ششم و افزوده شدن واکسن‌های بومی به سبد واکسیناسیون کووید 19؛

واکسنِ ایرانی موجود است!

گروه اجتماعی/ متاسفانه آنطور که گزارش‌های وزارت بهداشت نشان می‌دهد، در بسیاری از نقاط کشور با روند افزایشی و معنادار آمار مبتلایان به اومیکرون روبرو هستیم و این نشانه‌ای است از ورود آرام و محسوس به پیک ششم کرونا که برخی موعدِ آن را در اسفندماه می‌دانستند. اما این در حالی است […]

صاحب‌خبر -

 

 

گروه اجتماعی/

 

متاسفانه آنطور که گزارش‌های وزارت بهداشت نشان می‌دهد، در بسیاری از نقاط کشور با روند افزایشی و معنادار آمار مبتلایان به اومیکرون روبرو هستیم و این نشانه‌ای است از ورود آرام و محسوس به پیک ششم کرونا که برخی موعدِ آن را در اسفندماه می‌دانستند.

اما این در حالی است که مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از بازگشت مجدد رنگ نارنجی به نقشه کرونایی کشور خبر می‌دهد.
روابط عمومی وزارت بهداشت، با استناد به اپلیکیشن ماسک که روز یکشنبه چهارم بهمن انتشار یافته، تصریح کرد: با افزایش موارد بستری، ۳۲ شهرستان از وضعیت آبی کرونا خارج شدند و در وضعیت زرد قرار گرفتند.
بر اساس این گزارش، در حال حاضر یک شهرستان نارنجی، ۲۴ شهرستان زرد و ۴۰۳ شهرستان آبی است و هیچ شهری قرمزی در نقشه کرونای کشور وجود ندارد.
روز شنبه ۲۷ آذر ماه برای نخستین بار و پس از شیوع کرونا در کشور، تعداد شهرستان‌های قرمز و نارنجی کرونا در کشور به صفر رسید.

اهمیت ورودِ واکسن‌های ایرانی به سبد واکسیناسیون کشور
اما در این وضعیت، تنها راهِ نجات برای گرفتار نشدن در موجِ گرداب‌گونِ ششم یا هفتم، انجام و تکمیل مراحل واکسیناسیون است.
خوشبختانه تاکنون روند واکسیناسیون در کشور به خوبی پیش رفته است و اگر آن ۷، ۸ میلیون باقی مانده نیز واکسن خود را دریافت کنند می‌شود گفت همه چیز دارد عالی پیش می‌رود.
بیشترین میزانِ واکسن تزریق شده نیز سینوفارم و سپس آسترازنکا و … بوده است. اما حالا خبرهای رسیده حاکی از ورودِ واکسن‌های ایرانی یکی پس از دیگری به سبد واکسیناسیون کشور است که این خبر در صورتِ مهر تایید وزارت بهداشت و البته سازمان بهداشت جهانی به عنوان عالی‌ترین مرجعِ بهداشتی در سطح جهان خبر بسیار خوبی است.
اول از این جهت که واکسن کرونا در کشور بومی سازی می‌شود و دیگر نیازی به چشم داشتن به دستِ دول خارجی نیست که بخواهند بر سرِ صادرات واکسن به ایران بازی دراورند و نکته بعدی اینکه جلوی خروجِ ارز نیز گرفته شده و این نان به جای آنکه سرِ سفره‌‌ی واکسن‌سازی‌های خارجی برود، به جیبِ پزشکان و متخصصان و واکسن‌‌سازان داخلی می‌رود.
گزارش یک مطالعه تحقیقاتی نشان می‌دهد واکسن برکت در پیشگیری از مرگ و کاهش ابتلا و بستری کرونایی نسبت به واکسن‌های خارجی شامل استرازنکا، سینوفارم و اسپوتنیک دست بالا را دارد.

تاثیرگذاری بالای واکسن برکت
در پیشگیری از مرگ
مطالعه تاثیرگذاری واکسن های کووید۱۹ شامل برکت، استرازنکا، سینوفارم و اسپوتنیک پس از مطالعه صورت گرفته در استان اصفهان، حال از استان فارس و در قالب پیش مقاله در دسترس قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش، تاثیرگذاری برکت در پیشگیری از مرگ، بستری و تست مثبت کووید۱۹ از دیگر واکسن ها بیشتر ذکر شده به گونه ای که تاثیرگذاری برکت به ترتیب ۸۷.۱، ۸۶.۴ و ۹۸.۳ درصد بوده است.
حال آنکه بر اساس این مقاله، تاثیرگذاری واکسن آسترازنکا به ترتیب ۸۴.۴، ۸۱.۵ و ۹۱.۸ درصد، سینوفارم به ترتیب ۷۹.۹، ۷۱.۹ و ۸۶.۱ درصد، اسپوتنیک به ترتیب ۷۴.۷، ۶۷.۵ و ۷۴.۷ درصد بوده است.
همچنین برآوردسنجی تاثیرگذاری برای کاهش ابتلا به عفونت در گروه‌های سنی بالای ۶۴ سال، برای برکت، استرازنکا، سینوفارم و اسپوتنیک به ترتیب ۶۷ درصد، ۶۲.۴ درصد، ۲۹.۱ درصد و ۷۶.۳ درصد بوده است.

