به گزارش خبرگزاری تسنیم، در بسته خبری امروز رادیو و تلویزیون خبرهایی همچون حضور الهام حمیدی به مناسبتِ روز مادر، شروعِ مسابقه «فامیل بازی»، پخش مستندی با موضوع مردم غزه در شبکه افق، تحلیل آثار یوکیو میشیما در رادیو نمایش، «امیر نوری» پیشکسوت گوینده رادیو به «پرنیان صدا» و برگزاری مجلس یادبود حمید لبخنده، به همراه جزئیات در ادامه آمده است:
الهام حمیدی میهمانِ روز مادر در تلویزیون
قسمت جدید «بسته پیشنهادی» جمعه ویژه روز مادر روی آنتن شبکه دو سیما میرود و الهام حمیدی بازیگر سینما و تلویزیون میهمان این برنامه است.
الهام حمیدی که در سالهای اخیر کمتر در سریالهای تلویزیونی حضور داشته، قرار است از تجربههای مادری و ویژگیها و خوبیهای مادری سخن بگوید.
«بسته پیشنهادی» در آیتم هفتگی پیگیری نیز سراغ یزدان عشیری مدیر روابط عمومی چهلمین جشنواره فیلم فجر میرود و قرار است جدیدترین اتفاقات و حاشیههای مرتبط با این جشنواره را پیگیری کند.
«بسته پیشنهادی» با اجرای مژده لواسانی و تهیهکنندگی الهه بهبودی راهنمای حال خوب است و تلاش دارد بستهای از پیشنهادهای مرتبط با این حال خوب را به مخاطبش عرضه کند.
سوگل مشایخی حافظ پژوه نیز در بخش اسکایپی میهمان برنامه است و قرار است پیشنهادهایی در حوزه فرهنگ و هنر داشته باشد.
این برنامه جمعه شبها ساعت 21 روی آنتن شبکه دو سیما میرود و بازپخش آن هر سهشنبه ساعت 15 قابل دسترسی است.
مسابقه «فامیل بازی» عوامل خود را شناخت
همزمان با اجرای مراحل پیش تولید و ساخت دکور مسابقه «فامیل بازی»، عوامل اصلی تولید این برنامه مشخص شد.
با شروع پخش تیزر این مسابقه از شبکه افق فرآیند ثبتنام شرکتکنندگان و تماشاچیان در حال اجرا بوده و عوامل اصلی تولید این برنامه نیز مشخص شده است.
این مسابقه تلویزیونی با تهیهکنندگی سید هاشم موسوی کلید خورده و قرار است کارگردانی این پروژه با مصطفی آقامحمدلو و فرهاد حاجی عباسی باشد. مصطفی سلطانی نیز مجری طرح و مدیر تولید این برنامه خواهد بود.
از جمله جذابیتهای مسابقه بزرگ «فامیل بازی» حضور توأمان سه نسل از یک خانواده در کنار یکدیگر است که با انجام بازیها و چالشهای خانوادگی به رقابت خواهند پرداخت.
همچنین در این مسابقه برای اولین بار شرایط حضور خانواده شهدا در یک مسابقه تلویزیونی فراهم شده است. به طوری که همسران و فرزندان شهدای مدافع حرم، امنیت، خدمت، سلامت، آتشنشان و... در صورت علاقه میتوانند در این مسابقه شرکت کنند.
علاقهمندان به حضور در این برنامه تلویزیونی قادر خواهند بود با مراجعه به درگاه اینترنتی FAMILBAZI.IR جهت ثبتنام به عنوان شرکتکننده یا تماشاچی اقدام کنند.
پخش مستندی با موضوع مردم غزه در شبکه افق
مستند «غزه، مبارزه برای آزادی» با موضوع وضعیت کنونی مردم در نوار غزه در قاب شبکه افق نقش بست.
مسئله فلسطین و مردمان رنج دیده آن که از ستمکاری رژیم اشغالگر قدس به تنگ آمدهاند و با دست خالی مبارزه با این غاصبین را آغاز کردند را شاید بتوان به جد مهمترین مسئله جهان اسلام در حوزه بینالملل دانست.
حال این موضوع برای ماندن در تاریخ و ادامهدار شدن راه مبارزان این عرصه همواره نیازمند انتقال به نسلهای بعد دارد تا آنها نیز بتوانند این مبارزه را ادامه دهند و واقعیتهای جنایات صهیونیستیها در برگ برگ تاریخ مفقود نشود.
تولیدات رسانهای بیشترین کمک را میتواند در عرصه مسائل فوقالذکر کند و بهترین مسیری در جهت ماندگاری این خط مبارزه در جهان نیز است. شبکه افق سیما به همین منظور مستند "غزه، مبارزه برای آزادی" را در جدول پخش برنامههای خود قرار داده است.
