به گزارش خبرگزاری مهر، جلسه بررسی خروجی پروژه «تحقیق و پژوهش در توسعه مدل هوشمند کنترل نقشه معماری در فرآیند صدور پروانه شهرداری تهران با رویکرد مدل سازی اطلاعات ساختمان» با حضور حمیدرضا صارمی معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران، اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، حامد سلیمی مدیرکل تدوین ضوابط، نظارت و صدور پروانه برگزار شد.
صارمی در خصوص این جلسه گفت: هوشمندسازی کنترل نقشههای معماری برای نخستین بار در کشور در حال انجام است که این اقدام به کاهش زمان صدور پروانه کمک شایانی میکند؛ چرا که یکی از گلوگاههای اصلی طولانی شدن زمان صدور پروانه، کنترل نقشههای معماری در دفاتر خدمات الکترونیک شهر است.
معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران ادامه داد: معاونت شهرسازی بهمنظور حل این مسئله، طی قراردادی با یکی از دانشگاههای مطرح، پروژه هوشمندسازی کامل فرایند صدور پروانه را آغاز کرده که در این جلسه گزارش کامل اقدامات، ارائه شد و نحوه ادامه کار در فاز دوم مورد بررسی قرار گرفت.
وی اظهار کرد: در گام اول این پروژه، ۱۴ پارامتر از جمله ابعاد پارکینگ، ابعاد راه پله، ابعاد آسانسور و… بهعنوان شاخص اصلی تعریف شدهاست که به صورت هوشمند توسط سامانه کنترل میشوند و اکنون گام اول به پایان رسیده و این پروژه در گامهای بعدی قابل ارتقا است.
صارمی در تشریح اهداف این پروژه اظهار کرد: بخش عمدهای از زمان طولانی صدور پروانه مربوط به تأییدهای مکرر دفاتر خدمات الکترونیک شهر، کنترلهای شهرداریهای مناطق در زمان اعلام عوارض و صحتسنجی دفاتر خدمات است که با اجرای پروژه مذکور، این روند حذف میشود. بهطور کلی هدف و جهتگیری پروژه «کنترل ضوابط معماری شهرداری» است.
معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران تصریح کرد: بررسیهای انجام شده نشان داده که برای موفقیت در این حوزه باید از بسترBIM (مدلسازی اطلاعات ساخت) که یک مدل سه بعدی مبتنی بر پایگاههای دادهای با اطلاعات دیجیتال است، بهرهگیری کنیم.
وی عنوان کرد: این اقدام میتواند به تسریع پروژه، کاهش دوباره کاریها و کاهش هزینه کمک کند. در واقع این روش، نوعی ساخت بهصورت مجازی است که در آن سعی و خطا صورت میگیرد و پس از احصاء مشکلات و حل آنها، اجرایی میشود.
وی، یکپارچگی نقشهها، کنترل خودکار ضوابط، نظاممندکردن رواداریهای مجاز، مدیریت پروژه، اصلاح فرایندها، کاهش مراودات، حذف چانهزنیها و در نهایت تسریع و تسهیل فرایند اخذ پروانههای ساختمانی را از دیگر مزایای پروژه توسعه مدل هوشمند کنترل نقشه معماری عنوان کرد.
معاون شهردار تهران افزود: در جلسهای که داشتیم به مشاور پروژه تأکید کردیم که مدلها باید سادهسازی شوند، به سطح امنیت اطلاعات توجه شود و گامهای بعدی این پروژه به سرعت در دستور کار قرار گیرد. ضمن اینکه اجرای آن در تهران باید بسیار قوی باشد؛ چرا که قطعاً الگویی برای سایر شهرهای کشور خواهد بود. همچنین باید توجه داشته باشیم که ما میخواهیم کار مردم را تسهیل کنیم نه اینکه با پیچیده شدن امور، گرهای به کار مردم بیندازیم.
در ادامه، اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس ضمن تأیید پروژه هوشمندسازی کنترل نقشه معماری در فرآیند صدور پروانه، گفت: این اقدام، اتفاق خوبی است، ما نیز در مجلس برای قانونگذاری بر روی این موضوع کار خواهیم کرد، با اجرای این پروژه به صورت کامل، درصد بالایی از ساخت و ساز در شهر، هوشمندسازی میشود.
نظر شما