کاهش بستری به برکتِ واکسن برکت
تاثیرگذاری برای کاهش بستری در گروه سنی بالای ۶۴ سال به نسبت پایین بوده است. برای برکت، استرازنکا، سینوفارم و اسپوتنیک به ترتیب برابر با ۸۰.۳ درصد، ۷۶ درصد، ۴۵.۷ و ۴۵.۵ درصد اعلام شده است.
بنا بر این مقاله، کاهش مرگ و میر برای همه واکسن‌ها در همه گروه‌های سنی حداقل ۹۵ درصد گزارش شده است و فقط در دو گروه سنی ۱۸ تا ۴۴ سال و همچنین بالای ۶۴ سال که سینوفارم دریافت کرده اند، تاثیرگذاری در کاهش مرگ به ترتیب، ۸۷.۳ و ۸۶.۳ گزارش شده است.
از کل جمعیت مورد بررسی، ۷۵.۳۳ درصد سینوفارم، ۱۴.۸۷ درصد استرازنکا، ۸.۱۸ درصد برکت و ۱.۶۲ درصد اسپوتنیک دریافت کرده بوده‌اند.
در این مطالعه افراد با سابقه ابتلای قبلی کووید۱۹ کنار گذاشته و فقط افرادی بررسی شده اند که دو دز واکسن (بیش از ۸۸۱ هزار نفر) را دریافت کرده‌اند.
تاریخ شروع واکسیناسیون و مطالعه در این پروژه ۲۱ بهمن سال ۱۳۹۹ و پیگیری در مطالعه تا ۳۰ مهر ۱۴۰۰ انجام شده است. مطالعه مچ شدن برای گروه سنی انجام شده اما مشخص نیست مدت زمان پیگیری برای هر واکسن چقدر است.

تاثیرگذاری بهینه واکسن برکت در برابر تست مثبت کرونا
در این مقاله، تاثیرگذاری در برابر تست مثبت کووید۱۹ هم انجام شده که نتیجه حاصله نشان می‌دهد میزان تاثیرگذاری در واکسن برکت ۸۷.۱ درصد و فاصله اطمینان ۹۵ درصد، در واکسن استرازنکا ۸۴.۴ درصد (۸۳.۵ تا ۸۵.۳)، در واکسن سینوفارم ۷۹.۹ درصد (۷۹.۴ تا ۸۰.۴) و در مورد واکسن اسپوتنیک ۷۴.۷ درصد (۷۱ تا ۷۸.۴) بوده است.
در مورد تاثیرگذاری واکسن‌های مورد بررسی در کاهش بستری هم نتایج حاصله نشان می‌دهد در مورد واکسن برکت ۸۶.۴ درصد و فاصله اطمینان ۹۵درصد بین( ۸۴.۱ تا ۸۸.۸ )درصد، در واکسن استرازنکا ۸۱.۵ درصد ( ۷۹.۵ تا ۸۳.۴)، در واکسن سینوفارم ۷۱.۹ درصد ( ۷۰.۷ تا ۷۳.۱) و در مورد واکسن اسپوتنیک ۶۷.۵ درصد (۵۹.۵ تا ۷۵.۶) گزارش شده است.
بر اساس این مقاله، تاثیرگذاری در برابر مرگ ناشی از کووید۱۹ هم واکسن برکت ۹۸.۳ درصد و فاصله اطمینان ۹۵ درصد بین ۹۶.۳ تا ۱۰۰، واکسن استرازنکا ۹۱.۸ درصد (۸۸.۲ تا ۹۵.۴)، واکسن سینوفارم ۸۶.۱ درصد (۸۴.۱ تا ۸۸) و واکسن اسپوتنیک ۷۴.۷ درصد (۷۱ تا ۷۸.۴) بوده است.
برکت یک نمونه واکسن کووید۱۹ است که توسط گروه صنعتی ایرانی شفا فارمد، از شرکت‌های وابسته به گروه دارویی برکت به مالکیت ستاد اجرایی فرمان امام تولید شده‌ است.
تزریق واکسن برکت پس از کسب مجوز از سازمان غذا و داروی کشور از پنجم اردیبهشت سال ۱۴۰۰ در ایران آغاز شد.
بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش علوم پزشکی روز پنجشنبه دوم دی ماه گفت، طبق بررسی‌های علمی، واکسن کوو برکت از کم‌عارضه‌ترین واکسن های کرونا در جهان است.
کرونا از اوایل اسفند ۹۸ در کشور شیوع یافت و تا کنون ۱۳۲ هزار و ۲۳۰ نفر از هموطنان بر اثر ابتلا به این ویروس جان باخته‌اند.
واکسیناسیون سراسری نیز از ۲۲ بهمن سال گذشته در کشور آغاز شد و تاکنون ۶۰ میلیون و ۴۶۵ هزار و ۴۵۲ نفر دُز اول، ۵۳ میلیون و ۵۱۷ هزار و ۵۷۳ نفر دُز دوم و ۱۴ میلیون و ۲۶۹ هزار و ۷۹۹ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۲۸ میلیون و ۲۵۲ هزار و ۸۲۴ دُز رسیده است.
تلفات کرونا طی هفته‌های اخیر و پس از عبور خیز پنجم کرونا از کشور با توجه به رویکرد دولت سیزدهم در افزایش واردات واکسن و واکسیناسیون حداکثری روندی کاهشی داشته است.

نظر شما