در این مستند مشکلات و مصاحب مردم غزه که در محاصره اشغالگران صهیونیستاند به تصویر کشیده میشود. در ابتدا اجازه ورود مستندساز به داخل غزه داده نمیشود در نتیجه او سعی میکند با ارتباط گرفتن با گروهی از خبرنگاران مستقر در داخل غزه کار تولید مستند را انجام دهد.
یکی از بخشهای مهم و دردناک مستند تصاویری است که از مبارزه و سنگ پراندن جوانان فلسطینی به سمت سربازان صهیونیستی که در آن طرف مرز موضع گرفتهاند پخش میشود و آنها نیز در عوض با شلیک گلوله تعداد زیادی از آنها را که تنها سلاحشان پرتاب کردن سنگ است به شهادت رساندهاند. از طرف دیگر، با کنترل و محدود کردن ورود مواد غذایی به داخل غزه، صهیونیستها تلاش میکنند آنها را با کمبود غذا مواجه کرده و نوعی نسلکشی پنهان و آهسته را به انجام برسانند.
علاقهمندان میتوانند این مستند را امروز ساعت 20 و تکرار آن را فردا و جمعه به ترتیب در ساعتهای 7 صبح و 12:30 ظهر در شبکه افق سیما به تماشا بنشینند.
تحلیل آثار یوکیو میشیما در رادیو نمایش
رادیو نمایش این هفته در برنامه "هزار توی داستان" به بررسی آثار یوکیو میشیما، نویسنده ، بازیگر و فیلمساز ژاپنی میپردازد.
میشیما نویسندهای است که سه بار نامزد جایزه ادبی نوبل شد اما ظاهراً فعالیتهای سیاسیاش باعث شد این جایزه به او تعلق نگیرد.
او که به آداب و سنن قدیم ژاپن عشق میورزید سرخورده و ناامید از نابودی ارزشهای معنوی جامعه ژاپن بعد از جنگ دوم جهانی، خود را مرثیهخوان پیوندهای فروپاشیده خانوادگی و آداب و رسوم و سلوک فراموش شده ژاپن میدانست و نهایتاً در اقدامی جنجالبرانگیز دست به انتحار به روش سپپوکو seppuku که بازتاب جهانی داشت.
او در عمر کوتاه 45 سالهاش از خود بیشتر از 260 اثر از جمله رمان نمایشنامه داستان کوتاه و مقالات به جا گذاشت.
میشیما برای تئاتر کابوکی و درام موزیکال و نمایش سنتی نوه (noh) هم مینوشت و بر اساس آثارش تا به امروز 24 فیلم ساخته شده است. در یوکوکو-کلمه ژاپنی به معنی میهنپرستی- فیلمی که براساس کتاب خودش ساخته شد، خودش در آن بازی کرد و نقش تهیهکننده و طراحی صحنه را نیز برعهده داشت. بیشک میشیما یکی از تأثیرگذارترین هنرمندان دوران پس از جنگ در ژاپن است.
پنجشنبه 30 دی و بازپخش دوشنبه 4 بهمن ساعت 21 در برنامه هزارتوی داستان بهناز بستاندوست داستان «مروارید» نوشته میشیما را روایت کرده و در بخش کارشناسی همراه با کیهان بهمنی به تحلیل و بررسی این اثر خواهند پرداخت. گویندگی زندگینامه نویسنده را رضا عمرانی روایت کرده و تهیهکنندگی آن برعهده ژاله محمدعلی است.
«امیرنوری» پیشکسوت گوینده رادیو به «پرنیان صدا» میآید
چهاردهمین قسمت از برنامه تلویزیونی «پرنیان صدا»، جمعه اول بهمنماه ساعت 20 میزبان استاد غلامعلی امیرنوری گوینده پیشکسوت رادیو میشود.
در برنامه پیش رو «پرنیان صدا»، استاد پیشکسوت گویندگی رادیو و مدرس برجسته فن بیان، از خاطرات شنیدنی 5 دهه همراهی و حضور در رادیو و اجرای برنامههای شاخص و فاخر فرهنگی و ادبی سخن خواهد گفت.
آغاز برنامه این هفته مزین به آواز زیبای علیرضا جاویدنیا به شیوه مرشدهای ورزش باستانی با سلامی به ایران عزیز است که تقدیم نگاه مخاطبان میشود.
در بخش نمایشی این برنامه نیز، اجرای آموزش آشپزی طنز به نام «خجالت پلو» با نقشآفرینی مینو جبارزاده و شوکت حجت و قطعه آهنگین «آی آشپزی آی آشپزی» کنایه به ازدیاد و وفور برنامههای مخصوص آشپزی در شبکههای مختلف سیما توسط امیر مدرس و گروه کر جمعه ایرانی به تصویر کشیده خواهد شد.
لطیفههای این هفته پرنیان صدا، با بازیگری منوچهر آذری، عباس محبی، اردشیر منظم، مونیکا جهانبان، امیرحسین مدرس، الهام زرتاختی و شوکت حجت تقدیم بینندگان میشود.
«پرنیان صدا» با توجه به ماجرای اخیر عودت دادن محصولات صادراتی کشاورزی به سراغ موضوع سالها پیش درخصوص «سبزیهای آلوده تهران» رفته که با پخش ترانه «عمو سبزی فروش» با اجرای عزتالله مقبلی و منوچهر نوذری یاد آن روزها را زنده کرده است.
مسابقه جدید «صدای ماندگار» نیز در این قسمت طبق روال گذشته برگزار و برندگان مسابقه قبل نیز معرفی خواهند شد،
برنامه «پرنیان صدا» به تهیه کنندگی سعید توکل کاری از گروه خانواده و کودک شبکه پنج سیماست که جمعه هر هفته ساعت 20 به مدت 45 دقیقه تقدیم نگاه مخاطبان میشود.
مجلس یادبود حمید لبخنده برگزار میشود
مجلس یابود حمید لبخنده با حضور جمعی از دوستان و همکاران این هنرمند برگزار میشود. این برنامه ساعت 17 روز جمعه یکم بهمنماه در پردیس تئاتر و موسیقی باغ کتاب برگزار خواهد شد.
قرار است در این برنامه تعدادی از اهالی تئاتر، سینما و تلویزیون خاطرات خود را از زندهیاد حمید لبخنده تعریف کنند و نیز درباره ویژگیهای شخصیتی و حرفهای او مطالبی را بیان کنند.
مجلس یادبود حمید لبخنده به دلیل شرایط کرونایی و محدودیتهای ناشی از آن، ویژه مدعوین است.
پخش سه کلیپ از دیگر برنامههای این مجلس یادبود خواهد بود. یکی از این کلیپها از طرف برنامه «چهلتیکه» ساخته شده و دو کلیپ دیگر هم ساختههای محمد علی سجادی و هنرجویان حمید لبخنده در آموزشگاه حمید سمندریان است.
پیشبینی شده این برنامه با سخنان چهرههایی همچون اکبر زنجانپور، ابراهیم حقیقی، منوچهر شاهسواری، حسین عاطفی، حسین کیانی، محمد علی سجادی و ... برگزار شود.
حمید لبخنده، بازیگر و کارگردان با سابقه تئاتر و تلویزیون شامگاه روز شنبه، 18 دی ماه بر اثر عوارض ناشی از یک عمل جراحی درگذشت.
او متولد سال 1330 بود که در 15 سالگی به اولین کلاس تئاتر نزد حسینعلی طباطبایی در اداره فرهنگ و هنر اهواز رفت او آنطور که خودش تعریف کرده در آن کلاس با رضا فیاضی، فرید و علی سجادی حسینی و رضا خندان همراه بود و بعدها در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران پذیرفته شد و در رشته کارگردانی و بازیگری تئاتر تحصیل کرد. این کارگردان از شاگردان هنرمندان مطرحی همچون حمید سمندریان، شمیم بهار، بهرام بیضایی، پرویز پرورش، پرویز ممنون، علی رفیعی، محمد کوثر و نیز منیژه محامدی و گلی ترقی بوده است.
لبخنده که در برخی نمایشهای گروه تئاتر «پیاده» به سرپرستی داریوش فرهنگ و مهدی هاشمی بازی کرده بود. او برای نخستین بار همراه با زنده یاد سمندریان در نمایشنامه «مردههای بیکفن و دفن» نوشته سارتر کار کرد. در آن مقطع نمایشنامه «عادلها» به نویسندگی کامو و با ترجمه محمدعلی سپانلو را هم در تالار مولوی کارگردانی میکرد و بعد از تجربه اجراها رابطه دوستانه بیشتری با زنده یاد سمندریان و هما روستا پیدا کرد.
حمید لبخنده با ساخت سریال «در پناه تو» در دهه هفتاد در میان عموم مخاطبان به چهرهای شناخته شده تبدیل شد و بعد از آن سریالهای دیگری همچون «در قلب من» را کارگردانی کرد. او در سینما فیلم «آبی» را ساخت اما در سالهای گذشته بیشتر مشغول مدیریت آکادمی سمندریان بود و سالها مدیریت آموزشگاه زنده یاد حمید سمندریان را بر عهده داشت.
نمایش «سوءتفاهم» و سریالهای «مهر و ماه» و «با من بمان» از دیگر آثار حمید لبخندهاند.
انتهای پیام/
∎
نظر شما